Nro 4-2013
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Laitila, Kahvila-Konditoria Tiihonen, Satu Tiihonen, Niina Tiihonen, Olli TiihonenLaitilan kotoisa herkkuparatiisi

Tiihosen suku on leiponut Laitilassa herkkuja jo yli sadan vuoden ajan, neljässä sukupolvessa. Tiihosen kahvila on edelleen vahvasti perheyritys, sillä mukana on kaikkiaan kuusi perheenjäsentä. Yrittäjä Satu Tiihosen poika ja tytär ovat leipureita, ja miniä on mukana kahvilassa, joten jatkuvuus on taattu.


  Kahvilatoiminta sai alkunsa kahdentoista asiakaspaikan leipämyymälästä vuonna 1988. Vuonna 2001 toiminta siirtyi ydinkeskustaan, Keskuskadulla sijaitsevaan vanhaan puutaloon.

   Kodinomaiselle ja ihmisläheiselle Kahvila-Konditoria Tiihoselle vanha puutalo luo viihtyisät puitteet. Ei siis ihme, että siitä on vuosien saatossa tullut monen suosikkipaikka.

   – Meillä on vakioasiakkaita, jotka kokoontuvat päivittäin samaan kellonaikaan vaihtamaan viimeisimpiä kuulumisiaan, kertoo kahvilassa häärivä Niina Tiihonen.

   Kahvilan yläkerrassa voidaan pitää kokouksia tai muita yksityistilaisuuksia, sillä siellä on tilat 40–50 hengelle. Kahvilassa on 55 asiakaspaikkaa.

   – Meiltä löytyy kukkakamari, pieni keltainen kamari ja vihreä kamari. Meille voi tulla haalareissa ja siisteissä vaatteissa, ja kaikki sopivat joukkoon, Niina toteaa.

Runsaasti valinnanvaraa

   Tiihosen kahvilassa asiakkaan positiivinen ongelma on valinnan vaikeus, sillä tiski notkuu toinen toistaan herkullisempia tuotteita. Valikoimassa on leivoksia, viinereitä, pullia, torttuja, munkkeja, makeita ja suolaisia piirakoita, kuiva- ja täytekakkuja, pitkoja, korppuja, pizzoja ja pasteijoita sekä leipiä, sämpylöitä ja patonkeja. Noin 150 tuotteen valikoimasta päivittäin tiskillä valittavana on yli 70. Niina Tiihosen mukaan suolaiset tuotteet ovat lisänneet suosiota viime aikoina myös kahvila-asiakkaiden keskuudessa, ja myös lounassalaatit ovat suosittuja.

   – Suosikkeja ovat myös munkit ja pienet pizzat, jotka luonnollisesti tehdään omassa leipomossa, hän lisää.

   Tiihosen kotileipomossa on jokaiselle viinerilajikkeellekin suunniteltu oma taikinansa.

   – Vanhin reseptimme lienee aivan leipomon alku ajoita, siis noin 100 vuoden takaa, tietää Niina kertoa. Uusia tuotteita kehitellään jatkuvasti, ja niiden kehittelystä vastaa Olli Tiihonen.

   Kahvilassa on nyt automaatista saatavana myös erikoiskahveja, kuten cappuccinoa, lattea sekä suklaalla ja mintulla maustettuja kahvilaatuja.

   Niina Tiihonen soisi, että myös kaikki Valtatie 8:aa matkustavat ryhmät oivaltaisivat Tiihosen kahvilan tarjoamat mahdollisuudet. Tauko idyllisessä kahvilassa sen herkullisia tuotteita nauttien olisi varmasti yksi retken kohokohdista!Tekstin kirjoittiAhti Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »