Nro 5-2013
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Pohjanlahden Rantatie, Kaskinen, ravintola, Sininen hetki, Arto Koivisto


Siniseen hetkeen voi tulla myös veneellä. Kuva: Kaskisten kaupunki

Anna itsellesi
Sininen hetki

Meren partaalla, ulapan levittäytyessä aivan vieressä, ruoka maistuu paremmalta kuin ehkä missään muualla.


  Lounasravintola Sinisessä hetkessä Kaskisissa puitteet onnistuneelle ruokailulle ovat todellakin kohdillaan: upeat merimaisemat avautuvat ravintolan ikkunoista, vuodenaikojen mukaan vaihtuvilta ruokalistoilta löytyy maukkaat lähiruuat joka makuun, ja aterian kruunaavat laadukkaat viinit.

  Arkisin Sininen hetki toimii lounasravintolana, mutta se on varattavissa myös yksityistilaisuuksiin kuten juhliin ja kokouksiin. Sinisestä hetkestä saakin yhden katon alta kaiken, mitä onnistuneeseen tapahtumaan vaaditaan: hienot puitteet, monipuoliset palvelut ja herkullisen ruuan. Myös majoitustiloja Sinisestä hetkestä löytyy.

Sininen hetki on kaikkea

  Sininen hetki on hiihtäjälegendan, olympiavoittaja Arto Koiviston toinen ura. Kilpauran jälkeen Koivisto kouluttautui hierojaksi, mutta vuonna 2004 hän päätti vaihtaa latua ja ryhtyi ravintola- ja matkailuyrittäjäksi. Nykyisin Koivisto toimii yrityksessään ”yleismies Koivistona”: ruuanlaittajana, siivoajana saunanlämmittäjänä ja kokousisäntänä. Myös hieronta-asiakkaita Koivisto ottaa edelleen vastaan satunnaisesti. Ravintolan vieressä, oman kotinsa alakerrassa Koivistolla on hierontavastaanotto, ja kotinsa alakertaan hän on remontoinut myös kolme majoitushuonetta yöpyjille.

  Kokousasiakkaille Sininen hetki tarjoaa kolme kokoustilaa: kaksi ravintolan tiloissa ja yksi ravintolan pihalla sijaitsevassa savusaunassa, joka lämpiää tilauksesta kokousasiakkaiden ja muiden ryhmien käyttöön. Ravintolan isompaan kokoustilaan sopii jopa 60 ja pienempään noin 15 henkilöä. Savusaunan kabinetissa voi kokoustaa 30 henkilön voimin, ja saunan pehmeisiin löylyihin sopii kerrallaan 10–15 henkilöä. Saunan vuokraajille kabinetti on käytössä samaan hintaan. Sekä ravintolalla että savusaunalla on A-oikeudet, joten tarvittaessa kokoustaa voi myös ”pidemmän kaavan mukaan”, syöden, saunoen ja välillä laiturilta mereen kastautuen.

  Koivisto on juuriltaan pohjalainen, Isojoelta kotoisin. Hiihtouran jälkeen hän on asettunut takaisin kotiseudulleen Pohjanmaalle, mutta Kaskisten Sinisessä hetkessä ei juuri mikään muistuta Koiviston menneisyydestä: vain savusaunan oleskeluhuoneessa on koristeena vanhoja suksia, jotka paljastavat majatalon isäntä Koiviston olleen joskus jotain muutakin.Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »