Nro 3-2014
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Taikayöntie, Huittinen, Mattilan Marjatila, Tarja Matomäki, Hiidenkolo. viini, ryhmäretki, itsepoiminta, mansikka, viinimaistiaiset


Hiisien jalanjäljillä -retkipäivä sisältää mahdollisuuden mansikan itsepoimintaan. Kuvat: Mattilan Marjatila

Aitoja makuja mansikasta

Mansikka muuntautuu moneksi Mattilan Marjatilalla Huittisissa. Vietä retkipäivä Hiisien jalanjäljillä Kokemäenjoen partaalla ja nauti viinitilan monipuolisesta marjakattauksesta.


  Satakunnan ainoa viinitila, Mattilan Marjatila tarjoaa monenlaisia elämyksiä ja aktiviteetteja niin ryhmille kuin perhematkailijoillekin. Marjatilan emäntä Tarja Matomäki panee mielellään ryhmäläisten mielikuvituksen liikkeelle. Emäntä tutustuttaa vieraat tilan elämään ja kertoo vanhoja tarinoita kylällä eläneistä hiisistä.

  – Ryhmät ovat tervetulleita tilallemme. Hiidenkolo-kahvilan sisätiloihin mahtuu nelisenkymmentä vierasta, kesällä lisätilaa antaa jokimaisemaan aukeava viidenkymmenen hengen terassi. Jos ryhmä on iso, kannattaa vierailu rytmittää niin, että osa tutustuu myymälän tarjontaa ja osa nauttii kahvilan antimista, Tarja Matomäki neuvoo.

Hiiden hyvät tilaviinit!


   Marjatilalla on valmistettu ja myyty tilaviinejä vuodesta 2012. Tilalla on myös anniskeluoikeudet.

  Hiisi seikkailee myös viinien nimissä. Tilaviiniperheeseen kuuluvat Hiidenaro, Hiidenvalko, Hiidenpuna ja Hiidensuvi. Lisäksi valmistetaan helmeileviä Hiisideriä, Hiidenkimallusta ja Hiidenkultaa.

  Viinimaistajaiset ovat suosittuja. Hiidenkolon kahviossa voit nautiskella pienestä suolaisesta tai makeasta vaikka viinin kera. Hiidenherkku – mansikat ja kermavaahto – vievät kielen mennessään!

  Marjatila on laatutarha-auditoitu, ja se saa käyttää tuotteissaan Sirkkalehti-merkkiä.

Lähiseudun tuotteita

   Marjanpoiminta suoraan pellolta on mukava tapa viettää kesäpäivää. Mattilan tilalla kasvaa monta lajiketta. Sol Prins on aikainen ja erittäin makea mansikka, jonka marjat ovat helakanpunaiset. Pehmeärakenteinen marja soveltuu hyvin viinien ja mehujen valmistamiseen ja on parhaimmillaan tuoreeltaan naposteltuna.

  Tilalla tehdään marjoista viinien lisäksi muita jatkojalosteita, kuten alkoholitonta kuohujuomaa, limonadeja ja perinteisiä mehuja. Valikoimissa on myös pakastemarjoja. – Hiidenkolosta voi ostaa kotiin viemisiksi myös muita oman tilan tuotteita, kuten vadelmia, herneitä ja varhaisperunaa. Lisäksi valikoimiin kuuluu lähiseudun tuottajien taidonnäytteitä: muun muassa kananmunia, hiutaleita, hunajaa, Highland-säilykkeitä ja käsitöitä, emäntä luettelee.


Ryhmiä maalta tai joelta

  Ryhmille on paketoitu valmis Hiisien jalanjäljillä -retkipäivä, joka sisältää mahdollisuuden mansikan itsepoimintaan ja opastuksen poimimisen saloihin. Toki marjat voidaan poimia myös valmiiksi.

  – Ryhmälle tarjotaan pikniktyyppinen ruokailu, ja lisäksi maistellaan viinejä ja marjamehuja. Osanottajilla on myös mahdollisuus tehdä ostoksia tilamyymälä Hiidenkolossa. Aikaa kannattaa varata 2–3 tuntia.

  Mattilan Marjatila on hyvien liikenneyhteyksien varrella Huittisissa. Linja-autolla voi ajaa tilan pihaan asti, mutta paikalle pääsee kätevästi myös Kokemäenjoelta.  – Venematkalaiset voidaan hakea laiturilta ja kuljettaa hauskalla kärrykyydillä tilalle ja takaisin.

www.mattilanmarjatila.comTekstin kirjoittiMaiju Junko


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »