Nro 1-2014
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Kesä ;  Syksy ;  Talvi ;  Kevät ; 
Avainsanat: Pohjanlahden Rantatie, Luoto, Strandis, kauppa, ravintola, saunalaiva, avantouinti, camping, Strandcamping, savukala, posti, bensa-asema


Ympäri vuoden avoinna oleva Strandis on monipuolinen palvelukeskus. Kuva: Ab Strandboden Larsmo Oy

Strandis
– elämyksiä kaikille aisteille

Vastasavustetun kalan tuoksu. Tuoreet maut. Kiukaan sihinä. Järvimaiseman alati vaihtuva kauneus. Elämyskohde Strandis on kaikkea tätä ja paljon muuta!


  Strandis Luodon kunnassa Pohjanmaan kauniissa saaristossa tarjoaa ikimuistoisia saaristokokemuksia kaikkina vuodenaikoina. Elämyksien metsästäjälle saunalaiva M/S Gloskär on ohittamaton.

– Saunalaivan kannelta kesäisen saariston pääsee kokemaan läheltä ja turvallisesti. Laivan voi vuokrata vaikka yhdeksi illaksi. Miehistömme vie sinut seikkailulle kauniille Luotojärvelle ja voit rentoutua, ihailla maisemia ja nauttia hyvästä ruoasta ja saunoa – keskellä järven selkää, maalailee yrittäjä Anders Högberg.

   Löylyttelijöille on myös rantasaunavaihtoehto.

   – Saunaan mahtuu jopa 60 henkeä, mutta se sopii myös pienemmille seurueille. Rannassa on oma uimalaituri, josta pääsee pulahtamaan vilpoiseen järveen. Talvella pidämme saunan yhteydessä avannon auki ”jääkarhuille”, joten tervetuloa uimaan myös silloin.

Savukala vailla vertaa

   Monen matkailijan mielestä Strandiksen savukalaa ei voita mikään.

   – Savustamme perinteisellä menetelmällä, jota luotolaiset ovat käyttäneet jo monien sukupolvien ajan. Kala tulee tarjonnan ja vuodenajan mukaan sekä paikallisilta ammattikalastajilta että kauempaa. Eniten savustamme siikaa ja lohta, toisinaan taimenia ja ahveniakin, Högberg kertoo.

   Valikoima elää, joten savustamolta kannattaa kysyä myös graavattua, kylmäsavustettua ja tuoretta kalaa.

   Strandiksessa palvelee lisäksi kauppa, asiamiesposti ja bensa-asema.

Kotiseudun makuja

   Strandiksen ravintolan ruokalista on kuulu paikallisesta väristään ja lähialueiden raaka-aineistaan.

   – Ruoka on yksinkertaista, suoraviivaista ja runsasta. Liharuokien raaka-aineet tulevat pääasiassa paikallisilta tuottajilta, ja vihannekset hankitaan myös lähialueilta. Pietarsaaren Kala-Aitan kautta meillä on suora linkki kalastajiin, ja meren anti saadaan tuoreeltaan ravintolan keittiöön.

   Paikallisuus maistuu myös pizzalistassa. Saisiko olla vaikkapa Gloskärin erikoinen tai Strandiksen oma Lohipizza?

   Kahvilassa voit nauttia piristävän aamukahvin aamiaisineen tai iltapäiväkahvin leivoksineen.

   – Erikoiskahvilla saa nautintohetkeen ripauksen ylellisyyttä.

Leiri luonnon keskellä

   Leirintäalue Strandcamping sijaitsee luonnonkauniilla alueella Luotojärven rannalla. Hieno uimaranta ja hyvät palvelut kruunaavat lomalaisten nautinnon. Alueella on 80 karavaanaripaikkaa ja nykyaikainen, toimiva ja tyylikäs palvelurakennus.

   Tarjolla on myös yksinkertaisia, mutta elämyksellisiä yöpymismökkejä hienossa saaristomaisemassa.

   Yksityistilaisuuksille Strandis tarjoaa oivalliset puitteet.

–   Tilat sopivat niin juhliin kuin yritystilaisuuksiinkin, saaristolaisyrittäjä Anders Högberg kutsuu.Tekstin kirjoittiMaiju Junko


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »