Nro 2-2014
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Teatterit, orkesterit ;  Kesä ; 
Avainsanat: Rauman kesäteatteri, Fåfänga, Suklaasydän, Otto Kanerva, Osku Valve, Juhani Laitela, Anna Hanski, Annika Eklund, Sani, 1960-luku


Rauman kesäteatterissa Fåfängassa on luvassa makea kattaus! Kuva: Andreas Janett

Suklaasydän sykkii
Rauman kesässä

Rauman kesäteatterissa tehdään musiikkimatka kultaiselle 1960-luvulle.


  1960-luku mielletään usein kultaiseksi: elämä oli täynnä optimismia, ja ilmassa oli iloisuutta, hauskuutta ja tulevaisuudentoivoa. Onnen vuosikymmenellä myös tehtiin musiikkia, joka on jäänyt elämään aina näihin päiviin asti.

Bumtsi-bum, bumtsi-bum-bum…

   Tänä kesänä Rauman kesäteatterissa tehdään tuolle ihanalle vuosikymmenelle nostalginen aikamatka, jota säestävät aikakauden suurimmat hitit. Kesäkuussa ensi-iltansa saavan Suklaasydän-musiikkinäytelmän toinen käsikirjoittaja ja ohjaaja Otto Kanerva uskoo, että Rauman kesässä on luvassa suuria tunteita, jotka nostattavat kyyneleet ja naurun pintaan niillä, jotka elivät nuoruuttaan 1960-luvulla. Muille hän lupaa hyväntuulen musiikki-iloittelua hyvän musiikin parissa.

  – 60-luku oli sitä aikaa kun tehtiin kunnollisia lauluja. Ei ollut studiotekniikkaa, jolla oikoa mutkia, vaan tehtiin alusta loppuun erittäin hyviä biisejä, Kanerva sanoo.

  – Laila Kinnunen, Olavi Virta, Carola… 60-luku synnytti todellisia tähtiä, joiden valo loistaa vieläkin.

Suosikit suoraan sydämiin

   Suklaasydämestä tehtiin Raumalla muutama vuosi sitten konserttiversio, jota esitettiin loppuunmyydyille katsomoille. Suosion innoittamina konserttiversio päätettiin sovittaa kesäteatterinäytelmäksi, ja jo aiemmin Raumalla työskennellyt Kanerva pyydettiin projektiin mukaan.

  – Tämä on kiva projekti. Aihe on hyvä, musiikki on hyvää ja tiimi on hyvä, Otto Kanerva kehuu.

   Suklaasydämen keskushenkilönä nähdään suosikkinäyttelijä Juhani Laitela, jonka kanssa lavalla esiintyvät kotimaisen musiikin tähdet Anna Hanski, Annika Eklund ja Sani. Myös Kanerva itse nähdään lavalla näyttelemässä useamman pikkuroolin.

Yhteistyön voimaa

   Kanervan kanssa Suklaasydäntä käsikirjoittaa Osku Valve. Kaksikko on tehnyt yhteistyötä myös aiemmin, ja homma toimii:

  – Oskun kanssa yhteistyö toimii siten, että hän toimii pääkäsikirjoittajana, ja minä olen sitten enemmän apukirjoittajan ja sparraajan roolissa. Olemme työskennelleet näin myös aiemmin, ja mielestäni se on hyvä tapa.

   Kesäteatteriin sopivasti näytelmässä on paljon komediallisia elementtejä, jotka pääasiassa kotimaisen musiikin avulla sidotaan kokonaiseksi, yhtenäiseksi tarinaksi. Vaikka Suklaasydän on ennen kaikkea viihdyttävä kappale, juonessa on myös toisenlaisia elementtejä.

  – Tarinan taustalla on isompi juttu, jota näytelmän henkilöt yrittävät ratkaista, Otto Kanerva vihjaa.Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »