Nro 2-2014
Luokittelu: Aina ; 
Avainsanat: Pääkirjoitus, Päätoimittajalta, Ahti Oksman
Syksyllä 2012 lehdessämme oli ensimmäistä kertaa aiheena valtakunnallinen matkailutie – Hämeen Härkätie. Seuraavaksi esittelimme Suomen halki kulkevan Sininen Tien. Viime syksystä lähtien kohteena on ollut Suomen uusin matkailutie, Pohjanlahden Rantatie. Viime syksystä lähtien olemme tutustuneet lähes 900 km mittaiseen Pohjanlahden Rantatiehen, jonka esittelysarja päättyy tässä numerossa.


    Matkailu kotimaassa.fi -lehden numeroissa on aina ollut erityistarkastelussa jokin kotimaan maantieteellinen alue ja sen lisäksi jokin valtakunnallinen teema. Kokonaisen alueen, reitin tai sen osan esittely on tarkoitettu palvelemaan matkoja suunnittelevia, kun samalta alueelta on valittavissa katsottavaa tai tekemistä jopa useammaksi päiväksi. Moni on löytänyt lehdistämme myös aivan uusia retkikohteita. Ja vaikka matka määränpäähän olisi pitkä, matkan varrella on tarjolla mielenkiintoisia pysähdyskohteita, jotka tekevät matkustamistakin mielekkään ja mielenkiintoisen – osaksi lomaa.

  Matkailutie on Suomessa Tiehallinnon määritelmän mukaan tie, jolla on sen yleiseen liikenteelliseen merkitykseen nähden poikkeuksellisen runsaasti matkailijoiden kannalta merkittäviä kohteita. Matkailuteitä esitellessämme tarkoituksemme ei ole tietenkään ole tuoda tyhjentävästi esille kaikkea, mitä reitin varrella on tarjolla. Pohjanlahden Rantatiekin käsittää lähes 40 kuntaa ja moninkertaisen määrän käyntikohteita ja nähtävää. Tavoitteena on ollut löytää sellaisia kohteita, jotka herättäisivät lukijoittemme kiinnostuksen lähteä itse paikanpäälle tutustumaan kyseisen alueen tarjoamiin mahdollisuuksiin.

  Saamastamme palautteesta päätellen olemme onnistuneet yrityksessämme hyvin. Moni on kertonut kiinnostuneensa esittelemistämme matkailuteistä. Hiljattain moottoripyöräilevä pariskunta Porista kertoi perheen suunnittelevan kesälomamatkaa Siniselle Tielle nähtyään esittelyn lehdestämme. Toinen taas kertoi kiinnostuneensa Rantatiestä. Olemme kuulleet, että jotkut tekevät matkoja kuljettaen lehtiä mukanaan, kun taas toiset käyttävät niitä etukäteissuunnittelussaan. Joka tapauksessa lehden kaikki numerot säilytetään.

Alueiden ja kohteiden esittely vaatii monenlaista tietämystä sekä alueen tuntemista. Ilman paikallisten yhteistyökumppanien apua ja opastusta esittelyjen tekeminen ei olisi mahdollista. Haluankin jälleen kerran kiittää hyvästä, ystävällisestä ja asiantuntevasta yhteistyöstä kaikkia tapaamiani ihmisiä ja yhteistyötahoja, jotka olette mahdollistaneet tämän Pohjalahden Rantatien juttusarjan tekemisen ja tuottamisen.

Supermessuviikonloppu Kotimaan Matkailumessuineen järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 11.–13.4.2014. Tervetuloa silloin osastollemme C 40!Tekstin kirjoittiAhti Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »