Nro 3-2014
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Aina ; 
Avainsanat: Taikayöntie, Huittinen, Härkäpakari, Timo Tuomola, kahvila-ravintola, kauppa, Hesburger, Urjalan Makeistukku, Laukku-Center, Maija Peltonen


Huittisten Härkäpakarissa on monta toimintoa saman katon alla. Kuva: Härkäpakari

Härkäpakari
– liikenneasemien edelläkävijä

Härkäpakari Huittisissa toteutti liikenneaseman konseptia jo paljon ennen kuin liikenneasemat yleistyivät Suomessa.


  Aura-Nokia (valtatie 12/2) -risteyksen läheisyydessä Huittisissa sijaitsevassa Härkäpakarissa on monta toimintoa saman katon alla. Härkäpakarin yrittäjä Timo Tuomola kertoo, että vuonna 1995 perustetun taukopaikan idea lähti hänen isältään Raimo Tuomolalta, ja yhdessä konseptia on viety eteenpäin jo 20 vuoden ajan.

  – Isän idea oli perustaa monipuolisesti palveleva taukopaikka alueelle, jossa liikkuu paljon matkailijoita. Liikenneasemiksihan näitä nykyään kutsutaan, mutta silloin konsepti oli vielä uusi, Tuomola sanoo.

Portti Taikayöntielle

   Härkäpakarin sijainti on ihanteellinen. Aura-Nokia- ja Helsinki–Pori-teiden risteysalueella sijaitsevaan taukopaikkaan on helppo poiketa. Polttoainetta saa paitsi autoon, myös matkustajille: Härkäpakarissa on kahvila-ravintola, päivittäistavarakauppa ja Hesburger, joten olipa tarve sitten nopealle välipalalle tai kunnon aterialle, kaikki löytyvät saman katon alta.

   Härkäpakari on myös portti idylliselle Taikayöntielle: kauniisiin maalaismaisemiin johdattava matkailutie alkaa aivan nurkalta, ja liikenneasemalla sijaitsee Huittisten matkailuinfo, josta matkalle mukaan löytyvät kartat ja taukopaikkaideat.

Ruoka- ja ostoshimon taltuttaja

   Härkäpakari on avoinna varhaisesta aamusta iltamyöhään, joka päivä ympäri vuoden. Härkäpakarissa ruokailijoille on valinnanvaraa: kahviosta saa voileipiä, sämpylöitä ja leivonnaisia, ja ravintola tarjoaa niin à la carte -annoksia kuin päivittäin vaihtuvan lounaspöydän. Monipuolinen aamupala on tarjolla joka päivä aamukymmeneen asti. Kiireisiä ja nuorisoa houkuttelee usein Härkäpakarin Hesburger, jonka pikaruoka-annokset voi syödä paikan päällä tai ottaa matkalle mukaan.   Jälkiruokaostoksille houkuttelevat Urjalan Makeistukun notkuvat hyllyt, joilta löytyy suuri valikoima makeisia joko matkaevääksi tai tuliaisiksi. Karamellien lisäksi Härkäpakarista voi tehdä muitakin tuliaisostoksia: myytävänä on kukkia, lahjatavaroita, kotimaisia Maija Peltosen käsintehtyjä kynttilöitä sekä leluja. Naisväki pysähtyy mielellään sulattelemaan ruokaa Härkäpakarin Laukku-Centeriin, jossa on hyvä valikoima sekä kotimaisia että ulkomaisia laadukkaita laukkuja, matkalaukkuja ja reppuja sekä lompakoita, vöitä, käsineitä ja päähineitä.

Härkäpakari on valmis palvelemaan matkailijoiden kaikenlaisia tarpeita.

www.harkapakari.fiTekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »