Nro 1-2014
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Tapahtumat ;  Nähtävyydet ;  Luontokohteet ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Kesä ; 
Avainsanat: Pohjanlahden Rantatie, 7 Sillan Saaristo, tapahtumat, Jaakon Päivät, Juthbackamarkkinat, Jacobstad Music & Arts in Pietarsaari, FöüsJazz, Pietarsaaren Golf, Remson Golf, Kovjoen museorautatie, Campus Allegro, Schaumansali, Köpmanholmen

7 Sillan Saaristo


Laatikkoautorallia Uudessakaarlepyyssä. Kuva: 7 Sillan Saaristo

Tapahtumien ja kulttuurin kohtaamispaikka

7 Sillan Saariston alueella tarjoutuu mahdollisuus moniin harrastuksiin ja aktiviteetteihin. Tapahtumia on kaikkien makuun ja jokaiselle vuodenajalle omansa. Suurimmat keräävät jopa 60 000 kävijää, mutta mukana on myös pieniä, mielenkiintoisia käyntikohteita.


  Yksi suurimmista alueen tapahtumista on Pietarsaaren Jaakon Päivät heinäkuun lopussa. Perinteisen ohjelman lisäksi kaupunkifestivaalilla tapahtuu aina myös jotakin uutta.

  Suomen suurimmat rompepäivät, Juthbackamarkkinat järjestetään joka elokuu Uudessakaarlepyyssä. Myyjämäärä hipoo jo tuhatta ja kävijöitä on kaikkiaan 30 000. Kirpputoripöydiltä voi löytää mitä tahansa vanhoista leluista moottoripyörän osiin ja keräilyfiguureista himottuun vanhaan Arabiaan. Järjestät toteavat, ettei markkinoita ei voi sanoin kuvata!

Jazzin ja teatterin lumoa

  Jazz elää vahvasti alueella. Pietarsaaren uusin jazztapahtuma on Jakobstad Music & Arts in Pietarsaari -festivaali, jonka kattava viiden päivän ohjelma lokakuussa kerää innokkaita kuulijoita. Intensiivisiin jazztunnelmiin päästään myös Luodossa, Fagernäsin vanhassa navetassa pidettävässä Föusjazz-tapahtumassa. Teatterin ystäville on tarjolla aktiivisten teatteriseurueiden esityksiä niin talvella kuin kesälläkin.

Golfin ja rautateiden ystäville


  Golfin harrastajatkin löytävät 7 Sillan Saaristosta omansa, sillä alueella toimii kaksi golfkenttää. Pietarsaaren Golf on 18-reikäinen luonnonkenttä, jossa on vesiesteitä ja upeat näköalat. Pedersöressä pelaajia palvelee 9-reikäinen Remson Golf.  Uudessakaarlepyyssä pääsee rautatieromantiikan vietäväksi. Vanhan aseman maisemiin on rakennettu Kovjoen museorautatie, jolla kesäsunnuntaisin näkee vanhoja vetureita puksuttamassa.

Elävä kulttuurikortteli

  Pietarsaaren kulttuurikeskittymä, Campus Allegro, on sopiva sekoitus uutta ja vanhaa. Torin laidalla, kaupungin sydämessä elämää sykkivä kortteli on elävän taiteen, luovuuden ja hyvinvoinnin keskus. Campus Allegro toimii kolmen uudelleen löydetyn, 1700-luvulta peräisin olevan kadun varrella. Monipuolisen koulutus- ja palvelutarjonnan kruunaa 400-paikkainen Schaumansali orkesterimonttuineen. Galleria G.R.O.:n taidenäyttelyt lisäävät Allegron kulttuurisen kohtaamispaikan statusta.

Virkisty Köpmanholmenissa

  Soutumatkan päässä mantereelta sijaitseva vehreä ja luonnonläheinen Köpmanholmen-saari on Luodon kunnan virkistysalue.


TerraMaren näyttely kiinnostaa myös lapsia.
Erikoisuutena saarella on maankohoamisnäyttely TerraMare. Se havainnollistaa maankohoamisilmiötä muinaisaikana, nykyaikana ja tulevaisuudessa. Näyttelyyn kuuluu myös luontopolku ja näköalatorni.Tekstin kirjoittiMaiju Junko


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »