Nro 3-2013
Luokittelu: Aina ; 
Avainsanat: Matleena Ikonen, kolumni, Matkan varrelta

Matkan varrelta


Matleena Ikonen on Matkailu kotimaassa.fi -lehden toimittaja, joka kirjoittaa kolumnissaan matkan varrella tekemistään havainnoista. Kuva: Petteri Ikonen, www.kuvaan.fi

Mielikuvan mahti

  Myyminen perustuu mielikuviin. Hyvän mielikuvan luominen on elinehto sille, että mahdollisuuksien ylitarjonnassa asiakkaat heräävät, kiinnostuvat ja ostavat. Parhaassa tapauksessa hyvä mielikuva saa täyttymyksensä hyvin onnistuneessa palvelussa tai elämyksellisessä matkailukokemuksessa.

  Mielikuvien kanssa pitää kuitenkin olla tarkkana, ettei käy niin, että annettu mielikuva ei vastaakaan todellisuutta. Näin kävi minulle ja miehelleni aikanaan kun etsimme paikkaa hääyömme viettoon.

  Halusimme juhlistaa hääpäiväämme mieleenpainuvasti. Valintamme kohdistui Etelä-Suomessa sijaitsevaan kartanoon, joka nettisivujen luoman mielikuvan mukaan tarjoaisi juuri sitä, mitä päivältämme odotimme: yksityisyyttä, vähän luksusta morsiussviitissä ja hyvää ruokaa idyllisessä miljöössä.

  Paikan päällä kävi ilmi, ettei nettisivuilla mainostettu ”morsiussviitti” ollutkaan mielikuvani mukainen, upottavalla kokolattiamatolla päällystetty suuri huone poreammeineen, leveine sänkyineen ja silkkilakanoineen. Se olikin puiseen ulkorakennukseen sisustettu maalaisromanttinen pieni kamari, jonka nurkat olivat suomalaisittain söpösti hieman vinot, ikkunoissa pitsiverhot ja jonka seinänaapurissa pidettiin lapsille kerhoa. Huone oli kyllä omalla tavallaan varsin viehättävä, mutta koska sitä mainostettiin ”sviittinä”, odotimme enemmän.. tiedättehän, Amerikkaa.

  Huonettakin suurempi pettymys meitä odotti kartanon ravintolassa, johon illan tullen siirryimme nauttimaan illallista. Ruokalistaa olimme lukeneet jo etukäteen, ja tehneet valintamme: kunnon pippuripihvit lisukkeineen ja kyytipojaksi laadukasta punaviiniä. Vaan pihviäpä ei ollut saatavilla, ilmoitti tarjoilija. Varmasti moni muu ruokalaji listalla olisi ollut ihan yhtä hyvää, mutta me tunsimme jo pehmeän pippurikastikkeen maun suussamme… Hääpäivän iltaa lähdettiin sitten viettämään taksilla naapurikaupunkiin. Tuli kalliiksi, mutta saimme pihvimme.

  Kaiken kaikkiaan hääpäivämme ilta oli meille melkoinen pettymys. Sen onneksi ymmärsi myös kartanohotellin johtaja, joka lupasi meille korvauksena uuden yön hotellissa pihvi-illallisineen – ilmaiseksi. Toisella kerralla tiesimme jo, mitä odottaa, joten nautimme vapaaillastamme ulkorakennuksen pikkukamarissa hyvillä mielin, ja saimme ne pippuripihvitkin, jotka muuten olivat taivaallisen hyvät.

  Väärän mielikuvan aiheuttamaa pettymystä ei voi jälkikäteen täysin korvata, mutta itse osaamme jo hymyillä hääpäiväkatastrofillemme – ainakin päivä oli ikimuistoinen!

  PS:  Tuo ”sviitti” on nykyisin ”häähuoneTekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »