Nro 5-2012
Luokittelu: Aina ; 
Avainsanat: Reissun päällä, kolumni, Anne Pentti, vesi

Reissun päällä

Vesi on parasta!

  Talven tulo alkoi viime kuussa tuntua polvissa. Työtuolista nouseminen laittoi irvistämään kivunnipistyksestä ja tunnin ajomatkan jälkeen piti tukeutua auton oveen, jotta pääsin ylös penkiltä. Lakkasin kyykistymästä, koska nouseminen oli niin vaikeaa. Toinen polvi alkoi herätellä jopa yöllä.

  Aurinkoinen sunnuntaiaamu kannusti lyhyelle aamulenkille rantaan. Talviuintipaikka oli laitettu kuntoon ja päätin liottaa polviani kylmässä syysvedessä. Sen verran mukavalta se tuntui, että parin viikon aikana tein saman puolenkymmentä kertaa. Enkä tyytynyt vain polvien kastelemiseen, vaan riemusta sai nauttia koko kroppa.

  Lenkkeily ja pyöräily olivat jääneet kokonaan polvimurheiden takia ja hameenvyötärö tuntui puristavan. Arvelin, että uinti olisi polviystävällisempi mutta kuitenkin riittävän rasittava liikuntalaji, joten latasin uimahallikortille käyntikertoja sen verran, että riittäisivät vuoden loppuun saakka.

  Matkauinti se vasta hyvää tekikin. Eikä pelkästään polville, vaan kaikki muutkin nivelet tuntuivat ihastuvan vesilenkkeihini. Säännöllinen uinti tuntui pistävän pääkopankin parempaan järjestykseen. Vaihtelun vuoksi sidoin välillä vyötäisilleni sinisen vesiuintikellukkeen ja tein matkaa vettä polkien.

  Koivet toimivat sen verran hyvin, että uhmasin viikon ajan syksyisiä vesisateita joka ilta. Reippaat kumisaapaskävelyt keltainen syydvesti päässä tuntuivat uudistavan koko verenkiertoelimistön. Lisäbonuksena vastaantulijat saivat iloisen hymyn kasvoilleen lenkkitamineeni nähdessään.

  Nyt odottelen lunta ja pakkasia, jotta pääsen seuraavien vesiurheilulajien pariin. Vettä se on lumikin ja hyviä hoidettuja latuja löytyy kaikkialta Suomesta. Jääksi muuttunut vesi tarjoaa seuraavan lajin, kun kotikaupunki auraa luisteluradat jäätyneelle merenlahdelle.

  Vesivoimaa kehutaan ekologiseksi energian lähteeksi. Sen paikkansapitävyys tuli todistettua. Vesi on tehokkain terveyden eliksiiri, paitsi juotuna, niin myös liikuntavälineenä. Sen kunniaksi iso lasi. Skål ja kippis!Tekstin kirjoittiAnne Pentti


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »