Nro 1-2013
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Nähtävyydet ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Vaasa, Tropiclandia, Wasalandia, huvipuisto, vesipuisto, kylpylä, Relax hoito-osasto, tyky-tomininta, Tuomas Luukkonen


Wasalandian Walle-nalle. Kuva: Puuharyhmä Oyj

Wasalandiassa panostetaan
lapsiperheisiin

Huvipuisto Wasalandia ja kylpylä Tropiclandia muodostavat kokonaisuuden, jossa lapsiperhe saa aikaa kulumaan helposti päivän tai kaksi. Vaasan elämyskeskuksessa panostetaan entistä enemmän koko perheen viihtymiseen.


  Wasalandiassa eletään tänä vuonna jännittäviä aikoja. Huvipuistoon on kesäkaudeksi mahdollisesti tulossa uutuus, joka ei jätä ketään kylmäksi: yli 300 metrinen Cyclon-vuoristoradan kyytiin mahtuu kerralla koko perhe. Uutuus sopii hyvin linjaan Wasalandian aikaisempien laitehankintojen kanssa.

  – Haluamme palvella nimenomaan pienten lasten perheitä. Vuonna 2011 uutuus oli koko perheen maailmanpyörä, nyt vuoristorata, Wasalandian, Tropiclandian ja Top Camping Vaasan johtaja Tuomas Luukkonen kertoo. Vuoristoradan myötä Wasalandian suosituin laite saa vastaparin.

  – Cyclon on kuin tukkijokemme ilman vettä, naurahtaa Luukkonen. Mikäli vuoristorata ei tulisikaan, jokin vastaava perhelaite on ensi kaudeksi joka tapauksessa tulossa.

  Vaikka painotus onkin pienemmissä lapsissa, löytyy Wasalandiasta kymmenen aikuisille suunnattua laitetta. Yhteensä huvipuistossa on yli 40 erilaista laitetta ja toimintoa. Tiukasti kilpailtu huvipuistoala vaatiikin uudistumaan koko ajan.

Jako alueisiin

  Wasalandia on jaettu viiteen alueeseen laitteiden teemojen mukaisesti. Liikennemaan, kiipeily- ja pomppumaan, merirosvomaan, villin lännen maan ja tivolimaan laitteiden joukosta jokainen löytää omansa. Kaikki laitteet ja pelit ovat vierailijoiden käytössä rannekkeen ostamalla. Pelilaitteiden pisteet maksavat erikseen, mutta sisäänpääsyyn sisältyy myös lukuisa määrä pienten lasten suosikkeja eli keinulaitteita. Luukkonen kertoo, että kilpailu hinnalla on tietoista.

  – Joskus ihmiset yllättyvät, kun rannekkeen hinnalla pääseekin sitten kaikkiin laitteisiin.

Yhdessä kylpylän kanssa

  Wasalandian vetovoimaa lisää vieressä oleva Tropiclandia-kylpylä. Huvipuiston ja kylpylä-vesipuiston yhdistäminen onkin koko toiminnan idea. Kauempaa tuleville matkalaisille löytyy näin helposti tekemistä useammaksikin päiväksi.

  – Tänne tulija voi ottaa sellaisen paketin kun haluaa ja majoittua halutessaan joko hotelliin tai leirintäalueelle. Halutessaan voi valita joko yhden tai kahden vuorokauden paketteja, joihin voi sisällyttää pääsyt huvipuistoon tai kylpylään. Kaikki toiminnot ovat lisäksi erittäin lähellä toisiaan, sanoo Luukkonen.

Rentoutumisen keidas


  Tropiclandia on paljon muutakin kuin pelkkä kylpylä tai perinteinen uimahalli. Kylpylä-vesipuistoa on viime vuosina viety yhä enemmän hyvän olon keskuksen suuntaan. Tästä kertoo esimerkiksi Relax hoito-osasto, jossa pääsee nauttimaan muun muassa hierojan, kampaaja-parturin, shiatsu-hierojan ja naprapaatin palveluista. Todellinen hemmottelija voi solahtaa rentouttavaan yrtti- tai mineraalikylpyyn tai rentoutua lämpöhoidossa.

  – Tavoitteenamme on laajentaa entistä enemmän palvelujamme tähän suuntaan, jotta voisimme palvella esimerkiksi talvikauden eläkeläisjärjestöjen ryhmiä entistäkin paremmin, kertoo Luukkonen.

  Luukkosen mukaan myös tyky-toiminta on löytänyt Tropiclandian hyvin, ryhmät tulevat kiireisen työelämän vastapainoksi kylpylään nauttimaan liikunnallisesta yhdessäolosta.

  – Usein ryhmillä on vesijumppaa tai he pelaavat vesikäsipalloa. Meillä on tietysti myös tarvittavat kokoustilat työporukoille, ja ravintolastamme saa ruokaa joko buffetista tai tiettyjä annoksia tilaamalla.

Täydellinen kesä

  Kesällä Tropiclandian vesipuisto herää eloon. Yleensä aloitus tapahtuu kesäkuun puolivälissä, mutta jos säät ovat helteiset, puisto avataan aikaisemmin. Edes viime vuoden huonoksi mielletty kesä ei haitannut Tropiclandiassa, sillä vaasalaiseen tapaan aurinko paistoi länsirannikolla muuta maata useammin.

  – Meidän olisi varmaankin pitänyt laittaa nettikamera näyttämään säätä, sillä täällä ei ollut mitenkään huono kesä. Toisaalta jos ulkona on viileämpää, pääsee aina sisälle tropiikin lämpöön, Luukkonen sanoo. Ensi kesäksi Luukkonen toivoo lämmintä, mutta ei välttämättä helteistä.

  – Wasalandiassa helle voi olla jo liikaakin, ja oikein kuumalla kelillä ihmiset hakeutuvat hiekkarannoille. Meille keli on sopiva, kun aurinko paistaa ja elohopea on kohonnut hiukan kahdenkymmenen asteen yläpuolelle. Tyypillinen vaasalainen kesäsää siis, naurahtaa Luukkonen.Tekstin kirjoittiTapani Mylly


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »