Nro 4-2013
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Laitilan Kievari, Katukahvila, Kievari, Pikkukievari, Kultainen Kulaus, Kievarin Hostelli, JuhlaHelmi, Markku Mäki-Jouppila


Tilausravintola JuhlaHelmi on suosittu juhla- ja kokouspaikka.

Laitilan Kievarissa viihdytään

Laitilan Kievari on palvellut asiakkaitaan jo yli 43 vuoden ajan. Vuonna 1970 toimintansa aloittaneen Kievarin vahvuuksia ovat monipuolisuus ja hyvä palvelu.


  Kestikievarit olivat aikanaan tärkeitä etappeja matkustavaisille. Niissä yövyttiin, aterioitiin ja vaihdettiin hevosia. Kievariperinteen mukaisesti Laitilan Kievari tarjoaa vilkkaan valtatien läheisyydessä ravintola- ja majoituspalveluja, mutta matkaa jatketaan toki nykypäivän tapaan omalla kulkupelillä.

Suosittu kohtaamispaikka

   Hotelli vastaanoton yhteydessä toimiva Katukahvila on valmistunut nykyiseen muotoonsa vuonna 2001. Lobby baarin tapaiseen Katukahvilaan kokoontuvat niin talon vieraat, ulkopuolelta tulevat kuin kiinteistön toimitiloissa työskentelevät. Nimestään huolimatta sisätiloissa toimivassa Katukahvilassa tavataan ystäviä ja tuttavia. Rupattelun lomassa voi nauttia pienen Grillikeittiön annoksista.

Ravintoloita ja kokoustiloja


   Kievarissa on kolme ravintolaa: pääravintola Kievari, pienempi ruokaravintola Pikkukievari sekä pub-ravintola Kultainen Kulaus. Laitilan Kievari on suosittu lounaspaikka ja ruokaravintola, jonka kotiruokatyyppiset herkut maistuvat niin paikallisille kuin matkailijoillekin.

   Ravintola Kievarin ilme uudistettiin vuonna 2011, ja se on talon suosituin ravintola. Pääsalin yhteydessä on kaksi kokouskabinettia, joista pienemmässä on tilaa 16 hengelle, ja suurempaan mahtuu 50 henkeä. Suuremman kabinetin voi tarvittaessa kätevästi yhdistää pääsaliin avattavan seinän avulla.

   Uusittu pub-ravintola Kultainen Kulaus ja ruokaravintola Pikkukievari ovat aivan hotellin vastaanoton läheisyydessä. Lisäksi Kievarissa on kaksi kesäterassia sekä sauna- ja uima-allasosasto.

Monipuoliset majoitustilat


Laitilan Kievarissa on paljon erilaista majoitustilaa. Laitilan Keskuskadulla sijaitsevassa Kievarin päärakennuksessa on 20 huonetta, joissa on yhteensä 40 vuodepaikkaa. Lisänautintoa kolmeen huoneeseen tuo on oma sauna, ja yhden huoneen varustukseen kuuluu jopa poreamme.

   Laitilan kirkon lähellä sijaitsee Kievarin Hostelli, jonka huonehinnat ovat hieman Kievarin hintoja edullisemmat. Majoitushuoneita siellä on 17 ja siellä voi yöpyä 34 henkeä.

Juhlatila majoituksineen


   Hostellin kanssa samassa rakennuksessa sijaitsee tilausravintola JuhlaHelmi. Se on suosittu, kodikas juhla- ja kokouspaikka, jossa voi viettää niin häitä kuin muita juhlia.

   Koko hostellirakennuksen voi myös vuokrata yksityiskäyttöön, jolloin JuhlaHelmessä vietettyjen juhlien jälkeen vieraiden on helppo siirtyä samassa talossa sijaitseviin majoitustiloihin.

   – Monesti nuorempi juhlaväki tulee illan edetessä jatkamaan iltaa Kievariin, kertoo yrittäjä Markku Mäki-Jouppila. Välimatkaa rakennuksillahan ei ole kuin pari sataa metriä.

Vanhan ajan palvelua


   Laitilan Kievarissa vaalitaan hyvää palvelua.

   – Meillä asiakkaiden ei tarvitse kanniskella tiskejä, vaan tarjoilijat huolehtivat käytetyistä lautasista, vakuuttaa Mäki-Jouppila todeten, että ravintolassa on kilpailukykyinen hintataso – henkilökohtainen palvelu tulee kaupanpäälle.Tekstin kirjoittiAhti Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »