Nro 5-2013
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Naantali, Naantalin Kylpylä, Sunborn Yacht Hotel, Naantalin Matkailu, kokous, WelDest


Tunnelmointia Naantalin Kylpylän ulkoaltaalla. Kuva: Naantalin Kylpylä

Hyvinvoinnin lähteellä Naantalissa

Idyllinen rantakaupunki Naantali tarjoaa hyvät puitteet arjesta irrottautumiseen. Historialliseen kylpyläkaupunkiin on tultu ammentamaan terveyttä ja hyvinvointia jo 1700-luvulta lähtien.


  Pitkät perinteet juontavat Viluluodon terveyslähteeseen, jonka vesi todettiin terveelliseksi. Toiminta laajeni savihoitojen kautta kylpylälaitokseksi, ja vuosina 1863–1864 toimi Naantalin luostarikirkon edustalla Naantalin Kylpylälaitos Oy.Uusi kylpyläkausi alkoi vuonna 1984 Naantalin Kylpylän aloittaessa toimintansa. Se kuuluu nykyään arvostettuun Royal Spas of Europe -ketjuun ja on myös listattu maailman 100 parhaan kylpylän joukkoon.

   Naantalin Kylpylä on suosittu kokous- ja konferenssihotelli, jossa kaikki tarvittava palvelu on saatavana saman katon alta. Kokousmatkailun lisäksi kylpylä on panostanut wellness-matkailuun. Kylpylän hyvinvointipalveluista nauttivat niin erilaiset ryhmät kuin yksittäiset pariskunnat.

   – Meillä on laaja valikoima spa-, wellness- ja kauneushoitoja, joista löytyy mieleinen niin naisille kuin miehillekin, kertoo kylpylänjohtaja Kenneth Tuomi. Hänen mukaansa miesten kasvohoidot on nouseva trendi, sillä miehetkin ovat alkaneet kiinnittää entistä enemmän huomiota ihonhoitoon. Kylpylässä miehet nauttivat parranajosta ja kasvohieronnasta. Myös klassiset hieronnat ovat miesväen suosiossa.


Yrttinyyttihierontaa. Kuva: Naantalin Kylpylä
Sauna- ja allasparatiisissa on toiminta-allas, jossa järjestetään päivittäin allasjumppaa. Roomalaisessa altaassa ja ulkoaltaassa voi nautiskella lämpimän veden rentouttavasta vaikutuksesta. Liukumäkiä ja muita muovihärveleitä kylpylästä on turha etsiä. Siitä huolimatta Tuomen mukaan myös Muumimaailmassa vierailevat perheet viihtyvät Naantalin kylpylässä. Pääaltaan allassyvyys on sopiva sallien aikuisenkin seistä lasten kanssa vedessä touhutessa.

Oikea laivahotelli

   Kylpylän Sunborn Yacht Hotel tarjoaa korkeatasoista laivatunnelmaa. Laivaan johtaa kylpylästä lyhyt yhdyskäytävä, jossa on esillä Naantalin kylpylähistoriaa. Laiva on suosittu kokousten, kurssien ja perhejuhlien pitopaikka, ja siellä on upeita majoitushuoneita sekä baari ja tilausravintola.

   – Laivan ravintolan keittiössä on järjestetty myös ruuanvalmistuskursseja, selvittää Tuomi.

   Merisairauttakaan ei tarvitse pelätä, sillä tukevasti kylpylän rantaan kiinnitetty laiva keinuu myrskyn aikaankin korkeintaan muutamia senttejä.

Kokouskin irtiotto arjesta

   Oikein suunniteltu kokous lisää työhyvinvointia, sillä miellyttävä ympäristö ja mieleenpainuva oheisohjelma vahvistavat yhteishenkeä. Naantalissa luksushotellin kokoustilojen lisäksi kokoustaa voi vaikkapa vanhan kaupungin idyllisissä puutaloissa tai nauttia saariston tarjoamasta rauhasta. Kaupungissa on Suomen monipuolisimmat kokousvaihtoehdot monipuolisine oheisohjelmineen vain pienen ajomatkan etäisyydellä.


Naantalin kujilla on miellyttävä kuljeskella. Kuva: Naantalin Matkailu
   – Olemme mielellämme apuna unohtumattoman tapahtuman suunnittelussa, sanoo Tarja Rautiainen Naantalin Matkailusta.

Naantali laadukkaassa seurassa

   Naantali on arvostettu suomalainen hyvinvointimatkailukohde, joka on valittu suomalaisena pilottikohteena myös kansainväliseen WelDest-hyvinvointihankkeeseen. Lokakuussa 2012 alkaneessa tutkimus- ja kehittämishankkeessa selvitetään hyvinvointimatkailukohteiden valintaperusteita sekä palveluntarjontaan, toimintaympäristöön ja henkilöstön osaamiseen liittyviä toiveita. Niiden pohjalta toimintaa on hyvä kehittää edelleen.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »