Nro 5-2012
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Aina ; 
Avainsanat: Hyvinvointi, Kuntoutuskeskus Kankaanpää, hotelli, joulu,kylpyläPerinteistä joulua valmiissa pöydässä

Kuntoutuskeskus Kankaanpäätä ajatellessa ei ensimmäisenä juolahda mieleen hotelli. Joulun lähestyessä keskus toimii kuitenkin pääosin juuri hotellina kuntoutuskauden päättyessä ja on löytänyt asiakaskuntansa etenkin varttuneemman väestön parista.


  – Yhä useammat seniorit haluavat jouluna levähtää valmiin pöydän ääressä, ja meillä onkin heille tarjolla 2–5 vuorokauden joulupaketteja, kuntoutuskeskuksen Marja Hakamäki kertoo.

  – Hotellimme palvelee ehkä juuri tätä ikäryhmää parhaiten, onhan koko hotelliympäristössä huomioitu liikkumisen vaivattomuus ja turvallisuus, hän toteaa. Korkeatasoiseen joulupakettiin voi liittää perinteisen jouluohjelman ohella myös joulukirkossa käynnin ja tapaninpäivän ajelun. Joulun aikaan on tarjolla myös erikoishintaisia paketteja liikuntarajoitteisen henkilön avustajana toimivalle omaiselle, sillä tällöin ei ole saatavilla kuntoutuskeskuksen puolesta avustajaa.

Lomalle monella tapaa

  Hotelli tarjoaa myös monipuolisia virkistys- ja lomapaketteja ympäri vuoden, niin valmislomia kuin räätälöityjä pakettejakin. Osa vieraista saapuu sosiaalisin perustein RAY:n kautta tuetulle lomalle.

Uinnin riemua ja altaassa lököttelyä

  Kylpyläosaston 25-metrisessä altaassa voi harrastaa kuntouintia. Välillä on mukavaa lämmitellä porealtaassa tai ottaa rentouttavaa vesihierontaa. Naisten ja miesten saunan lisäksi tarjolla on myös tilaussauna. Kuntoutuskeskuksessa kun ollaan, kuntosali on hyvin varustettu. Saatavana on myös hemmotteluhoitoja, jotka kannattaa varata etukäteen netistä. Se helpottaa oman ohjelman suunnittelua.

Räätälöidyt ryhmäpaketit


  Kuntoutuskeskus Kankaanpään vapaa-ajan ohjelmassa on mistä valita. Ohjelmaan sisältyy mm. ohjattua ryhmäliikuntaa sisällä ja ulkona, vesiliikuntaa, keilailua, jousiammuntaa, kädentaidon iltoja, mönkijällä ajoa, retkiä sekä musiikki- ja lauluiltoja.

  – Monipuolinen tarjonta mahdollistaa räätälöityjen lomapakettien rakentamisen, mikä on oiva vaihtoehto esim. eläkeläisyhdistysten ryhmille, Marja Hakamäki vinkkaa. Monet ovatkin löytäneet kuntoutuskeskuksen palvelut ja tulevat omalla porukalla viihtymään ja virkistymään yhdessä.

Esteetön liikkuminen huomioitu

  Avara hotelli on valoisa ja nykyaikainen. Kuntoutuskeskuksen tilat on suunniteltu tarkoituksella väljiksi esteetön liikkuminen huomioiden. Huoneita riittää isommallekin ryhmälle: päärakennuksessa on 34 kahden hengen huonetta, lisäksi löytyy myös yhden hengen huoneita. Myös huoneistomajoitusta on tarjolla. Majoituksen hintaan sisältyy aina aamiaisen lisäksi allasosaston ja liikuntatilojen käyttö.Tekstin kirjoittiIrmeli KojonenNäistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »