Nro 3-2013
Luokittelu: Savo ;  Alue-esittelyt ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Sininen Tie, Siilinjärvi, virkistyskylpylä, Fontanella, Alvar Lahtinen, aaltoallas, vesiliukumäki, vesikiipeilyseinä, vesiterapiapiste, ryhmät, luola-allas, kirkasvalo, höyrysauna, infrapunasauna, kuntosali, tyhy, kokous, ravintola, fontanella suitesVauhtia ja virkistystä
Fontanellan aalloissa

Siilinjärven keskustassa sijaitseva Virkistyskylpylä Fontanella on oiva paikka pistäytyä kylpemässä Kuopio-Tahkon alueella. Kylpylän monipuoliset palvelut houkuttelevat matkailijaryhmiä kauempaakin.


  Ensimmäisenä Fontanellassa huomio kiinnittyy paikan valoisuuteen. Runsaasti käytetty lasipinta tuo valoa eri allasalueille, mikä on etenkin lapsiperheiden mieleen. Valo antaa myös lisää tilan tuntua. Esimerkiksi 25 metriä pitkän kuntouintialtaan seinät ja katto ovat kokonaan lasia.

Jokaiselle jotakin

  Tavanomaisesta poiketen kylpylän kaikki kymmenen allasta ovat erillisiä ja suunniteltu omaa käyttötarkoitustaan ajatellen. Suunnittelulla on vaikutusta myös akustiseen viihtyvyyteen. Kylpylän lämmössä ja vauhdin pyörteissä aika kuluu helposti kuin siivillä:

  – Aaltoaltaan erilaiset mainingit ovat kaikkien kylpylävieraiden suosiossa ikään katsomatta. Aallot tulevat noin kerran tunnissa, eli tyypillisen kylpylävierailun aikana niistä pääsee nauttimaan 2-3 kertaa, Alvar Lahtinen Fontanellasta kertoo.

  Uskaliaimmat ottavat ilon irti 90 metrisestä vesiliukumäestä, joka kuuluu Suomen pisimpiin. Vaihtuvilla valotehosteilla varustettu liukumäki on 10 m korkea. Pienille kylpylävieraille löytyy pienempiä vesiliukumäkiä. Vesikiipeilyseinä on räätälöity ratkaisu.

  – Kolmionmalliselle seinämälle on maalattu vesiputousmaisema ja siinä kannattaa käydä kokeilemassa ketteryyttään, Lahtinen kehottaa.

Ryhmäpaketteja varttuneelle väelle ja nuoremmillekin

  – Monipuoliset vesiterapiapisteet ovat suosittuja. Työikäisten ja ikäihmisten ryhmät tulevat kylpylään virkistäytymään ohjatun vesiliikunnan parissa. Pakettiin sisältyy yleensä myös ruokailu, Lahtinen sanoo.

  Etenkin varttuneempi väki on hänen mukaansa innostunut ryhmämatkailusta. Vesijumppa voidaan räätälöidä ryhmän lähtökohdista käsin ja toiveet huomioiden. Tietyille erityisryhmille kuten eläkeläisille, opiskelijoille, varusmiehille sekä työttömille Fontanellassa on jatkuva hintatarjous, jolla he pääsevät ryhmässä lastenlipun hinnoilla.

Kirkasvalohoitoa tai musiikkia luola-altaassa

  Yksi kylpylän erikoisuuksista on luola-allas. Siellä soi hiljainen, rentouttava musiikki, mikä on kokonaisvaltainen kokemus valaistukseen liitettynä. Allasosastolta löytyy viihtyisä allasbaari kirkasvalohoitopisteineen. Allasbaarissa on mukava huilata hetki välipalaa tai jäätelöä nauttien. Kesällä on mahdollista pistäytyä virkistäytymässä allasosastoon liittyvällä ulkoterassilla.

  Kaikkein pienimmät polskijat nauttivat vedestä turvallisesti omalla allasalueellaan, josta löytyy monenlaisia vettä suihkuttelevia eläinhahmoja sekä vain 30 cm syvä leikkiallas sienimökkeineen. Uinnin päälle voi suomalaisen saunan ohella mennä kokeilemaan höyrysaunan pehmeämpiä löylyjä.

Infrapunasaunalla kyytiä selluliitille

  Kylpylästä löytyy myös infrapunasaunat. Infrapunavalo on energiaa, joka lämmittää kohteensa n. 4-5 cm:n syvyyteen. Lämpö nostaa sydämen lyöntitiheyttä vilkastuttaen verenkiertoa, jolloin aineenvaihdunta tehostuu ja rasvan poistuminen käynnistyy. Käytännössä on jo kymmenellä käyttökerralla päästy useiden kilojen laihdutustuloksiin. Selluliitista on päästy eroon muutaman kuukauden säännöllisellä käytöllä.

  Käyttökertojen määräksi suositellaan kolmea kertaa viikossa vähintään kuukausi kerrallaan. Sauna rentouttaa kehoa ja helpottaa lihassärkyjä. Käyttöä ei suositella raskaana oleville eikä henkilöille joilla on tekonivel, sydämen tahdistin tai voimakas lääkitys. Saunoja on kaksi, sekä kahdelle että neljälle henkilölle.

Kuntosalille koko perheen voimin

  Fontanellassa on myös kaksi hyvin varustettua kuntosalia. Easy Line -salin laitteet ovat helppokäyttöisiä ja soveltuvat erityisesti tehokkaaseen kiertoharjoitteluun aloitteleville sekä seniori- ja naisryhmille. Molemmissa saleissa on myös mm. kahvakuulavarustusta. Toinen saleista on varustettu lisäksi lasten laittein ja on käytössä perhesalina viikonloppuisin.

Uutta puhtia työhön

  Myös työpaikat panostavat enenevässä määrin henkilökuntansa kunnon ylläpitoon ja kehittämiseen sekä sen myötä työkykyyn ja työssä viihtymiseen. Kylpylällä on tarjolla tyhy-paketteja. Vapaa-ajan ohella Fontanellassa voi viettää myös työaikaa kokoustaen ja koulutustilaisuuksia pitäen. AV-välinein varustetussa neuvottelutilassa työ on helppo yhdistää huviin. Työpalavereihin ja asiakastilaisuuksiin voi liittää saunomisen tilaussaunassa.

Uudet tilat ravintolalle

  Alvar Lahtinen on tyytyväinen. Kylpylä on hänen mukaansa kyennyt kehittymään jatkuvasti matkan varrella ja asiakaspalaute on ollut positiivista. Toimintaympäristöä ja palveluita on uudistettu näiden 20 vuoden aikana, jotka kylpylä on ollut toiminnassa. Kuluvana vuonna laajennetaan ja uusitaan kahvila-ravintola, mikä parantaa mm. lounasasiakkaiden ja ruokailuryhmien palvelua sekä yksityistilaisuuksien järjestämistä. YIT Rakennus Oy suunnittelee lisäksi kylpylään liittyvän Fontanella Suites -huoneistohotellin rakentamista.

  – Tähän mennessä olemme palvelleet runsasta 2,3 miljoonaa asiakasta. Eniten asiakkaamme ovat palautteen mukaan arvostaneet juuri viihtyisää ympäristöä sekä monipuolista ja ajanmukaista varustusta, mikä on iloinen asia, Lahtinen summaa.Tekstin kirjoittiIrmeli Kojonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »