Nro 3-2013
Luokittelu: Aina ; 
Avainsanat: pääkirjoitus, Ahti Oksman, Päätoimittajalta
Tämän vuoden kolmessa ensimmäisessä numerossa olemme esitelleet Suomen Sinistä Tietä. Juttusarjan päättää tämä numero, jossa matkaamme Kuopiosta Suomen itärajalla sijaitsevaan Tohmajärven kuntaan.


  Olen henkilökohtaisesti tavannut kaikkien matkan varrella sijaitsevien kuntien edustajat ja vieraillut kaikissa esittelemissämme kohteessa. Matka Sinisestä Tietä pitkin Vaasasta Tohmajärvelle tuntui välillä fyysisesti raskaalta, kertyihän kunkin numeron kohdalla ajokilometrejä muutaman päivän sisään välillä yli 1500. Matkat ovat kuitenkin olleet vaivanarvoisia, sillä olen saanut tavata mielenkiintoisia pohjalaisia, savolaisia ja karjalaisia ihmisiä, vierailla toinen toistaan upeimmissa matkailukohteissa ja hämmästellä Sinisen Tien varrella olevaa monipuolista ja laadukasta matkailutarjontaa.

  Kohteiden asettaminen edes minkäänlaiseen paremmuusjärjestykseen on mahdoton tehtävä. Jokainen seutu, kunta ja matkailuyritys on omalla tavallaan ainutlaatuinen. Erottavat tekijät ovat makuasioita, mutta tärkein – kunkin kohteen omaleimaisuus, ystävällisyys ja palvelualttius – pitää jokaisen päästä itse kokemaan. Voin vilpittömästi suositella matkaa Suomen Sinistä Tietä pitkin, olkoonpa osuus sitten lyhyempi tai pidempi!

  Nyt kun tämä tie on kuljettu loppuun, haluan kiittää Sininen Tie ry:n edustajia tämän esittelysarjan aikana saamastamme tuesta. Kiitän myös kaikkia lehdessämme mukana olleita tahoja hyvästä ja positiivisesta yhteistyöstä.

  Vuoden mittaan lehdistämme on jälleen saanut vinkkejä erilaisiin retkiin ja lomanviettoon. Näin kesän korvalla niin Sinisen Tien yrittäjien kuin meidän muidenkin katseet suuntautuvat alkavaan lomakauteen. Suomen lukuisat kesäteatterit, kesätapahtumat ja käyntikohteet odottavat innolla kesävieraita, ja mielenkiintoisia retkikohteita löytyy niin lähiympäristöstä kuin kauempaakin.

  Tässä numeron loppupuolella kierrämme Suomen suvitarjontaa kulkien Iisalmesta pohjoisen ja länsirannikon kautta Etelä-Suomeen. Mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa löytyy joka puolelta!

  Koko toimituksemme puolesta toivotan lehtemme lukijoille sekä kaikille yhteistyökumppaneillemme hyvää ja rentouttavaa kesää.Tekstin kirjoittiAhti Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »