Nro 3-2013
Luokittelu: Savo ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Sininen Tie, Siilinjärvi, Vuorela, Kunnonpaikka, Katriina Lahti, ristely, hotelli, kylpylä, tilaussauna, savusauna, kokous, auditorio, työhyvinvointi, ravintola, tanssit, liikunta, hoitokylpylä Harmonia, muikkuhierontaKunnonpaikka kutsuu

Siilijärven Vuorelan vehmaassa ja kauniissa järvimaisemassa, vain pienen poikkeaman päässä valtatieltä, sijaitsee vuonna 1974 perustettu Kylpylähotelli Kunnonpaikka. Hyvän olon palveluita laadukkaissa puitteissa on tarjolla matkailijoille, lomailijoille, perheille, kuntoutujille, hotelliyöpyjille, kokousosallistujille ja juhlijoille. Kylpylän, hotellin ja ravintoloiden lisäksi luonto kutsuu ulkoiluun ja liikkumaan.


  Kallaveden rannalla sijaitsevasta Kunnonpaikasta on vain kymmenisen kilometriä Kuopioon. Siksi se soveltuu erinomaisesti majapaikaksi myös Kuopiossa matkaileville.

  – Tänä kesänä tarjoutuu myös uudenlainen tapa saapua Kuopiosta Kunnonpaikkaan, kertoo toimitusjohtaja Katriina Lahti innoissaan. Roll Risteilyjen m/s Princess Anne nimittäin risteilee 25.6.–3.8.2013 maanantaista lauantaihin päivittäin Vuorelan laituriin. Risteilyn teemana on Suomen sodan historia Toivalassa ja Vuorelassa.

Hyvin varustettu hotellimaailma

  Kunnonpaikassa on 148 savutonta, ilmastoitua ja helteillä viilennettäviä hyvätasoista hotellihuonetta, joissa 273 vuodepaikkaa tarjoavat rauhaa luonnon keskellä. Valittavana on perhehuoneita, järvinäköalan omaavia parvekkeellisia huoneita sekä ylellinen sviitti, jossa on lisäksi oma sauna. Kaikki huoneet soveltuvat myös liikuntaesteisille. Majoitusvarauksen voi tehdä helposti myös Kunnonpaikan internet-sivujen Online-varauspalvelun kautta.

Loisketta kylpylässä


  Valoisan kylpylän allasosastolla on seitsemän erilaista allasta. Virkistystä uinnin, vesijumpan ja vesijuoksun lomassa saa hierovien vesisuihkujen alla, porealtaan kuohuissa tai jäisessä kylmäaltaassa. Pienet vesipedot viihtyvät lastenaltaassa, vesiliukumäessä tai vesipeuhulassa.

  Saunaosastolla on monta vaihtoehtoa. Tavallisten saunojen lisäksi rentoutuminen infrapunasaunassa tai Osmanni-saunojen hellivissä, eukalyptuksen tuoksuisissa ametistihöyryissä sopii kaikenikäisille.

  – Uutuutena meillä ovat tilaussauna Jalo, jonka 10–15 hengen tilat soveltuvat hyvin erilaisiin illanviettoihin, kokouksiin ja tilaisuuksiin. Suosituksi on tullut myös kylpylävieraille ja lähiseudun asukkaille maanantaisin ja torstaisin lämmitettävä savusauna, kertoo Katriina Lahti.

Onnistuneita kokouksia

  Kunnonpaikassa järjestyy myös kokoukset ja muut tilaisuudet pienistä palavereista suuriin kongresseihin. Käytettävissä ovat hyvällä tekniikalla varustetut tilat, joista suurin, 180-paikkainen auditorio uudistui vuonna 2012. Kokousten oheen on mahdollista liittää kylpylä-, kunto-, hemmottelu- ja elämyspalveluita. Kaikki tilaisuudet räätälöidään aina asiakkaan toivomusten mukaisesti.

Työhyvinvointia ja kuntoutusta


  Yrityksille ja työyhteisöille suunnatut työhyvinvointipalvelut voivat sisältää liikuntaa, rentoutumista, kuntotestejä, asiantuntijaluentoja, elämysohjelmaa ja hemmotteluhoitoja. Katriina Lahden mukaan usein toivottuja luentoaiheita ovat henkinen hyvinvointi, työn ja ajanhallinta, johtaminen sekä ikääntyvän työntekijän hyvinvointi. Saatavilla on myös fysioterapian ja ravitsemusneuvontaa.

  Kelan kautta haettavien kuntoutuspalvelujen osaajana Kunnonpaikalla on pitkä kokemus.

Hyvää ruokaa ja letkeää ohjelmaa

  Hyvää ruokaa ja iltaviihdettä tarjoaa viihtyisä ravintola Aallotar, jossa on tilaa yli kahdelle sadalle henkilölle. Buffetpöydän ja á la carte -listan annosten makuja arvostavat vaativammatkin herkkusuut. Lounaan tai päivällisen noutaa mukaan myös Take Away -palveluna.

  Tanssikenkiäkään ei kannata unohtaa Kunnonpaikassa vieraillessa, sillä ravintolasalissa tanssitaan useana iltana viikossa, joko äänilevyjen tai elävän musiikin, viihdemaailmasta tuttujen esiintyjien tahdittamana. Erityisen suosituksi ovat tulleet torstai-iltojen vuorohakutanssit.

  Pub Kulkuri on välittömän ilmapiirin ravintolatila, jossa voi seurata urheilua, jatkaa vaikkapa jälkipelejä tai laulaa karaokea.

  Ravintola Aallottaressa järjestyy myös erilaiset juhlatilaisuudet aina lastenkutsuja myöten. Myös Kulkuria vuokrataan juhlatilaisuuksiin.

Vireyttä liikunnasta

  Kunnonpaikan liikuntapalvelut ovat monipuoliset, ja hyviä vaihtoehtoja on kaikenkuntoisille ja -ikäisille. Kuntosalien, squash-hallin, pallopeleihin soveltuvan liikuntasalin lisäksi Kunnonpaikassa on neljä erilaista liikuntatilaa pienryhmille, joissa järjestetään ryhmäliikuntaa kuntonyrkkeilystä pilatesiin.

  Kaunis luonto kutsuu liikkumaan raikkaaseen ulkoilmaan harrastamaan beach volley’ta, minigolfia, vaellusta, sauvakävelyä, pyöräilyä, soutua, frisbeegolfia, tai lähtemään kanoottiretkelle! Pyöriä, kävelysauvoja, soutuveneitä, kanootteja sekä sykemittareita on vuokrattavissa Kunnonpaikasta myös ryhmille. Talviaikaan saatavana on lumikenkiä ja suksia sekä mäenlaskuun pulkkia ja liukureita. Latujen lisäksi talvella voi hiihdellä Kallaveden jäällä.

Hoitokylpylästä hemmottelua ja harmoniaa

  Hoitokylpylä Harmoniassa kiire unohtuu, mieli lepää ja keho rentoutuu. Hoitovalikoimassa on hierontaa, rentouttavia kylpyjä, ylellisiä kasvo- ja vartalohoitoja sekä kampaamo- ja kosmetologipalveluita. Katriina Lahden mukaan erilaisia hoitoja sisältävää kylpyläpäivää, DaySpa-pakettia, ostetaan usein myös lahjaksi, ja niitä on saatavana myös ryhmille. Lapsiakaan ei Hoitokylpylä Harmoniassa ole unohdettu, vaan heitä hemmotellaan vaikkapa lempeällä inkkarihieronnalla.

  Aivan uusi erikoisuus on Muikkuhieronta, jonka sisältöä Lahti ei suostu paljastamaan.

  – Tulkaa kokeilemaan, se kannattaa! hän kehottaa salaperäisenä.Tekstin kirjoittiLeena Parkkonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »