Nro 1-2013
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Alajärvi, Alvariini, hotelli, keilahalli, kokous, juhlat, ravintola, Salla Hemminki, Tomi HemminkiKeilat kaatuvat
hotelli Alvariinissa

Hotelli Alvariini Alajärven keskustassa on toiminut nyt 1,5 vuoden ajan. Alvariini pyrkii osaltaan ratkaisemaan puutetta, joka Alajärvellä on tasokkaasta majoitustilasta.


  Jorma Keijonen on siirtynyt Punaisen Tuvan Viinitilan toiminnasta hotelli Alvariinin apujoukkoihin, vaikka varsinaisesti hotellia pyörittävät Keijosen tytär Salla Hemminki ja tämän mies Tomi.

Yritykset työllistävät


  Keijosen mukaan Alajärvellä on tarvetta hotellille, sillä paikkakunnalla pitävät majaansa kansainvälisestikin toimivat yritykset kuten Mäkelä Alu, Saltex, Finnlamelli, Ruukki ja Honka, jotka tuovat paikkakunnalle asiakkaitaan ja vieraitaan. Alvariini toimiikin paljolti juuri yritysten majoittajana.

  Keijosen mukaan Alvariini on vielä lyhyen toiminta-aikansa vuoksi vielä hieman tuntematon, mutta maine kiirii pikkuhiljaa, ja majoituskapasiteetti on jo kohtuullisessa käytössä. Yrittäjäperheen tytär miehineen luottaa samaan tuttuun reseptiin kuin millä kotitila saatiin kukoistamaan: hyvä palvelu, hyvä ruoka ja siistit tilat ovat avainasemassa vieraiden viihtyvyydelle.

Erikoisuutena keilahalli

  Alvariiniissa on 22 kodikasta ja tasokasta huonetta, joihin on mahdollista majoittaa isompikin ryhmä. Hotellin tilavassa ravintolasalissa katetaan lounasaikaan noutopöytä, ja muina aikoina siellä tarjoillaan herkullisia á la carte -annoksia. Avarat ja viihtyisät tilat toimivat hyvin myös kokous- ja juhlakäytössä – Alvariinin kokoustiloihin mahtuu jopa 70 ihmistä. Alvariinin väki räätälöi ryhmien toiveiden mukaisia majoitus-, kokous- ja juhlapalveluita sekä tyky-päiviä.

  Hotellissa on kaksi saunaa, takkatupa ja uima-allas, jotka ovat sen asiakkaiden käytössä aamuisin ja alkuillasta. Muina aikoina saunat ovat varattavissa yritysten sekä muiden yhteisöjen virkistyskäyttöön. Kokouspaketteihin on mahdollista sisällyttää saunaosaston käyttö.

  Alvariinissa on yksi erikoisuus: 6-ratainen keilahalli, johon on hyvä näköyhteys hotellin baaritiskiltä. Keijosen mukaan keilahalli on saanut suuren suosion.

  – Keilaaminen on hyvää ajanvietettä, jos viettää hotellissa vaikka muutamankin päivän. Ja toisaalta, jos ei itse halua keilata, voi kuluttaa aikaa katselemalla, miten muilta keilat kaatuvat, Keijonen sanoo.

  – Keilahalli on myös muiden kuin hotellivieraiden käytössä, ja siitä onkin tullut suosittu ohjelmanumero niin harrastajille, perheille, yhdistyksille ja koululaisryhmille.Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »