Nro 5-2012
Luokittelu: Uusimaa ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Aina ; 
Avainsanat: Vantaa, Flamingo Spa, Vesipuisto, Spa & Wellness, sisäseikkailupuisto Naurusaari, Day Spa


Spa & Wellness -osaston mineraalialtaassa kelluessa voi kuulla vedenalaista musiikkia. Kuva: Flamingo Spa

Flamingo Spassa irti arjesta

Vantaalla Kehä III:n varressa, kauppakeskus Jumbon kyljessä sijaitsee monipuolinen viihdekeskus Flamingo Spa.


  Normaaleista kylpylöistä poiketen Flamingo Spa sisältää kokonaan aikuisille rauhoitetun osaston. Sen itämainen tunnelma, eteeristen öljyjen tuoksut ja kirkasvalohuoneen ihanan valkoinen hiekka rantamaisemineen vievät ajatukset takuuvarmasti pois arjesta. Lämpimät loikoilualtaat ja monet erikoiset saunat saavat stressaantuneenkin kävijän rentoutumaan ja ammentamaan uutta voimaa. Ja jos pakettiin yhdistää vielä ihania hemmotteluhoitoja, olotila lähentelee taivaallista!

  Flamingo Spa on toiminut vuodesta 2008. Sen palveluihin kuuluvat koko perheen Vesipuisto, aikuisten Spa & Wellness, lasten sisäseikkailupuisto Naurusaari, Flamingo Spa Shop sekä maaliskuussa 2012 toimintansa aloittanut Flamingo Day Spa. Viihdekeskuksen parkkihallissa on 800 ilmaista parkkipaikkaa. Sisään ajetaan Tasetieltä, Flamingon pääsisäänkäynnin puolelta.

Liukumäet lasten mieleen

  Flamingosta on tullut monen perheen suosikkikohde, sillä vesipuiston lisäksi lapsista on mukava touhuta sisäseikkailupuisto Naurusaaressa. Lapsiperheille paikka on kuin unelmien täyttymys, jossa vierähtää kevyesti koko päivä.

  Flamingo Spa on Pohjoismaiden suurin kylpylä, jonka kokonaispinta-ala on yli 10 000m². Span Vesipuistossa on useita erilaisia vesiliukumäkiä, joista löytyy jokaiselle sopiva. Kaksi pienintä mäkeä on erilaisia leikkivälineitäkin sisältävässä lastenaltaassa ja tarkoitettu perheen pienimmille. Uimataitoiset voivat hypätä Villivirran kuljetettavaksi yli 60 metrin matkalle kohti alempana odottavaa allasta. Jos ikää on mittarista vasta kolme vuotta, mukavan vauhdikas vaihtoehto on Inkaputous. Sen pitkässä liukumäessä on kolme rataa. Familia on 22-metrinen liukumäki, jota alle 6-vuotiaat laskevat sujuvasti vanhempien valvonnassa. Hurjapäille soveltuva Magic Maya on puna-keltainen liukumäkitunneli, jota lasketaan renkaan päällä istuen. Liukumäen pituus on huikeat 152 metriä ja korkeusero peräti 12 metriä. Jo renkaalla pysyminen vaatii taitoa, ja siksi liukujien tulee olla yli 8-vuotiaita.

7 + 2 allasta

  Altaiden osuus on Flamingo Span pinta-alasta noin 1500 m². Altaista suurin on Viihdeallas, jossa uinnin lomassa voi 32-asteisessa vedessä nautiskella virran pyörteistä ja ilmaporekylvyistä. Loivasti syvenevä allas soveltuu hyvin lapsillekin. Syvimmillään altaassa on vettä 1,3 metriä.

  Noin 25-metrisessä Sporttialtaassa voi harrastaa kuntouintia, mutta se soveltuu myös allasjumppaan ja vauhdikkaisiin pallopeleihin. Virtauskanaali kiertää vesimassoja syöksevää suurta vesisientä, ja kanaalissa voi heittäytyä virran vietäväksi.

  Yksi vesipuiston katseenvangitsijoista, vaikuttava Maya-temppeli, on itse asiassa hyppytorni. Uskalikot hyppäävät kolmen tai viiden metrin hyppylavalta alapuolella olevan hyppyaltaaseen, jonka syvyys on neljä metriä. Rauhallisemmasta menosta pitävät istuvat Jacuzzissa, joka on suurikokoinen poreallas ilma- ja vesihierontapisteineen. Geysir on vesisohvilla varustettu allas, jossa pulppuavat ilmaporeet antavat hierontaa. Nimensä mukaan Geysir syöksee säännöllisin väliajoin lämmintä vettä korkealle ilmaan.

  Suihkutilojen yhteydessä kaikkien käytettävissä on suomalainen sauna.

Oma osasto aikuiseen makuun

  Aikuisten Spa & Wellness –osastolle siirrytään vesipuiston kahvion viereisestä portista. Välioven eristämällä osastolla vallitsee täysin erilainen tunnelma. Alue on hämyinen ja taustalla soi rauhoittava musiikki. Osastolla on kuusi erilaista saunaa, lämmitettyjä leposohvia, mineraaliallas ja lämminvesiallas sekä A-oikeuksin varustettu allasravintola. Alueella on myös tunnelmallinen suolahuone sekä aurinkorannaksi maisemoitu, tilava Sabbia Med -kirkasvalohuone.

  Mineraalivesialtaassa kelluminen ja vedenalaisen musiikin kuuntelu vie kohti täydellistä rentoutumista. Altaassa on myös ilmaporevesisohvia, joilla maatessa veden mineraalit hoitavat esimerkiksi atooppista ihoa. Altaan syvyys on 1,25 metriä ja veden lämpötila 34 astetta. Veden suolapitoisuus on 2,5 %, minkä tuntuu nosteena. Lämminvesialtaan veden lämpötila 37 astetta ja altaan syvyys on vain reilu puoli metriä. Altaissa makoilu on todella rentouttavaa!

Saunasta toiseen

  Yrttisauna on ihanantuoksuinen höyrysauna, jossa höyry- ja lämpöaallot toistuvat lyhyin väliajoin. Saunan lämpötila on noin 45 astetta. Olo on erittäin miellyttävä ja rentouttavat vielä pitkään saunomisen jälkeen. Höyrysaunan kaikkia aisteja hellivä nautiskeluhetki muodostuu höyryn, aitojen yrttiaromien ja miellyttävän lämmön yhteisvaikutuksesta, minkä kruunaavat tunnelmaan sopiva pehmeä valo ja rentouttava musiikki. Höyrysaunoja on kaksi erilaisin tuoksuin ja värimaailmoin. Lämpötila on noin 50 astetta.

  Suomisaunassa lämpötila on noin 80 astetta, niin kuin monen suomalaisen kotisaunassakin. Biosaunassa kosteusprosentti on korkeampi ja lämpötila vain noin 60 astetta. Tervantuoksuiseen Perinnesaunaan on luotu tunnelmallinen miljöö.

  Spa & Wellness ja Day Spa tarjoavat laajan valikoiman erilaisia rentoutus- ja kauneushoitoja. Flamigno Span hoidot toteutetaan Spa & Wellness -hoitoalueella erilaisissa hoitosviiteissä. Kaikki nämä hoidot sisältävät Span pääsymaksun, joten osa hoidoista on varsin edullisia. Flamingo Day Span hoidot toteutetaan Day Span tiloissa, eikä niihin kuulu kylpylän käyttöä.

  Ryhmille, ystäväporukoille ja pariskunnille on rakennettu erilaisia teemapaketteja. Hoidot ladataan kätevästi suoraan rannekkeille. Rannekkeella voi myös maksaa ruuat ja juomat vesipuiston ja kylpylän puolella. Sisäänpääsyhintaan kuuluu lainapyyhe, jota käytetään Spa & Wellness -alueen saunoissa.Tekstin kirjoittiEeva OksmanNäistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »