Nro 5-2013
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Pohjanlahden Rantatie, Korsnäs, Strand-Mölle, ravintola, teemaruokailu, Cecilia Moliis, Johanna Ilvoranta, sauna, Bellman, trubaduuri


Stand-Möllen pirteät yrittäjät Cecilia Moliis ja Johanna Ilvoranta. Kuva: Strand-Mölle

Strand-Mölle
– ravintola meren rannalla

Pohjanlahden rannikkoa ajellessaan voi poiketa Molpen kylään, josta löytyy viehättävä pikkuravintola aivan meren rannalta.


  Ravintola Strand-Mölle sijaitsee venesataman ja Molpe Strömmenin tuntumassa. Vaasasta matkaa on tänne noin 40 km ja Närpiöstä 50 km. Ravintolaa pyörittää vauhdikkaalla otteella kaksi energistä, nuorta naista, Cecilia Moliis ja Johanna Ilvoranta, joilta suorastaan pursuaa ideoita.

  – Paikka on viehättävä, varsinkin kesäisin, ja täällä käy paljon väkeä. Mutta näin syksyllä päivien lyhetessä on hyvä keksiä erilaisia teemoja piristämään pitkää pimeää kautta, Cecilia paljastaa. – Olemme rakentaneet ryhmiä ajatellen myös omaa tarjontaa, jonka takia kannattaa tulla vähän pidemmänkin matkan päästä. Uusin tulokas listalla on kolmen ruokalajin Maailmanperintömenu, joka koostuu saariston herkuista.

Teemaruokailuja

  Lounasmenun ja á la carte -listan rinnalle Cecilia ja Johanna ovat luoneet joulunalusaikaa ajatellen teemakonseptin, josta on tullut varsin suosittu alueella.

  – Yhtenä vuonna meillä oli esimerkiksi Brasilialainen joulu. Viime vuonna vuorossa oli Tuhat ja yksi yötä. Ideana oli tarjoilla itämaisen keittiön herkkuja sitä varten luodussa interiöörissä, hän selvittää. – Teema oli varsinainen menestys.

  – Oli todella hauskaa nähdä, miten ravintolamme muuttui joka kattausta varten. Vieraat näyttivät viihtyvän mainiosti tyynyjen, kynttilälyhtyjen, vesipiippujen ja vatsatanssijoiden keskellä. Ja henkilökuntakin viihtyi! hän toteaa iloisena.

Trubaduurimusiikkia Bellmanin pöydässä

  Tänä vuonna joulun alla siirrytään 1700-luvun tunnelmiin yhdessä Carl-Mikael Bellmanin kanssa, joka oli ruotsalainen runoilija ja muusikko. Hänen yksittäisistä lauluistaan tunnetuin lienee Ukko Nooa. Myös Suomessa suosittu kevätlaulu Tuuli hiljaa henkäilee, kuuluu ns. Bellmanin lauluihin. Ravintola Strand-Möllessä Bellman toimii illan aikana trubaduurina viihdyttäen vieraitaan. Samalla hän johdattaa vieraat tutustumaan aikakautensa ruokalajeihin, joita päästään maistelemaan illallispöydässä. Bellman kestitsee vierasryhmiä ravintolan kabinetissa iltaisin joulukuun puoleen väliin asti.

Hyvä keittiö kaiken a ja o


  Vaikka teematapahtumat tuovat väriä tarjontaan, tärkeintä seikkaa ei sovi ohittaa.

  – Maittava ruoka syntyy vain parhaista aineksista. Sen tähden olemme aika vaativia raaka-aineiden suhteen, Cecilia kertoo. – Meillä on myös monipuoliset palvelut: on lounasta, á la carte -aterioita, pizzaa – jotakin jokaiseen makuun. Catering-palvelumme on niin ikään ollut suosittu.

J  a saaristossa kun ollaan, kala näyttelee tärkeää roolia valikoimassa:

  – Paikallisten kalastajien toimittama tuore kala on yksi erikoisuuksistamme.

Avantouinnille saunasta

  Yrityksiä ajatellen ravintolasta löytyvät myös asianmukaisesti varustetut kokoustilat. Vain kivenheiton päässä ravintolasta sijaitsee Molpe Byaråd RF:n omistama sauna, jota voi vuokrata kokous- ja saunailtakäyttöön Strand-Möllen kautta. Löylyttelemään mahtuu kerrallaan noin 15–20 henkeä.

  – Ja jos luonnetta riittää, voi talvikaudella polskahtaa avantouinnille raikkaaseen meriveteen, Cecilia vinkkaa hymyillen.Tekstin kirjoittiIrmeli Kojonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »