Nro 3-2014
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Tapahtumat ;  Kesä ; 
Avainsanat: Huittinen, Saparofestari, Huittisten Seurahuone, Saparot


Saparofestivaaleja vietetään jälleen 4.-5.7.2014. Kuvat: Huittisten Seurahuone

Tempaudu kesäfiilikseen
Saparofestivaaleilla!

Heinäkuun ensimmäinen viikonloppu tarkoittaa Huittisissa hyvää ruokaa ja musiikkia Saparofestivaalien tahdissa.


  Huittisten viihdekesän ehdoton kohokohta on heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna vietettävä Saparofestivaali. Saparoiden aikana ei vetäydytä syrjäisille festivaalialueille, vaan rokataan ja pidetään hauskaa keskellä kaupunkia, Huittisten Seurahuoneen pihamaalle rakennetulla festarialueella. Aidatun alueen lisäksi Seurahuoneen ravintolat ja hotelli palvelevat festivaaliyleisöä koko viikonlopun ajan.

Sikapitäjän sembalot

   Saparofestivaali on saanut nimensä yhden Huittisten tärkeimmän elinkeinon, siankasvatuksen, mukaan. Sikapitäjänä tunnettu Huittinen kantaa kortensa kekoon suomalaisten kesäfestareiden ketjussa, luottaen paitsi eturivin esiintyjiin myös ensiluokkaiseen ruokaan. Ruokailu ja ruuasta nauttiminen kuuluvat nimittäin olennaisena osana Saparofestivaalien ideologiaan. Festivaalialueella tarjoillaan kokonaisena kypsennettyä sikaa suoraan vartaasta, ja nälän taltuttajana Seurahuoneen lanseeraama suosittu Saparolautanen sikaruokineen ja salaatteineen on aina hitti festariyleisön keskuudessa.

Huippuesiintyjiä, lastenjuhlia ja voimamiehiä

   Heinäkuussa on lupa ottaa rennosti, ja mikä olisikaan parempi tapa tempautua kesäfiilikseen kuin kuunnella ja katsella Suomen eturivin artisteja. Kaksipäiväisillä Saparofestivaaleilla nähdään tänä vuonna mm. Kaija Koota, Teleksiä ja Hausmyllyä. Festivaalialueella on kaksi ohjelmatelttaa, joista toisessa soitetaan livenä cover-musiikkia lähes tauotta koko viikonlopun ajan. Tiedossa on tietenkin myös arjen sankareiden karaoke-tulkintoja, joten tunnelma on taattu koko festivaaliajaksi!   Saparofestivaaleja vietetään Huittisissa tänä vuonna viidettä kertaa, ja alusta asti festivaalitunnelmaa ovat olleet tekemässä suomalaiset huippumuusikot. Myös lapsille ja lapsiperheille ”Saparot” tarjoavat mielenkiintoista ohjelmaa: vauhdikkaasta menosta vastaa lasten suosikki Kengurumeininki, ja pikkuväen leuat loksuvat hämmästyksestä Timo Taikurin uskomattomien taikatemppujen äärellä. Lauantaipäivän lastentapahtuma on kaikille ilmainen. Jännitystä viikonloppuun tuo voimamieskilpailu, jossa Suomen lihaskimput kisaavat voimassa ja lihasten kestävyydessä.

   Viisivuotisen historiansa aikana Saparofestivaali on saavuttanut vakaan suosion Huittisten ja lähialueen ykköstapahtumana. Viime vuonna sikajuhlilla vieraili lähes 5000 ihmistä ja tämän vuoden esiintyjät vetänevät ainakin saman määrän kävijöitä. Saparofestivaaleille voinee siis veikata vilkasta saparoiden heilutusta ja pitkää ikää.Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »