Nro 1-2014
Luokittelu: Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Pohjanlahden Rantatie, Kalajoki, Tapion Tupa, Kari Seikkula, Tapioland, majoitus, ravintola, Kalajokinen Pitoateria, VenetsialaisetPerinteet elävät
Tapion Tuvassa

Tapion Tupa palvelee Valtatie 8:n varrella, Kalajoen Hiekkasärkkien monipuolisella matkailualueella.


  – Talonpoikaisuus elää Tapion Tuvan koko toiminnassa, niin aterioissa kuin aktiviteeteissakin. Olemme yhdistäneet nykyaikaisuuden ja perinteiset arvot. Panostamme vieraiden viihtyvyyteen, palveluun ja puhtaaseen lähiruokaan, kiteyttää yrittäjä Kari Seikkula.

Hyvä ruoka kruunaa loman

   – Meillä tarjotaan reilusti pohjalaista, aitoa ja puhdasta kotiruokaa. Hankimme raaka-aineet mahdollisimman läheltä, kertoo Kari Seikkula.  Perinteinen noutopöytä katetaan joka päivä. Tarjolla on lämminruokavaihtoehtoja, maustekaloja, salaatteja, kotitekoista leipää ja kotikaljaa. Aterian päättää herkullinen jälkiruoka kahvin kera.

  – Ateriaelämykset ja makukokemukset ovat osa onnistunutta lomaa. Haluammekin panostaa makunautintoihin. À la carte -listaltamme jokainen löytää mieleisensä vaihtoehdon pikkupurtavasta suurempaankin nälkään. Kasvissyöjille ja lapsille on tarjolla monipuolisia vaihtoehtoja, lupaa Seikkula.

  Tapion Tupa järjestää myös ikimuistoisia retkiä luontoon ja laavuille.

–   Tarjoilemme maittavan ja maisemaan sopivan ruokailun luonnon helmassa. Räätälöimme kullekin ryhmälle yksilöllisen, juuri heille sopivan ateriakokonaisuuden.

  Paikan oma erikoisuus on Kalajokinen Pitoateria, jossa noutopöytä notkuu keskipohjalaisia perinneruokia.

Toimintaa kalenterin ympäri

   Tapion Tupa toimii kaikkina vuodenaikoina.

  – Hiekkasärkillä tapahtuu ympäri vuoden, ja olemme vahvasti mukana alueen tapahtumissa. Kesällä nautitaan auringosta ja lämpimästä vedestä Tapiolandin maauimalassa. Käytössä ovat saunat, suihkut ja vesiliukumäki. Talvella kisaillaan jään- ja lumenveistotaidoista, hiihdetään kuutamoisella jäällä. Syksyllä vaelletaan luonnossa ja rannalla sekä marjastetaan. Lisäksi syksyllä vietetään perinteisiä Venetsialaisia, Seikkula listaa.

Keidas vai Pytinki?

   Tapion Tupa tarjoaa monipuolista majoitusta perinteisessä ympäristössä Kalajoen Hiekkasärkillä.

  – Majoitustarjonnastamme mainittakoon Tapionkeidas-huoneistot ja paritalot, tunnelmallinen Pytinki ja kesäkäytössä olevat romanttiset aitat.  Kesän majoituskapasiteetti on noin 150 ja talven noin 100 henkeä. Kaikki Tapion Tuvan majoitustilat sijaitsevat lähellä päärakennusta. Lisäksi Tapion Tuvassa on 120-paikkainen ravintola, 60 hengen kahvila ja kolme erillistä 10–60 hengen kokoustilaa.

  Pihapiiriä koristavat taidokkaat puuveistokset ja sisällä pääsee tutustumaan kuukausittain vaihtuviin taidenäyttelyihin. Esillä on myös metsäkulttuuriin liittyviä kokoelmia.Tekstin kirjoittiMaiju Junko


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »