Nro 3-2014
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Aina ; 
Avainsanat: Saariston Rengastie, Parainen, Gullkrona, TaitoShop, Åbolands Hantverk, Eliisa Riikonen, käsityö, perinne, saaristolaisuus


Gullkronassa korostuu käsityön arvostus. Kuva: Gullkrona

Gullkorna tuntee saariston värit, mallit ja maut

Gullkrona tunnetaan synonyymina kotimaiselle, laadukkaalle käsityölle ja muotoilulle. Paraisten myymälä on käsityöystävän ja aitojen makujen etsijän ehdoton matkailumekka.


  Gullkrona panostaa laatu- ja kauneusarvoihin, kannustaa kierrätykseen,  ja ympäristöarvot ovat sille tärkeitä.

  – Haluamme korostaa perinteen merkitystä, samalla kun olemme ajassa kiinni ja haistelemme trendejä, kertoo toiminnanjohtaja Eliisa Riikonen.

Perinne elää ja uudistuu

 Gullkronan perinteet ovat yli viisikymmenvuotiset. Myymälät toteuttavat Åbolands Hantverkin tehtävää edistää käsityöelinkeinoa. Gullkronalla on Paraisten lisäksi kesämyymälä Sattmarkissa ja vilkas verkkokauppa.

  – Gullkrona ei ole pelkästään myymälä, vaan arvomme ovat syvällä käsityön ja käsityöelinkeinon perinteessä ja kehittämisessä. Useimmiten uudetkin tuoteideat ovatkin syntyneet saariston käsityöperinteestä, selvittää Eliisa Riikonen.

  – Vanhojen kädentaitajien tuotteita on otettu uustuotantoon tai vanhat tuotteet ovat antaneet idean uuteen. Yksi kuitenkin on ja pysyy: tuotteet ovat käsityövaltaisia ja edellyttävät tekijältään korkeaa ammattitaitoa.

Oma tavaramerkki takaa laadun

  Gullkronalla on omaa, pienimuotoista tuotteiden valmistusta, mutta pääasiassa tuotevalikoima ostetaan eri käsityöalojen ammattilaisilta. Kotimaisuus, korkea laatu ja kauneus ovat asioita, joita vaalitaan tuotevalikoimaa koostettaessa.

  Gullkronalla on oma rekisteröity tavaramerkk, jonka siipien suojassa on laadukkaita ja toimivia tuotteita. Näiden takana on aina tekijä, ihminen ajatuksineen, arvoineen ja tarinoineen.


Rengastie-kalsarit. Kuva: Gullkrona
  Tuotevalikoima on laaja: valaisimista, räsymatoista ja pienemmistä sisustustuotteista vaatteisiin ja koruihin. Uutuutena on valikoima Noolaniin pellava- ja villavaatteita. Kuriositeettina mainittakoon hauskat Rengastie-nimikkokalsarit!

Siideriä, hunajaa, saaristoleipää…

  Valikoimiin otetaan mahdollisimman monipuolinen otos saaristoon liittyviä tuotteita. Gullkrona haluaa tarjota omaleimaisia elintarvikkeita ja erikoisuuksia, kuten karamelleja, ahvenanmaalaista siideriä ja saaristoleipää.


Merikortti-servettejä. Kuva: Gullkrona
Valikoimassa on myös lankoja ja käsityömalleja, joita myydään Paraisten Vanhalla Malmilla käsityökeskuksen yhteydessä olevasta Gullkronan lankatallista.

Kuningatar valitsi ulapan

  Ryhmille on tarjolla opastusta, ja Eliisa Riikonen kertoo mielellään yhdistyksen toiminnasta ja tarinoita Gullkronan historiasta. Gullkrona-nimelläkin on oma kaunis tarinansa, jonka mukaan kuningatar Blanka lahjoitti kruununsa saariston kauneimmalle paikalle, ja se oli Gullkronan ulappa.

  – Kuningattaren tavoin me annamme arvoa saariston kauneudelle ja sen tuotteille. Onnistumisemme konkretisoituu usein asiakkaan sanoihin: teillä on niin kaunista ja hienoja tuotteita.

www.gullkrona.fiTekstin kirjoittiMaiju Junko


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »