Nro 3-2014
Luokittelu: Aina ; 
Avainsanat: Pääkirjoitus, Ahti Oksman, päätoimittajalta
Matkailutie on Suomessa Tiehallinnon määritelmän mukaan tie, jolla on sen yleiseen liikenteelliseen merkitykseen nähden poikkeuksellisen runsaasti matkailijoiden kannalta merkittäviä kohteita. Virallisia matkailuteitä Suomessa on kymmenen. Olemme lehdissämme esitelleet niistä puolet, tässä numerossa viimeisimpinä Taikayöntien ja Saariston Rengastien.


  Taikayöntie johdattaa aitoon maalaisidylliin tarjoten tienkäyttäjälle kiireettömän vaihtoehdon ja virikkeellisiä elämyksiä satakuntalaisessa ja pirkanmaalaisessa kulttuurimaisemassa. Tie on historiallisesti arvokas matkailutie, jonka varrella vanha talonpoikainen rakennuskulttuuri esittäytyy aidoimmillaan, esi-isien muokkaamassa maisemassa.

  Saariston Rengastie tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Turun saaristoon ilman omaa venettä. Rengastien kulkija siirtyy saarelta saarelle välillä siltoja pitkin, välillä maantielauttojen, lossien ja yhteysalusten kyydillä. Ajomatkaa kiertomatkalle kertyy pääreitillä vähän yli 200 kilometriä. Koko kiertomatkan voi tehdä tänä vuonna 1.6.-31.8. Muina vuodenaikoina alueeseen voi tutustua ilman vesikulkuneuvoja kääntymällä takaisin: myötäpäivään matkattaessa Houtskarissa ja vastapäivään kuljettaessa Iniössä.

  Kevään taittuessa toivottavasti lämpimäksi kesäksi on toimituskunnallammekin aikaa rentoutua menneen vuoden toimista. Kuluneet syksy ja kevät olivat toimituskunnallemme kiireistä aikaa, teimmehän normaalin lehtityön lisäksi myös Sinisen Tien esitteet. Haluankin kiittää koko toimituskuntaamme hyvästä ja ammattitaitoisesta työstä sekä mahtavasta paineensietokyvystä. Syksyllä edessämme on jälleen uudet haasteet, joihin tulemme tarvitsemaan kaiken energiamme. Koko toimituskuntamme puolesta haluan toivottaa yhteistyökumppaneillemme ja kaikille lukijoillemme hyvää ja virkistävää kesää.Tekstin kirjoittiAhti Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »