Nro 3-2013
Luokittelu: Savo ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Ruokailu, majoitus ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Sininen Tie, Tahko, Tahko Run, Tahko Golf, Tahko MTB, Tahkon Uistelu, Suvimarkkinat, Nilsiän Musiikki- ja Tanssileiri, MTB Junior Camp, Tahko FunRun, Taiteiden Yö, Ville Puustinen, Sokos Hotel Tahko, Sokos Hotel Puijonsarvi


Kuva: tahko.com

Tahkon kesässä tapahtuu

Kuopion seudulla sijaitseva Tahko on mitä parhain kesälomakohde mittavine kesätapahtumineen. Upeat järvimaisemat ja monipuoliset aktiviteetit houkuttelevat matkailijoita ympäri maata. Keskeisen sijaintinsa ansiosta Tahko on lähellä, tuleepa mistä suunnasta tahansa.


  Kesäkauden käynnistää Tahkon jylhissä maisemissa juostava Tahko Run. Tapahtumassa juostaan puolimaratonit 21,1 km sekä10 km katuverkostoa hyödyntäen. Lisäksi järjestetään lapsille omat 1–3 km juoksumatkat.

Kapteenin kierros kutsuu golfaamaan

  Maratonin kyljessä, samana päivänä 18.5.2013, on luvassa myös golfkauden avaava Kapteenin kierros. Kaksi täyspitkää kenttää kattava Tahko Golf kuuluu Suomen pelatuimpiin kenttiin, siksi ei ole mikään ihme, että siellä pidetään myös eniten yritysgolfkisoja maassamme.

   – Odotamme tulevasta kesästä vilkasta, Ville Puustinen Tahko Markkinointi Oy:ltä kertoo.

  Golfkaudella virallisten kilpailujen ja yritystapahtumien ohella on tulossa myös useita muita turnauksia. Yksi tunnetuimmista lienee Juhannuspäivän Yötön Yö Golf.

Juhannuksen viettoa Syvärillä

  Vuoden vaihteessa Nilsiä ja Kuopio liittyivät yhteen kuntaliitoksen myötä. Tämä teki samalla Kuopiosta Suomen suurimman kesämökkikunnan. Alueen lukuisat mökkiläiset suuntaavat juhannuksena Tahkolle, jossa pääsee ihailemaan komeaa juhannuskokkoa isommalla porukalla Syvärin järven rannalla. Viime kesänä juhannusvieraita kokoontui kokolle yli 1 000 henkeä.

Tahko MTB maastopyörätapahtuma

  Kesän huipennus on Tahko MTB, johon viime vuonna osallistui vajaat 2 000 henkilöä. Tänä vuonna tämä Suomen mittavin maastopyörätapahtuma polkaisee käyntiin jo viidettätoista kertaa. Reitti kiertää Tahkon, Nilsiän ja Kinahmin vaihtelevissa ja vaikuttavissa maisemissa. Puustisen mukaan se tarjoaa haastetta kovimmillekin pyöräilijöille lukuisine nousuineen. Perinteisten matkojen – 25, 45, 60 ja 120 km – lisäksi on tarjolla myös 180 km matka. Mukana ovat myös yöajo ja iltapäivän 25 km.

Uistelua ja Suvimarkkinoita

  Syvärillä kun ollaan, ei sovi unohtaa kalastuskilpailuja. Tahkon Uistelu on Savonia Cupin osakilpailu, ja vetää paikalle runsaasti innokkaita kalamiehiä Savon seudulta. Jos epäilee kalaonneaan, voi jäädä nauttimaan sataman Suvimarkkinoiden tunnelmasta ja monenlaisesta siihen liittyvästä ohjelmasta.

Monipuolista leiritarjontaa kaikenikäisille

  Kesäkuun lopulla järjestettävälle viikon pituiselle Nilsiän Musiikki- ja Tanssileirille saapuu osallistujia ympäri Suomen. Koulutustarjonta kattaa monenmoista aktiviteettia kaikenikäisille. Leirin lopuksi järjestetään vielä avoin konsertti, jossa kaikki musiikin ystävät pääsevät nauttimaan esityksistä.

  Liikunnallinen Tahko MTB Junior Camp on puolestaan 7–15-vuotiaille suunnattu nelipäiväinen maastopyöräilyleiri, jossa perehdytään harrastukseen osaavien ohjaajien avulla. Leiri järjestetään kesäkuun loppupuolella.

Amerikanrautoja ja Taiteiden Yötä

  Heinäkuulla on vuorossa Tahko FunRun, jolloin Ford Mustangit valtaavat alueen. Luvassa on Ford Mustangin ihailijoille suunnattua ohjelmaa, mm. autonäyttely. Ajokisat kuuluvat tapahtuman luonteeseen.

  Elokuun lopussa järjestettävässä Taiteiden Yössä nautitaan monipuolisesta kulttuuriohjelmasta kesäillan hämärässä. Esiintyjinä nähdään niin nuoria kuin vanhempiakin ammattilaisia, mutta myös harrastajia. Taiteiden Yö järjestetään Nilsiän keskustassa ja se päättyy tunnelmallisesti satamassa järjestettävään konserttiin.

Runsaasti valinnanvaraa

   – Tahko on eteläisen Suomen ykköskeskus ja valtakunnan suurimpien hiihtokeskusten joukossa, Puustinen toteaa.

  – Täältä löytyy paljon nähtävää jo yksinomaan maisemien puolesta. Tahkolla järjestetään runsaasti erilaisia liikunnallisia tapahtumia ympäri vuoden, mutta myös monenlaista muuta ohjelmaa on tarjolla, hän summaa.

  Sesonkiin kuuluvat tapahtumat ovat tärkeitä, kuten mm. pääsiäinen, kesäkauden avajaiset ja juhannus. Vaikka ohjelmatarjonta onkin vilkasta, Tahkolla voi mainiosti myös rentoutua luonnonkauniissa maisemissa. Poikkeuksellisen laaja infrastruktuuri takaa, että matkailijoiden tarpeet tulevat varmasti täytetyiksi. Yksinomaan majoitusvaihtoehtoja Tahkolla on yli 900.

Paikallisuus tärkeää

  Sokos Hotel Tahkovuori muuttuu 15.5.2013 Break Sokos Hotel Tahkoksi.

  – Haluamme päästä entistä syvemmälle asiakkaidemme mieliin, kertoo Ville Puustinen, joka toimii myös Sokos Hotel Tahkovuoren ja Sokos Hotel Puijonsarven johtajana. Hänen mukaansa uudistumisen ja uudelleenajattelun myötä voidaan tarjota yksilöllisempää palvelua. Samoin pystytään paremmin osana Sokos Hotel -ketjua tarjoamaan niin paikallisten tuottajien ruokatuotteita kuin ohjelma- ja sisältöpalvelujakin.Tekstin kirjoittiIrmeli Kojonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »