Nro 3-2014
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Taikayöntie, Huittinen, Rekikoski, Huittisten Ratsastuskeskus, ratsastus, virkistyspäivä,terityisryhmät, majoitus, kokous, frisbeegolf, Alma-peikon Seikkailupuisto


Rekikoskessa ratsastuksesta pääsevät nauttimaan niin vasta-alkajat kuin kokeneetkin ratsastajat. Kuvat: Huittisten Ratsastuskeskus

Nouse ratsaille Rekikoskessa

Rekikosken matkailu- ja vapaa-ajankeskus Huittisissa tarjoaa korkeatasoista majoitusta ja eläinterapiaa.


  Rekikosken yhteydessä toimivassa Huittisten Ratsastuskeskuksessa 21 hevosta ja ponia johdattavat ratsastuksen saloihin yhdessä osaavien opettajien kanssa. Ratsastustunteja, -kursseja ja -leirejä järjestetään niin lapsille ja nuorille kuin aikuisillekin.

   Satunnaisetkin matkailijat pääsevät Rekikoskessa ratsastustunnille: ratsastuskeskuksessa järjestetään yksittäistunteja, myös ex tempore -pohjalta, vakuuttaa yrittäjä Arto Rekikoski.

  – Erityisesti kesällä meillä järjestetään paljon leirejä, mutta pystymme kyllä nopeallakin aikataululla järjestämään yksityistunteja. Erityisesti majoittujille tarjolla on ratsastuksen opetusta, Rekikoski lupaa.

Erityisryhmien suosiossa

   Ratsastusmatkailu on Rekikosken päätuote. Leirejä järjestetään pääasiassa aikuisille, ja Huittisten Ratsastuskeskus on tunnettu varsinkin erityisryhmille tarjottavista ratsastuskursseista. Vammaisratsastus on Rekikosken väelle erityisesti lähellä sydäntä.

  – Meillä järjestetään paljon esimerkiksi kehitys- ja näkövammaisten yhdistysten virkistyspäiviä, Rekikoski kertoo.

  – Ratsastuskoulun toiminnasta vastaa Krista Rekikoski, ratsastuksenopettaja, joka toimii myös kehitysvammaisten maajoukkueen II-valmentajana, joten meiltä löytyy todellista osaamista erityisryhmien tarpeisiin.

Paljon tekemistä

   Majoittujalla on Rekikoskella lokoisat oltavat: matkailukeskuksen 32 vuodepaikkaa on sijoitettu pääasiassa yhden ja kahden hengen huoneisiin majoitustilana toimivassa rivitalossa ja tilan päärakennuksessa. Rivitalossa on myös muutama isompi perhehuone. Kaikissa huoneissa on oma suihku ja wc, ja isommissa huoneissa lisäksi oma minikeittiö. Huoneet ovat siistejä ja savuttomia hotellitasoisia huoneita, maaseudun rauhassa ja kuitenkin vain muutaman kilometrin päässä Huittisten keskustasta.

   Leirien aikaan majoituskapasiteetti on pääosin leiriläisten käytössä, mutta Rekikoski lupaa, että sattumalta paikalle osuvien matkailijoidenkin tarpeet pyritään aina täyttämään mahdollisuuksien mukaan.


Kokoustila Koitto. Kuva: Huittisten Ratsastuskeskus
  – Kerran tänne osui ykskaks ryhmä ranskalaisia motoristeja, jotka tarvitsivat yösijaa. He ihastuivat lopulta Koittoon, vanhanajan tyyliseen kokoustilaamme, ja nukkuivat sitten siellä. Kaikesta on aina selvitty, Arto Rekikoski nauraa.   Matkailijalle Rekikoski tarjoaa luonnonrauhaa ja aktiviteetteja. Aikaa voi Rekikoskella viettää frisbeegolf-radalla tai Alma-peikon Seikkailupuistossa, josta löytyy tekemistä kaiken ikäisille: Seikkailupuistossa voi temppuilla köysiradalla, harjoitella liikennesääntöjä liikennepuistossa tai paijailla karvaturreja kotieläinpuistossa.

www.rekikoski.fiTekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »