Nro 4-2014
Luokittelu: Aina ; 
Avainsanat: Pääkirjoitus, Päätoimittajalta, Ahti Oksman
Tätä pääkirjoitusta kirjoittaessani tilanne Euroopassa ja maailmassa on hyvin jännittynyt. EU:n ja Venäjän välillä nokitellaan pakotteilla ja vastapakotteilla, jotka ovat omiaan vaikuttamaan Euroopan maiden ja Venäjän talouteen. Oman osansa kärsimyksestä kantaa myös Suomi yhtenä EU:n jäsenmaana.


  Vaikeista ajoista huolimatta suomalaiset eivät halua tinkiä lomailusta, vaan edelleen tehdään loma- ja ryhmämatkoja. Pidempien matkojen sijaan matkustus keskittyy nyt yhä enemmän kotimaahan ja lähialueille. Tämä pätee yhtälailla perheisiin kuin ryhmäretkiin.

  Kuntien kamppaillessa yhä pienenevien budjettien kanssa on hyvä muistaa, että nyt matkailuun satsatut rahat ovat jo tulevana matkailukautena mahdollistamassa ainakin palveluelinkeinojen säilymisen kunnissa.

  Kuusi vuotta sitten, silloisen laman ollessa pahimmillaan, valmistauduimme julkaisemaan ensimmäistä Matkailu kotimaassa.fi -lehden numeroa. Johtoajatuksenamme oli, että lehti toimisi yhdistävänä tekijänä matkanjärjestäjien, palvelujen tuottajien ja matkailijoiden välillä. Ensimmäisessä vaiheessa lehtemme kohderyhmäksi valikoitui mm. kaikkien eläkeläisjärjestöjen paikallisyhdistysten puheenjohtajat tai matkavastaavat, joita oli noin 1700, sekä lähes 350 auktorisoitua matkanjärjestäjää.

  Nyt kuusi vuotta myöhemmin, jälleen keskellä vaikeita aikoja, uskomme vahvasti kotimaanmatkailun tulevaisuuteen. Lehti postitetaan jo yli 3000 yhdistykselle tai seuralle, joissa mukana on lähes 200 Tehyn paikallisosastoa ja saman verran MTK:n paikallisosastoja, noin 500 omakoti- tai kyläyhdistystä, Kalevalaisten Naisten yhdistykset, Karjalan Liiton paikallisyhdistykset, NNKY:t sekä monia muita aktiivisia yhdistyksiä ja seuroja. Näiden kautta lehti tavoittaa reilusti yli 500 000 suomalaista. Lehti menee myös 490 kirjastoon ja sen digiversiot on vapaasti luettavissa internet-sivuillamme.

  Matkailu kotimaassa.fi -lehti haluaa esitellä printti- ja digilehden sekä internet-sivujensa kautta mielenkiintoisia kotimaisia matkailukohteita, joita on runsaasti eri puolella Suomea, ja antaa näin ideoita loma- tai ryhmämatkoja suunnitteleville. Tässä numerossa tutuksi tulee Vihreän kullan kulttuuritie. Nautitaan Suomesta!Tekstin kirjoittiAhti Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »