Nro 5-2013
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Pohjanlahden Rantatie, Vöyri, Norrvalla, urheiluopisto, toimintakeskus, uinti, liikunta, leikkihuone, ryhmät, koulutus


Folkhälsanin Norrvallan toimintakeskuksessa on sekä urheiluopisto että kansanopisto. Kuvat: Ann-Britt Pada

Norrvallassa virkistytään liikunnan parissa

Norrvallassa, Vöyrin kunnassa, sijaitsee Folkhälsanin Norrvallan toimintakeskus. Vaasasta tänne monipuoliseen liikunta- ja hyvinvointikeskukseen on matkaa vain 35 km.


  Norrvalla tarjoaa mainiot puitteet aktiiviseen lomailuun. Se on avoinna joka päivä klo 9-21. 86-paikkaisesta hotellista löytyy mukavien majoitustilojen ohella myös Björns Matstudio, jossa on mahdollisuus aamiaisen lisäksi nauttia lounas- ja päivällisbuffee tai herkutella à la carte -listan vaihtoehdoilla.

Liiku, syö ja lepää itsesi kuntoon

   – Syksyllä meillä on ollut Må bra – Voi hyvin -kampanja, Norrvallassa työskentelevä Victor Ohlis kertoo. – Tavoitteena on kokonaisvaltainen hyvinvointi, johon päästään oikeiden elämäntapojen ja riittävän liikunnan kautta.

   Liikuntakeskuksessa on mahdollista järjestää myös erilaisia tilaisuuksia pienistä palavereista aina konferensseihin asti. Urheiluopiston tiloista löytyy seitsemän erilaista tilavaa kokoushuonetta sekä suuri auditorio, johon mahtuu jopa 180 henkilöä.

   – Tarjoamme kokouspaketteja, joissa voi esimerkiksi aamupäivän kokouksen jälkeen iltapäivällä olla tiimityöskentelyä, kuntosaliohjelmaa tai muuta liikunnallista aktiviteettia, esimerkiksi zumbaa, kertoo Ohlis.

   Monet yritykset sekä yhdistykset pitävätkin mielellään tapaamisiaan Norrvallassa.

   – Räätälöimme ohjelman aina ryhmien ja yritysten tarpeiden mukaan, Ohlis selvittää.

Koko perheen voimin

   Norrvallan toimintakeskus on tavallista hotellilomaa virkistävämpi vaihtoehto, sillä ohjelmallisen loman aikana sekä keho että mieli virkistyvät. Huokeaan 80 euron huonehintaan yötä kohden sisältyy aamiaisen lisäksi uinti- ja liikuntamahdollisuus.

   – Tekemistä löytyy varmasti kaiken ikäisille, Ohlis vakuuttaa, ja kertoo, että kuntosali on käynyt äskettäin läpi perusteellisen uudistuksen. Nyt monipuolisessa 100 m² kuntosalissa on hyvä kokeilla omaan tahtiin erilaisia laitteita. Norrvallassa on myös täysin varusteltu liikuntasali monipuolista ryhmäharjoittelua varten sekä moderni spinning-sali, johon mahtuu kerralla 15 henkilöä.

   – Järjestämme ohjattuja jumppatunteja joka viikko, ja niihin sisältyy kaikenlaista liikuntaa, myös total body fitnessiä, kertoo Ohlis.   Perheen pienimpiä ajatellen on varustettu tilava leikkihuone, jonka seikkailuradalla lapset pääsevät leikin lomassa nauttimaan liikunnan riemusta. Perheen kanssa kelpaa myös polskutella allasosastolla. Uima-altaita on kaksi, 32-asteinen terapia-allas sekä 26–28-asteinen kuntouintiallas. Saunoja on niin ikään kaksi.

     Norrvallassa vesijumppa on erittäin suosittua.

  – Meillä on vesijumppaa 12 ryhmää viikossa, joten yksittäiset perheet mahtuvat hyvin mukaan, Ohlis sanoo.

Senioreille räätälöityjä paketteja

  Ohlis kertoo, että usein senioriryhmät tilaavat ryhmälleen räätälöidyn ohjelman. Näihin voidaan sisällyttää luentoja hyvän kunnon edistämisestä, terveiden elämäntapojen merkityksestä sekä siitä, millainen liikunta soveltuu varttuneemmalle väelle parhaiten.  – Seniorit pitävät erityisesti vesijumpasta sekä kevyemmästä kuntoharjoittelusta. Ja jos heillä on muita toiveita, pyrimme aina rakentamaan heille soveltuvan ohjelmapaketin, Ohlis toteaa.

Yhteistyötä eri tahojen kanssa

   Folkhälsan Utbildning toimii kiinteässä yhteistyössä suomenruotsalaisten urheilujärjestöjen kanssa tarjoten hyvät harjoittelupaikat sekä joukkue- että yksilölajeja harrastaville huippu-urheilijoille ja junioreille.

  Urheiluopetus ja -toiminta kulkevat käsi kädessä. Folkhälsanin alueellisten yksiköiden kautta Vöyrin Norrvallan ja Espoon Solvallan yksiköillä on hyvät mahdollisuudet saavuttaa ruotsinkieliset urheilutoimijat.

   Urheiluopistoilla seurat voivat järjestää myös omia kursseja ja harjoitteluleirejä. Norrvallan laadukkaat koulutuspalvelut ja erinomaiset tilat tarjoavat toimivat puitteet monenlaisille tapahtumille.Folkhälsan Utbildning Ab

Tammikuusta 2011 alkaen Solvallan urheiluopisto sekä Norrvallan kansanopisto ja urheiluopisto ovat muodostaneet yhden kokonaisuuden. Folkhälsan Utbildning Ab perustettiin huhtikuussa 2010, ja se on Samfundet Folkhälsanin tytäryhtiö.

Urheilun perustutkinto
Norrvallassa ja Solvallassa voi suorittaa urheilun perustutkinnon ja opiskella urheiluohjaajaksi. Norrvallassa on 40 ja Solvallassa 55 opiskelupaikkaa. Opiskelija voi halutessaan valita kursseja myös toisesta koulusta.

Muu koulutus
Norrvallan kansanopistossa voi suorittaa myös hierojan ammattitutkinnon sekä EHFA ja FISFAF Personal trainer -koulutuksen.

Norrvallan toimintakeskus, puh. (06) 383 1012
www.folkhalsan.fi/idrottTekstin kirjoittiIrmeli Kojonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »