Nro 4-2013
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Laitila, Louhenlinna, tilausravintola, elämyspidot, Markku Pilppula, Anne-Maria Antola-PilppulaLouhenlinna

Louhenlinna on elämyspitoja tuottava tilausravintola keskellä Suomen vanhinta kulttuuriseutua. Louhenlinnassa kietoutuvat toisiinsa jännittävällä tavalla suomalainen mystinen menneisyys, unelmat ja todellisuus.


  Ajatus linnan perustamisesta syntyi kymmeniä vuosia sitten linnan perustajan Markku Pilppulan unelmasta. Hän oli pienenä poikana isänsä kanssa metsätöissä nykyistä linnaa ympäröivissä metsissä. Suuret kivenlohkareet ja vanhat, jykevät alueen puut saivat pienen pojan mielikuvituksen valloilleen. Unelmissaan hän kuvitteli olevansa linnanherra, ja suuret kivet ja puut olivat osa hänen hallitsemaansa linnaa. Vuonna 1995 unelmista tuli totta, kun arkkitehti Ilpo Vuorelan suunnitteleman linnan rakennustyöt aloitettiin. Vuotta myöhemmin pidettiin linnassa ensimmäinen asiakastilaisuus.

Elämyksiä ja tunnelmaa

   Louhenlinnassa isot kivenjärkäleet, jyhkeät puurakenteet, kynttilät ja valtaisa takkatuli luovat aidon linnamaisen tunnelman. Louhenlinnassa järjestetään yritysten ja yhteisöjen tilaisuuksia sekä perhejuhlia.

   Ruokailu, ohjelma ja musiikki toteutetaan aina asiakkaan toiveiden mukaan. Linnalla kotimaisuusaste on tärkeä.

   – Lihat tulevat Kivikylän Kotipalvaamosta, ja myös juurekset ja vihannekset lähiruokaperiaatteella. Ruis- ja piimälimppu leivotaan itse ja paistetaan vanhanajan leivinuunissa. Juomahuollosta vastaa Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, kertoo linnanemäntä Anne-Maria Antola-Pilppula.

Tarinalliset Louhen pidot

   Louhenlinnan valmistumisesta alkaen Markku Pilppulan ajatus oli tuottaa hyvän ruuan ja palvelun lisäksi vierailijoille viihdyttävä ohjelmakokonaisuus, joka sopisi saumattomasti yhteen linnan muuhun ilmeeseen. Näin syntyi Louhen Pidot, joka on löyhästi Kalevalaan sidottu fiktiivinen tarinakokonaisuus. Pidossa nähtiin Väinämöinen, Joukahainen ja tietysti Louhi, Pohjolan emäntä.

   – Ohjelmat ovat muuttuneet vuosien myötä, Antola-Pilppula muistuttaa.

   Vuonna 2010 linna kävi läpi perinpohjaisen remontin sisustusarkkitehti Jouni Leinon johdolla. Toiminnallisuus parani ja ravintolasali sai uutta ilmettä.

   Louhenlinnan tilausravintolaan mahtuu 170 asiakasta. Linna itsessään on näkemisen ja kokemisen arvoinen. Linnaan johtavaa tietä ympäröivä luonto vanhoine metsineen, suurine kivineen ja sileine paljaine kallioineen muistuttaa pienestä pojasta, jonka sisimmässä syntynyt unelma linnasta kävi toteen.Tekstin kirjoittiAhti Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »