Nro 2-2014
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Teatterit, orkesterit ;  Kesä ; 
Avainsanat: Heinolan kesäteatteri, Michael Clooney, Ilmaista rahaa, Jaakko Saariluoma, Pertti Sveholm


Jaakko Saariluoman ohjaaman näytelmän pääosassa nähdään Pertti Sveholm. Kuva: Heinolan kesäteatteri

Ilmaista rahaa
Heinolan kesäteatteriareenalla

Heinolan katetulla kesäteatteriareenalla nähdään kesällä 2014 Michael Cooneyn loistava komedia Ilmasta rahaa.


  Erkki Joutsen saa yllättäen potkut töistään. Hän ei halua paljastaa tapahtunutta mistään hinnasta vaimolleen. Kekseliäänä miehenä hän löytää mielestään oivan ulospääsyn kiperästä tilanteesta. Hän päättää keinoja kaihtamatta lypsää sosiaaliturvasta rahaa pariskunnan elintason turvaamiseksi. Pian Erkki on keksinyt itselleen koko joukon epäonnisia sukulaisia ja tuttavia, joiden avulla pitäisi Kelan rahahanojen aueta.

   Kaikki ei kuitenkaan suju suunnitelmien mukaan. Kun Kelan tarkastaja ilmoittaa yllättäen vierailevansa Erkin kotona, pahat aavistukset täyttävät Erkin mielen: kestääkö taitavasti rakennettu tarina tiukan virkamiehen lähempää tarkastelua? Yllättävää kyllä, tarkastajalla on hyviä uutisia, ilmaista rahaa on tulossa lisää. Kaikki mitä vaaditaan, on ainoastaan allekirjoitus paperiin. Se tosin tarvitaan Ruotsiin muuttaneelta entiseltä alivuokralaiselta, jonka sosiaalietuisuuksia Erkki on käyttänyt viime ajat hyväkseen.

   Tuottaja Saija Jäppinen luonnehtii näytelmää kesän hulppeimmaksi komediaksi, joka sisältää farssin aineksia nopeine juonenkäänteineen ja toinen toistaan seuraavine väärinkäsityksineen. Näytelmän ensi-ilta nähdään kesäkuun alussa ja viimeinen esitys on heinäkuun lopussa.

   Tulevaa kesää Jäppinen odottaa toiveikkaana:

   – Viimeiset kolme kesää näytöksemme ovat olleet loppuunmyytyjä, hän kertoo tyytyväisenä.

   – Kesäkauden aikana on kävijöitä ollut noin 30 000.

Säällä kuin säällä

   Heinolan kesäteatteri sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, ja on osa tiivistä kokonaisuutta, johon kuuluvat WPK-talo ja taidemuseo pihapiireineen. Kesäteatteri valmistui kesällä 2000 ja siellä on siitä lähtien järjestetty mitä erilaisimpia tapahtumia. Sekä näyttämö että katsomo ovat katettuja toukokuulta syyskuuhun. Kerrallaan katsomoon mahtuu yhteensä 700 katsojaa.

   – Katettu katsomo ja näyttämö takaavat, ettei tarvitse olla säiden armoilla, vaan pääsee täysipainoisesti nauttimaan ulkoilmateatterista parhaimmillaan, Jäppinen toteaa.

   Jaakko Saariluoman ohjaaman näytelmän pääosissa nähdään Pertti Sveholm, Jaana Saarinen, Risto Kaskilahti, Sampo Sarkola, Ilmari Saarelainen, Pekka Strang, Sari Puumalainen, Eero Saarinen, Pihla Penttinen sekä Milka Ahlroth.

  Michael Cooneyn vauhdikas tarina kuljettaa katsojaa kutkuttavan jännittävien käänteiden kautta kohti vääjäämätöntä. Voiko Erkki selvitä tästä ehjin nahoin, ja jos voi, niin mikä on hinta?Tekstin kirjoittiIrmeli Kojonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »