Nro 5-2013
Luokittelu: Lappi ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Aina ; 
Avainsanat: Lappi, Rovaniemi, Santasport, urheiluopisto, liikuta, patikointi, hiihto, teemaloma, saunaosasto, keilahalli, kuntosali, Lappset Funpark, kalliokiipeily, seinäkiipeily, koskenlasku, lumikenkäily


Santasportissa on tekemistä ympäri vuoden. Kuva: Santasport

Loma liikkuen Santasportissa

 Ounasvaaran upeissa maisemissa Rovaniemellä sijaitseva Santasport on liikkuvan lomailijan ykköskohde.


  Santasportiin kuuluvat Ounasvaara Resort ja Lapin Urheiluopisto. Santasportissa monipuoliset liikunta- ja seikkailuaktiviteetit kohtaavat rauhoittavan luonnon, hemmottelun ja korkeatasoiset majoitusvaihtoehdot. Santasportin laji- ja palvelutarjonnasta löytyy tekemistä ja kokemista pidemmällekin lomalle, ympäri vuoden.

   Talvisin Ounasvaaran huippuladut kutsuvat sivakoimaan, kevät ja syksy ovat omiaan patikointiin ja Napapiirin upeasta luonnosta nauttimiseen ja kesällä kutsuu lähistöllä sijaitseva golf-kenttä.

Omannäköinen loma

   Santasportissa jokainen lomailija voi rakentaa lomastaan juuri itsensä näköisen. Liikkua voi omatoimisesti omien mieltymysten mukaan, mutta Santasportin kokeneiden liikunnanohjaajien kanssa on turvallista kokeilla myös uusia elämyksiä. Tarjolla on myös valmiiksi mietittyjä lomapaketteja, esimerkiksi aktiiviloma koko perheelle tai yksilöllinen kuntoloma, jonka aikana päästään kokeilemaan eri lajeja ja saadaan henkilökohtaisia neuvoja oman liikkumisen tueksi.Teemalomia löytyy myös eri lajeihin: miltä kuulostaisi vaikka pilates-loma tai hiihtokoulu Reijo Jylhän opastuksella? Tarjolla on monipuolisia paketteja erilaisiin tarpeisiin, ja tarvittaessa loma räätälöidään alusta loppuun asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan.

   Omatoimisesti lomailevankaan ei tarvitse tylsistyä tekemisen puutteessa, sillä Santasportista löytyy monenlaista tekemistä useammalle lomapäivälle. Saunaosasto altaineen, keilahalli, kuntosali ja lasten seikkailurata Lappset Funpark tarjoavat tekemistä sisällä, ja ulkona puolestaan avautuu koko upea Napapiirin luonto otettavaksi haltuun hiihtäen tai patikoiden.


Lappset Funparkin maskotti Fani-dinosaurus
Niille, jotka janoavat elämyksiä, tarjolla on seikkailua vaikkapa kallio- tai seinäkiipeilyn, koskenlaskun tai lumikenkäilyn parissa. Eikä pidä unohtaa myöskään kaupunkihuvituksia: Rovaniemen kaikki palvelut ovat vain kivenheiton päässä.

Hyvää ruokahalua, kauniita unia

   Kun päivän liikkuu, illalla maistuu hyvä ruoka ja uni. Majoitusvaihtoehtoja löytyy joka makuun urheiluopistomajoituksesta korkeatasoisiin hotellihuoneisiin ja rauhallisiin piilopirtteihin Ounastunturin laella. Ruokailla voi joko Rovaniemen ravintoloissa tai Santasportin omissa korkeatasoisissa ravintoloissa, jotka ensi keväänä uudistuvat tarjoten asiakkaille entistä laadukkaampaa, maukkaampaa ja terveellisempää ruokaa. Niiden voimalla jaksaa taas seuraavan aktiivisen lomapäivän.Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »