Nro 5-2013
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Vaasa, Wasaline, Uumaja, risteily, kokous, jouluristeily, teemaristeily, à la Carte, ostos

Wasaline risteilee Vaasasta UumajaanSilta yli Pohjanlahden

Vaasasta Uumajaan liikennöivä Wasaline on elvyttänyt risteilyliikenteen maailman pohjoisimmalla ympärivuotisella reitillä.


  Wasaline kulkee Pohjanlahden yli joka päivä m/s Wasa Express -laivalla. Reitti on viime vuosina ollut suurimmaksi osaksi vain rahtiliikenteen käytössä, mutta tammikuussa 2013 aloitettu henkilöliikenne Vaasan ja Uumajan välillä on Wasalinen markkinointijohtaja Catarina Fantin mukaan osoittautunut hitiksi.

   – Matkustajamäärät ovat olleet yli odotusten. Reitti on monen vuoden tauon jälkeen ollut kaivattu, ja lupaa hyvää ensi vuodelle. Odotamme kyllä, että matkustajien kiinnostus reittiä kohtaan jatkuu myös ensi vuonna, Fant sanoo.

Näppärästi päivän reissulle

   Vaasan ja Uumajan välinen reitti on maailman pohjoisin ympärivuotinen risteilyreitti. Se on todellinen silta yli Pohjanlahden ja säästää satoja ajokilometrejä: matka länsinaapuriin taittuu lahden yli vain neljässä tunnissa, mikä tekee reitistä houkuttelevan niille, jotka haikailevat lyhyelle, päivän mittaiselle irtiotolle. Päiväristeilyt ovatkin olleet yleisön suosiossa erityisesti lauantaisin. Laiva lähtee Vaasasta aamulla klo 9 ja on perillä neljä tuntia myöhemmin. Uumajassa on viitisen tuntia aikaa tehdä ostoksia tai nauttia ”koivujen kaupungin” tunnelmasta, ja takaisin Vaasassa ollaan illalla klo 23.   Laivalla on sopivasti aikaa syödä hyvin esimerkiksi à la Carte -ravintolassa, tehdä ostoksia myymälässä tai istuskella baarissa ja nauttia tunnelmasta. Fantin mukaan erityisesti monipuolinen à la Carte -ravintola on ollut matkustajien keskuudessa suosittu, ja kasvanutta kysyntää varten sitä on nyt laajennettu. Myös laivan myymälää kehitetään edelleen risteilymatkustajien toiveiden mukaisesti.

– Testaamme koko ajan uusia konsepteja ja kehitämme toimintaamme asiakkaiden viihtyvyyden takaamiseksi, Fant sanoo.

   Risteilytarjontaa täydennettiin tänä syksynä yön yli kestävillä party-risteilyillä, joita järjestettiin neljänä viikonloppuna. Party-risteilyt alkoivat Vaasasta perjantaina illalla, yö vietettiin laivassa Uumajassa, ja kotimatkalle lähdettiin lauantaina päivällä. Party-risteilyt olivat Fantin mukaan hyvin suosittuja, sillä niillä voi viettää kunnolla aikaa laivassa, juhlia ja nauttia ohjelmasta ja esiintyjistä. Party-risteilyjä tarjotaan Wasalinella jatkossakin. Laivalla on yöpymistä varten 60 hyttiä, joista osa on ikkunallisia. Myös päiväristeilyille on mahdollista varata hytti, jossa säilyttää tavaroitaan ja lepuuttaa jalkojaan.

Erilainen kokous

   Miksi pitää kokoukset aina oman toimiston neuvottelutiloissa? Mitä jos järjestäisitkin kokouksen, tiimipäivän tai konferenssin vaihteeksi vähän erilaisissa ympyröissä? Wasalinella on korkeatasoiset kokouspalvelut, jotka edesauttavat onnistuneen kokouspäivän järjestämisessä. Laivalla työn voi näppärästi yhdistää huviin: syödä hyvin, shoppailla vähän ja viettää kerrankin kunnolla aikaa rennosti porukalla. Laivakokous on erilainen ja kustannustehokas tapa pitää kokouksia, ja ajatus liikkuu eri tavoin kun raikas merituuli virkistää ajatuksia ja puitteet ovat tavanomaisesta poikkeavat.

   Kokousosastolla on erikokoisia nykyaikaisia neuvotteluhuoneita varusteineen, ja konferenssibaaria voi käyttää kahvitaukoihin, ruokailuihin tai illanviettoon oman porukan kesken. Konferenssiemäntä on kokousvieraiden käytössä koko matkan ajan varmistamassa, että kaikki sujuu suunnitelmien mukaan. Wasalainella on tarjota kokouspaketteja, mutta kokoukset räätälöidään tarvittaessa myös täysin asiakkaan toiveiden mukaan.

Ja niin joulu joutui merellekin

   Wasalinen loppuvuoteen kuuluvat totta kai jouluristeilyt jouluruokineen ja uuden vuoden risteily. Iltalähtöjen teemaristeilyillä ravintolan joulupöydästä löytyvät kaikki sesongin herkut, ja ruuan sulamista edesauttaa live-esiintyjien teemaan sopivat esitykset. Uutta vuotta Wasa Expressillä juhlistetaan Siv Laineen bändin tahtiin ja kolmen ruokalajin illallisella. Loppuvuoden ajan myös autot kulkevat Wasalinella edulliseen hintaan.Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »