Nro 2-2014
Luokittelu: Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ;  Alue-esittelyt ;  Nähtävyydet ;  Ruokailu, majoitus ;  Museot, kirkot ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Pohjanlahden Rantatie, Oulu, Yli-Ii, Arctic Hotel Kierikki, Kierikkikeskus

Arctic Hotel Kierikki tarjoaa


Arctic Hotel Kierikin neljä puurakennusta reunustavat alueella sijaitsevaa pientä lampea. Kuva: Go Arctic Oy

Makoisia unia kivikautisilla asuinsijoilla

Oulun Yli-Iissä, pienen lammen rannalla Arctic Hotel Kierikki tarjoaa luonnonläheistä ja rauhaisaa yöunta paikalla, jossa jo kivikauden ihminen oli kotonaan.


  Iijoen rannalla sijaitseva16 huoneen hotelli on ehdoton majoituskohde kaikille niille, jotka kaipaavat hiljaisuutta, luonnonrauhaa ja taukoa hektisestä kaupunkielämästä.

Hotelli luonnon helmassa

   Arctic Hotel Kierikki on rakennettu upealle luonnonkauniille paikalle, ja sen huoneet on sijoitettu neljään puurakennukseen, jotka reunustavat alueella sijaitsevaa pientä lampea. Jokaisesta huoneesta avautuu terassi lammelle, ja ikkunoista luonto suorastaan vyöryy sisään. Hotellissa voi todella tuntea sen saman viehätyksen, joka toi ensimmäiset asukkaat paikalle jo satoja, ellei tuhansia vuosia ennen ajanlaskun alkua, ja yöunta vartioi ympäröivä hiljainen luonto ja alkukantaista, hiljaista voimaa uhkuva historia. Täällä jos missä ollaan ”juurilla”.

Historiallinen Kierikkikeskus

   Vuonna 2006 perustettu Arctic Hotel Kierikki on osa laajempaa Kierikkikeskusta, joka on arkeologinen esihistoria- ja kulttuurimatkailukeskus. Kierikkikeskuksessa on kivikautista elämää esittelevä museo ja tiedekeskus: keskuksen perusnäyttely, arkeologinen näyttely, esittelee elämää kivikauden Suomessa.Kivikauden kylässä pääsee itse kokemaan, millaisia olivat kivikauden ihmisten asumukset ja arkiaskareet. Kierikkikeskus järjestää aina kesäisin myös arkeologisia kaivauksia, jotka ovat avoinna myös yleisölle. Kaivaukset herättävät joka vuosi runsaasti kiinnostusta ja keräävät innokkaita arkeologiaharrastajia.

Uusia tuulia

   Kierikkikeskuksen hotelli- ja ravintolatoimintaa on tähän vuoteen saakka pyörittänyt Oulun kaupunki, mutta alkuvuodesta toiminnasta otti vastuun kokenut paikallinen matkailu- ja ohjelmapalveluyritys Go Arctic!, joka on jo aiemmin tehnyt yhteistyötä Kierikkikeskuksen kanssa. Uuden omistajan myötä hotellin aukioloajat laajenevat, ja toukokuun alusta alkaen hotelli on auki päivittäin. Go Arctic! tuo Kierikkiin myös paikan hengen mukaiset, luonnossa tapahtuvat ohjelmapalvelut: ensi talvena luvassa on säännöllinen viikko-ohjelma poroineen ja husky-ajeluineen.

Kierikissä korkkarit vaihtuvat villasukkiin

   Kierikkikeskus palvelee myös kokous- ja juhlakäytössä. Mikä ruokkisikaan luovuutta paremmin kuin esihistoriallinen ympäristö, upea luonto ja voimaannuttava rauha? Kokoukset saavuttavat Kierikissä aivan uuden tehokkuuden tason, kun tavanomaiset ”kaupunkineukkarit” vaihdetaan tunnelmallisiin hirsirakennuksiin ja jalat pääsevät puristavista kengistä lepoon villasukkiin. Hotellin Meripihka-tila riittää 20–30 henkilölle, ja jos tarve on isommalle tilalle, Kierikkikeskuksen päärakennuksen auditorioon mahtuu jopa 80 ihmistä.

   Hotellin saunatilojen takkahuone tarjoaa intiimin ja tunnelmallisen tilan pienelle ryhmälle, ja Kierikkikeskus soveltuu tiloiltaan erinomaisesti myös häiden, syntymäpäivien ja muiden yksityisten juhlien pitopaikaksi.Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »