Nro 5-2013
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Pohjanlahden Rantatie, Vaasa, Vaskiluoto, Kylpylähotelli Rantasipi Tropiclandia, Tropiclandia, ravintola Waskia, Relax hoito-osasto, kokous

Irti arjesta Rantasipi Tropiclandiassa


Kylpylä Tropiclandiassa viihtyvät kaikenikäiset. Kuva: Puuharyhmä Oyj

Tropiikki on Vaasassa

Onnistuneen loman resepti on yksinkertainen: vaivattomuutta, elämyksiä ja lämpöä. Suomen leveysasteilla viimeksi mainittu voi olla kiven takana – paitsi Rantasipi Tropiclandiassa Vaasassa.


  Meren rannalla sijaitseva kylpylähotelli Rantasipi Tropiclandia hemmottelee niitä, joiden elimistöä ei ole tarkoitettu Suomen ilmanalaan: kylpylän ilman lämpötila on aina noin +32°C, allasvesi sisällä yli +30- ja ulkona +27 -asteista, ja kun porealtaissakin veden lämpötila on aina yli +30°C niin jo viihtyy vilukissakin.

  Allasosastolla saakin helposti ajan kulumaan, sillä 1100 neliömetriin mahtuu kylpylänautintoja ja vesihupeja joka makuun. 25 metriä pitkän pääaltaan lisäksi uitavana on mm. vastavirtajoki, ulkoallas ja kylmäallas. Lisätekemistä tarjoavat vesisieni ja -verho, kaksi liukumäkeä ja kolme poreallasta. Ja koska lomalla kuuluu rentoutua, arjen kireydet saa hierottua pois allasosaston niskahierontasuihkuissa ja vesihierontapisteissä. Rentoutuksen viimeistelevät kylpylän saunat, joita löytyykin useampi: naisten puolella normaali suomalainen sauna sekä turkkilainen sauna, miesten puolella kaksi erilaista suomalaista saunaa. Lisäksi yhteiskäytössä on eksoottinen roomalais-iiriläinen höyrysauna.

  Kesäisin Tropiclandian kylpylän tarjontaa täydentää sen yhteydessä oleva suuri vesipuistoalue, joka on erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Vesipuistossa on hurjia vesiliukumäkiä, kaksi lastenallasta, poreallas ja auringonottoalueet terasseineen. Space Boat -vesiliukumäessä lasketaan ja pyöritään pienellä kumiveneellä suppilossa – kuin huvipuistossa ikään! Elämysten takia ei aina kannata lähteä merta edemmäs, etenkin kun Tropiclandian upeiden merellisten näköalojen äärellä on helppo kuvitella itsensä kauemmaksikin…

Leppoisasti lomaillen

  Kylpylähotelliloma on helppo vaihtoehto, sillä kaikki palvelut ja aktiviteetit ovat saman katon alla, aivan käden ulottuvissa. Rantasipi Tropiclandian siistit, valoisat ja tilavat huoneet ovat hyvin varusteltuja, ja yli 180 huoneen joukosta löytyy myös useampi merinäköalallinen huone. Perheet yöpyvät kätevästi perhehuoneissa, ja Tropiclandiaan ovat myös lemmikit tervetulleita. Mikä onkaan rentouttavampaa kuin aamulla herätä rauhassa, lähteä valmiin aamupalapöydän kautta päivän hulinoihin, ja palata illalla siistittyyn ja järjestettyyn huoneeseen… Lomaa parhaimmillaan!


Kylpylähotelli Rantasipi Tropiclandia ja kylpylän keäsinen vesipuisto. Kuva: Restel Oy
  Rantasipi Tropiclandia sijaitsee upealla paikalla, luonnonkauniilla Vaskiluodon saarella aivan Vaasan keskustan kupeessa. Kaikki keskustan huvitukset ovat siis vain kävelymatkan päässä, ja myös Vaskiluodon saarella on paljon nähtävää: saaren keskiosan metsässä on kuntorata sekä polkuverkosto, jota kulkemalla pääsee tutustumaan alueen luontoon. Lintujen tarkkailupaikkana Vaskiluoto on erinomainen, ja siellä voi bongata vaikkapa meriharakan tai punajalkaviklon.

Elävää tanssimusiikkia lähes joka viikonloppu

  Kylpylähotellin asiakkaan perustarpeesta, ruuasta, huolehtii Tropiclandiassa ravintola Waskia, joka tarjoilee paitsi aamiaista, myös à la carte -annoksia. Listalta löytyvät niin mutkattomat Rantasipi-klassikot kuin paikalliset herkut.


Ravintola Waskia. Kuva: Restel Oy
  Myös iltaelämästä innostuneen kannattaa suunnata kulkunsa Waskiaan, jossa toimii myös baari ja iltaravintola. Waskiassa järjestetään lähes joka viikonloppu tanssit, joissa menosta vastaavat aamuun asti viihdyttävät esiintyjät, joukossa Suomen huippuartisteja.

  Kunnon kylpylälomaan kuuluvat olennaisesti arjesta irtaannuttavat hemmotteluhoidot, joita Rantasipi Tropiclandiassa tarjotaan sen Relax hoito-osastolla. Tarjolla on virkistäviä yrtti- ja mineraalikylpyjä, rentouttavia savipakkauksia, hierontaa, fysioterapiaa, lämpöhoitoja, naprapaatin palveluita ja shiatsua sekä akupunktiota. Hoito-osaston kosmetologin käsittelyssä voi nauttia rentouttavista Spa-hoidoista, kuten kasvo- , käsi- ja jalkahoidoista. Jos täällä eivät kolotukset katoa, niin sitten ei missään. Myös iltarientoihin kannattaa suunnata hoito-osaston kautta, sillä rentoutuneessa mielentilassa ilta sujuu leppoisammin.

Ryhmälle räätälöiden


  Rantasipi Tropiclandia on erinomainen ryhmämatkakohde, sillä kaikki tarvittava löytyy saman katon alta ja kylpylähotellin hyvin varustellut, erikokoiset kokoustilat takaavat onnistuneen kokouksen monenlaisille ryhmille. Kokouspakettiin on mahdollista yhdistää myös erilaista vapaa-ajanohjelmaa: teatteria, ohjattua liikuntaa tai vaikka laivaristeily. Hotellin ulkoalue ja upea ranta ovat omiaan liikunnalliseen ja elämykselliseen aktiviteettiin: miltä kuulostaisi esimerkiksi ohjattu sauvajumppa porukalla, makkaran grillaus tai vaikka omat olympialaiset? Kokous- ja ryhmäpaketit räätälöidään aina ryhmän toiveiden ja tarpeiden mukaan, oli toiveissa sitten aktiivinen kuntoilukokous tai leppoisampi hemmottelupäivä.Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »