Nro 4-2013
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Kesä ; 
Avainsanat: Merikarvia, Mericamping, Ravintola Rantahuone, Krookan satama, Leena Kela

Krookanlahden helmet:Mericamping ja Rantahuone

Aivan niemen kärjessä Merikarvialla avautuvat Mericampingin matkailualueen kauniit maisemat. Koivikon katveesta löytyy neljän tähden leirintäalue, joka tarjoaa mukavat puitteet omatoimimatkailijan lomanviettoon.


   Majoitusvaihtoehtoja Mericampingissä löytyy moneen tarpeeseen. Vuokrattavissa olevista mökeistä kahdeksan soveltuu ympärivuotiseen käyttöön, ja loput 14 mökkiä palvelevat kesäkäytössä. Mökkivalikoimaan kuuluu eritasoisia mökkejä vaatimattomista parin hengen pikkumökeistä aina 12 hengen tilavaan huvilaan. Mökit on maalattu punamullan sävyyn, ja ne istuvat kauniisti Saaristomeren rantamaisemaan.

Kattavien palveluiden leirintäalue

   Karavaanareiden tarpeisiin löytyy 70 sähköistettyä asuntovaunupaikkaa sekä telttailualue. Neljän tähden leirintäalueena Mericampingin palvelut ovat myös luokituksen mukaiset. Vierailijoiden käytössä on asianmukaiset suihku- ja wc-tilat, ruuanlaittomahdollisuudet sekä kolme saunaa. Vastaanottorakennuksessa toimii grillikahvio.

– Parasta kattavien palvelujen ohella on kuitenkin sijainti, Leena Kela kertoo.

Meri on läsnä

   Leena Kelan mukaan meri tuo aivan oman elementtinsä lomanviettoon. Mikä sen mukavampaa, kuin illalla saunan jälkeen istahtaa mökkinsä terassille vilvoittelemaan ja seurata miten aurinko hiljalleen painuu kohti taivaanrantaa.

   – Meren rannalla kun ollaan, täällä saa myös nauttia luonnon rauhasta. Alueella sijaitseva uimaranta on matala ja hiekkapohjainen, ja soveltuu sen vuoksi hyvin kaikenikäisille, hän kertoo.

   – Olemme järjestäneet tänne monenlaista aktiviteettia, myös lapsille, mm. ulkoleikkipaikan ja polkuautoradan, hän toteaa.

   – Minigolf-radallakin voi pistäytyä pelaamassa kierroksen kaveriporukalla, hän sanoo.

Krookan satama

   Vain kolmen kilometrin päässä Mericampingistä, Krookan lahden toisella puolella, sijaitsee tunnelmallinen Krookan satama. Sen sielu on Ravintola Rantahuone, joka palvelee matkailijoita kesäisin aina syyskuun loppuun asti. Aivan ravintolan kupeessa toimii kesäteatteri.

   Rantahuoneen avaraan saliin mahtuu yhteensä 100 asiakasta, ja terassilla on tilaa vielä 70 hengelle. Rantahuoneella tarjoillaan päivittäin lounasta runsaasta seisovasta pöydästä, ja muina aikoina on a la carte -tarjoilua. Kahvilan puolelta saa perinteisesti kahvia ja leivonnaisia sekä jäätelöä.

  Ravintolan yläkerrassa on suosittu 200 hengen juhlatila, jossa on vietetty niin häitä, syntymäpäiviä kuin sukujuhliakin.

   Krookan satama on kesäiltaisin tunnelmallinen paikka, jossa voi istua iltaa ystävien kanssa ja seurata purjeveneiden lipumista ulapalle. Syksyllä iltojen tummetessa vietetään Venetsialaisia, mökkikauden päättäjäisiä, jolloin ilotulitusten väriloisto täyttää taivaan.Tekstin kirjoittiIrmeli Kojonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »