Nro 2-2014
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Teatterit, orkesterit ;  Kesä ; 
Avainsanat: Tampereen Komediateatteri, kesäteatteri, Ray Clooney, Riemurahat, farssi, Panu Raipia, Mari Turunen, Petra Karjalainen, Aimo Räsänen, Janne Kataja, Tom Lindholm, Juhlatalo


Tampereen Komediateatterin ulkonäyttämöllä nähdään Ray Clooneyn farssi Riemurahat. Kuva: Tampereen Komediateatteri

Riemurahat
naurattaa Tampereella

Henry Perkinsillä käy uskomaton tuuri, hän saapuu syntymäpäivänään kotiinsa melkein miljoonan rikkaampana. Ja tämä vain siksi, että hän sattui olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja omistamaan salkun.


  Näin alkaa farssin mestarin Ray Cooneyn jännityksentäyteinen sekuntipeli, joka pitää yleisön varpaillaan aina loppuratkaisuunsa asti. Mukaan tarinaan sotkeutuvat tuttavapariskunta, poliisi, taksikuski sekä italialainen gangsteri.

  – Riemurahat on maailman ehkä parhaimman näytelmäkirjailijan Ray Cooneyn tunnetuimpia farsseja, ohjaaja Panu Raipia kertoo.

  – Minulla puolestaan on käytössäni loistava kaarti maamme parhaita näyttelijöitä, Raipia kiittelee ja toteaa että näillä eväillä produktiota on ollut ilo rakentaa.

  Rooleissa nähdään Tampereen Teatterin Mari Turunen, Työväenteatterin Petra Karjalainen ja Aimo Räsänen, TV:stä tuttu näyttelijäjuontaja Janne Kataja sekä pääroolia esittävä, Isä osaa -tv-sarjasta tuttu koomikko Tom Lindholm.

  Tampereen Komediateatterin ulkonäyttämöllä esitettävän näytelmän ensi-ilta nähdään 7.6.2014. Esitykset ovat ajalla 5.6.–18.6 ja 8.7.–9.8.2014.

  – Tyylilajina farssi on haastava. Siksi iloitsen siitä, että olen saanut tähän tuotantoon mukaan kerrassaan upean porukan, Raipia sanoo. Cooneyn käsikirjoitusta hän luonnehtii millintarkaksi. Samalla tarkkuudella hän on myös halunnut sen toteuttaa näyttämöllä.

  – Farssissahan olennaisinta on oikea ajoitus jopa sekunnin murto-osan tarkkuudella. Tämän vuoksi nojaamme uskollisesti Cooneyn tekstiin. Farssille on myös ominaista, että mitä vakavammin sitä näytellään, sen hauskempi on lopputulos, hän toteaa hymyillen.

Keskeisellä paikalla

  Tampereen Komediateatteri sijaitsee kaupungin keskustassa, helppojen kulkuyhteyksien varrella. Linnamainen Juhlatalo huokuu tunnelmaa ja herättää ihailua niin ulkoa että sisältä. Sitä ympäröivät sellaiset nähtävyydet kuten Tampereen Tuomiokirkko, museokeskus Vapriikki, legendaarinen hotelli Tammer sekä komeasti kuohuva Tammerkoski.

  Komediateatterin Juhlatalon pihalla sijaitseva kesäteatteri on uusittu täysin vuonna 2012. Saneerauksen yhteydessä niin näyttämö kuin katsomokin sai täysin uuden katteen. Samalla uusittiin ja laajennettiin yleisön saniteettitilat. Vuonna 2009 rakennettiin kesäteatterin yhteyteen sisäpihalle paviljonki, jossa katsojat voivat herkutella sateellakin. Ulkoilmakatsomossa on tätä nykyä yhteensä 814 paikkaa, joista pyörätuolipaikkoja on 7. Ulkoilmakatsomossa on kiinnitetty erityishuomiota myös ilmanvaihtoon. Riemurahojen näytöstä kelpaa siis seurata uusituissa huippuolosuhteissa.

  Tampereen Komediateatteri tunnetaan monipuolisesta ja hauskasta ohjelmistostaan kaikenikäisille. Katsojaennätyksiä on lyöty useana vuonna.

  – Teatterin tulos ei kuitenkaan ole lukuja, vaan tunteita – naurua ja kyyneleitä, toteaa Panu Raipia.Tekstin kirjoittiIrmeli Kojonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »