Nro 3-2013
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Teatterit, orkesterit ;  Kesä ; 
Avainsanat: Salo, Vuohensaaren kesäteatteri, Aatamin puvussa ja vähän Eevankin, Tanja Kuusela, Jorma Kairimo, Mika Kujala, Agapetus, komedia


Vuohensaaren kesäteatterin katsomo. Kuva: Salon Teatteri

Kotimainen vauhtikomedia Vuohensaaren kesäteatterissa

Salon Teatterin toiminta siirtyy aina kesäisin Vuohensaaren kesäteatteriin, jossa on tilava, yli 400-paikkainen, osittain katetun katsomo.


  Vuohensaari on matkailu- ja leirintäalueenakin suosiota saavuttanut luonnonkaunis alue, joka tarjoaa kesäteatteriyleisölle mahdollisuuden pulahtaa vaikkapa virvoittavalle uinnille antoisan teatteri-illan jälkeen. Rannalta voi illan päätteeksi siirtyä leirintäalueen läheisyydessä sijaitsevaan kahvilaan nauttimaan saaren kauniista maisemasta. Kesäteatterin väliajallakin kahvit voi juoda Vuohensaaren kahvilassa.

Aatamin puvussa ja vähän Eevankin


  Tänä kesänä Vuohensaaren kesäteatterissa nähdään Agapetuksen (Yrjö Soini) menestysromaaniin pohjautuva tuttu klassikkokomedia Aatamin puvussa ja vähän Eevankin, josta on tehty myös useita elokuvaversioita. Näytelmän ensi-ilta on 28.6., ja viimeinen esitys nähdään 19.7.2013.

  – Hupaisa komedia alkaa tilanteesta, johon jokainen meistä on joskus joutunut: julkinen kulkuväline on jo mennyt ja myöhästyminen uhkaa, toteaa Salon Teatterin tuotantosihteeri Tanja Kuusela.

  Näin alkaa myös miespuolisten päähenkilöiden hauska ja tapahtumarikas seikkailu Suomen suvessa: asemapäällikkö palaa lomaltaan saaresta, mutta laiva-aikataulut ovat aikaistuneet tunnilla. Töistä myöhästymistä pelkäävä hermoherkkä asemapäällikkö saa avukseen kaksi veneilevää miestä, proviisori Aarne Himasen ja luutnantti Paavo Kehkosen. Yllättäen vene tekee tenän järven selällä ja karkaa saareen päässeiltä alastomilta miehiltä.

  Miesten kohtalokas ja hauska seikkailu yhä epäonnisempien käänteiden pyörteessä kertoo tarinan, jossa muun muassa painitaan vankikarkurin kanssa vaatteista, rakastutaan naisen asussa nimismiehen tyttäreen ja väitellään henkilöllisyydestä virkavallan kanssa.

  – Mutta niin kuin yleensä käy, on tälläkin tarinalla loppunsa ja vielä hyvä sellainen, muistuttaa Kuusela.

  Tanja Kuuselan mukaan näyttelijöinä nähdään pääosin Salon Teatterin omia harrastajia, mutta mukana on myös muutama uusi kasvo. Näytelmän on sovittanut Agapetuksen alkuperäisteoksesta Jorma Kairimo ja sen ohjaa Vuohensaaren kesäteatterissa Mika Kujala.

  – Tulossa on hulvaton esitys, lupaa Kuusela.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »