Nro 3-2014
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Saariston Rengastie, Naantali, Merimasku, Taattisten Tila, majoitus, ruokailu, maatilamatkailu, Taattistenjärvi


Taattisten Tilan pihapiiri on elävä ja hyvin hoidettu. Kuva: Taattisten tila

Taattisilla sukellat maalaismaisemaan

Maalaispihapiiri kotieläimineen, pitkä historia ja toiminnallinen miljöö tekevät Taattisten tilasta mielenkiintoisen kohteen. Kun yhtälöön lisätään vielä maukas, konstailematon lähiruoka, kohde on mitä parhain kautta vuoden!


  Taattinen Naantalin Merimaskussa on vanha ratsutila, jonka värikäs historia juontaa juurensa aina 1500-luvulta. Suojaisella sisäpihalla kukkivat kesäisin perinteiset suomalaiset juhannusruusut, angervot ja syreenit. Keisarinkruunut ovat loistaneet pihassa ainakin sadan vuoden ajan.

Konstailematonta kotiruokaa

   Ravintolaa pyörittää yrittäjäpariskunta Riitta ja Tommi Pere.

  – Sijaintimme Muumimaailman kupeessa houkuttelee paljon lapsiperheitä – niin suomalaisia kuin kansainvälisiäkin vieraita. Meille on helppo tulla. Rengastie tuo mukanaan monenlaisia matkaajia, kuten polkupyöräilijöitä tai ihan satunnaisia vieraita, kertoo Tommi Pere.

  Maatilamajoitus ja ravintola toimivat kiinteässä yhteydessä. Ravintola panostaa hyvään, rehelliseen ja konstailemattomaan kotiruokaan.

  – Käytämme paljon lähialueen omia tuotteita, ja valmistamme ruoat itse paikan päällä. Kannattaakin kysyä esimerkiksi oman tilan palvattua lammasta ja itse leivottua leipää, Pere suosittelee.


Taattisten Tilan herkkuja kelpaa nautiskella. Kuva: Taattisten tila
  Ravintolan lisäksi voi ruokailla vaikka metsän siimeksessä, kodalla.

  – Toimitamme sinne ruoat tai vaikkapa nokipannukahvit. Matkailijoille tietysti tarjoilemme runsaan aamiaisen tai vaikka illallisen tilauksesta.

Tuttavalliset eläinystävät

   Maatilamatkailusta vastaa emäntä Karin Aaltonen ja isäntä Markku.

  – Pidämme pihapiirin elävänä ja hyvin hoidettuna. Kalustoon kuuluu myös muutamia kotieläimiä ihan asiakkaittemmekin iloksi.

  Rapsutusta kaipaavat Kille-kääpiövuohi ja pihapiirin lampaat. Omaa reviiriään tarkkailee kolme muhkeaa maatiaiskissaa, kanit puputtavat tuoretta ruohoa ja kuuden kanan parvea pitää kurissa toinen mokoma kukkoja.

  – Kaksi kukoista on todella kesyjä. Ne tulevat nimeltä kutsuttaessa luo, kertoo tilan emäntä.

Likkaitten luhti vai Venevaja?

   Majoittumisvaihtoehtoja Taattisilla riittää.

  – Olemme pyrkineet säilyttämään entisaikojen hengen ja kunnioittamaan vanhaa. Majoitushuoneita rakennettaessa on pidetty silmällä, ettei tilan identiteetti kärsi, kertovat Aaltoset.  Hilmantupa on tuotu paikalle 1800-luvun lopulla, ja siihen on rakennettu kaksi allergiahuonetta: Sohvin ja Senjan huoneet. Likkaitten luhti, Piikaflikka ja Kesärenki ovat tunnelmallisia aittahuoneita, majoitustiloja on myös Pakarissa. Valittavana on lisäksi neljä mökkiä: Lammenranta, Lempi, Tipula ja Venevaja.

  – Venevaja on vasta hauska paikka: siellä huoneet ovat päällekkäin ja kalastaminen sujuu vaikka suoraan terassilta! naurahtaa Karin Aaltonen.

  Luonnonkaunis Taattistenjärvi hiekkarantoineen houkuttelee uimaan ja soutelemaan. Veneitä ja pelastusliivejä saa lainata maksutta. Lähimaastossa on lisäksi merkitty ja infotauluin varustettu luontopolku.

  Tilalla on käytössä useita saunoja. Aaltosten mukaan paras on tietysti holvisavusauna, jonka vieressä kylpijäänsä odottavat rentouttavat jakutsit eli lämminvesialtaat.

www.taattistentila.fiTekstin kirjoittiMaiju Junko


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »