Nro 4-2013
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Teatterit, orkesterit ;  Syksy ; 
Avainsanat: Vaasan kaupunginteatteri, Miika Korkiakoski, Pohjanmaa, Oliver, Mielensäpahoittaja, Vadelmavenepakolainen, Ammu Appelsiini, Viirun ja Pesosen joulu, sunnutaikonsertit


Pohjanmaa, kuvassa Jari Hietanen, Jorma Tommila ja Ville Härkönen. Kuva: Jyrki Tervo

Vaasan kaupunginteatterin
värikäs syksy

Miika Korkiakoski Vaasan kaupunginteatterista luonnehtii syyskauden ohjelmaa hengästyttävän monipuoliseksi.


  Kauden avasi 14.9.2013 nähty Antti Tuurin klassikkoromaaniin pohjautuva Pohjanmaa-näytelmä. Uusi dramatisointi on Outi Rossin käsialaa, ohjaus Erik Kiviniemen.

  – Aihe on jälleen hyvin ajankohtainen. Etenkin Vaasan seudulla se tuntuu herättävän mielenkiintoa useammassa sukupolvessa, Korkiakoski pohtii.

  Näytelmä on klassikkona ajan hermolla: veljekset kokoontuvat perinnönjaolle ja suhdanteiden ravistellessa toivotaan apua Amerikan perinnöstä. Huumorintäyteinen tarina piirtää terävää kuvaa pohjalaisesta luonteesta.

Valloittava Oliver

  Arvostelijoiden kiittämä ja yleisön rakastama Oliver saa syyskauden ensi-iltansa 26.9.2013. Visuaalisestikin vaikuttava näytelmä otettiin vastaan lämpimästi jo keväällä.

  – Oliver Twistin tarina on sydäntä koskettava ja iätön. Näytelmän lavasteet ovat myös mittavat ja puvustukseen kuuluu toistasataa pukua, eli myös silmäniloa on luvassa, Korkiakoski summaa.

  Vauhtia esitykseen tuovat lahjakkaat lapsiesiintyjät, jotka antavat näyttämöllä kaikkensa. Mukana musikaalissa on 10 lasta per ilta. Kyseessä ei kuitenkaan ole suoranainen lastennäytelmä, joskin musikaali soveltuu myös lapsille ikärajan ollessa 8 vuotta.

Suomalaisia suosikkinäytelmiä

  Komedia Mielensäpahoittaja jatkaa syksyllä pienellä puolella eli Julia-näyttämöllä. Tuomas Kyrön kirjoittama näytelmä on kerännyt tähän asti jo noin 10 000 katsojaa ja saavuttanut suuren menestyksen. Välillä esitystä on jouduttu siirtämään isolle puolelle, jotta kaikki halukkaat ovat mahtuneet mukaan.

  Isolle puolelle on syksyllä tulossa toinen komedia, Miika Nousiaisen romaaniin perustuva Vadelmavenepakolainen. Kyseessä on tarina ruotsalaisuudesta, suomalaisuudesta ja itsensä etsimisestä. Ensi-iltansa näytelmä saa 16.11.2013. Päähenkilö, Mikko Virtanen, haluaisi kovasti olla ruotsalainen: itse asiassa hän kokee sisimmässään jo olevansa sitä. Mutta kuinka suomalainen voi olla ruotsalainen, ja onko se loppujen lopuksi niin tavoiteltavaa?

Teatteria nuorille ja lapsille

  Nuorille suunnattu Ammu Appelsiini saa Suomen kantaesityksensä Vaasassa 21.11.2013. Mikael Niemen teokseen perustuva rankka kertomus kuvaa kahden nuoren selviytymistä väkivaltaisessa maailmassa. Mukana nähdään paikallinen rap-tähti Sebastian da Costa.

  Ihan pienimmille on tarjolla Viirun ja Pesosen joulusta kertova näytelmä. Viiru-aiheisia näytelmiä on tällä estradilla esitetty jo aiemminkin. Näytelmä on erityisesti päiväkotiryhmien suosiossa, etenkin kun tarjolla on myös aamuesityksiä.

Musiikkia estradilla

  Suosittuja ovat myös sunnuntaikonsertit, jotka lanseerattiin keväällä. Pop-musiikkikonsertit ovat löytäneet hyvin yleisönsä. Nyt syksyllä vuorossa ovat Anssi Kela, J. Karjalainen sekä Antti Tuisku, joka tulee 10-vuotisjuhlakiertueellaan konsertoimaan myös Vaasaan. Maailmallakin tunnettu a cappella -lauluyhtye Fork puolestaan vierailee Vaasan kaupunginteatterissa 7.–8.12.2013.Tekstin kirjoittiIrmeli Kojonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »