Nro 4-2014
Luokittelu: Savo ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Vihreän kullan kulttuuritie, Ristiina, Mikkeli, Heimari, Hannu Pakkanen, hotelliravintola, takkahuone, savusauna, aktiviteetit


Heimarin aurinkoinen uimaranta. Kuvat: Hotelli- ja koulutuskeskus Heimari.

Heimari
   – yli kilometri
           rantaviivaa Saimaalla

Hotelli- ja koulutuskeskus Heimaria ympäröi rauhallinen eteläsavolainen järvimaisema. Saimaan rantaviivaa on alueella yli kilometri. Kaunis luonto ja monipuolinen ohjelmatarjonta takaavat viihtyvyyden kaikkina vuodenaikoina.


  Heimari sijaitsee vain reilun 10 kilometrin päässä Mikkelin ja Ristiinan keskustasta ja aivan laivareitin varrella. Saimaa-reittiä liikennöi kesäisin sisävesilaiva M/S Jaarli, joka ajaa Heimarin laituriin päivittäin.

Heimarin pitkä historia

  Hotelli Heimari on alkujaan hankittu Postivirkamiesliiton lepo- ja lomakodiksi vuonna 1923. Alkuperäisen lomakodin tilalle kohosi uusi päärakennus vuonna 1973, ja samalla toiminta muuttui hotelli- ja kurssiluonteiseksi. Vuosien ja laajennusten saatossa Heimarista on muotoutunut nykyaikainen ja monipuolinen hotelliravintola.

  – Huoneet on uudistettu vastaamaan aikamme hotelliasiakkaiden odotuksia. Nykyään meillä on 30 huonetta, joihin majoittuu mukavasti suurikin ryhmä. Lisäksi käytössä on kabinetteja sekä kokous- ja saunatiloja, kertoo toimitusjohtaja Hannu Pakkanen.

Upea luonto ja aktiviteetit

  Saimaan luonto on kaunis kaikkina vuodenaikoina. Kesäisin houkuttelevat minigolf, tennis, luontopolku, soutelu, kalastus ja aurinkoinen uimaranta. Talvisin hiihtoladut, pilkintä, avantouinti tai vaikkapa ulkotulilla istuskelu kuuluvat asiaan.

  Rantasaunat, takkahuone, savusauna ja palju tarjoavat suosittuja rentoutumishetkiä. Kota on asiakkaiden käytössä kesät talvet, ja sinne toimitetaan tilauksesta retkieväitä ja ohjelmaa.

  – Asiansa osaavien yhteistyökumppaneiden kanssa järjestämme ryhmille monipuolista ja elämyksellistä ohjelmaa ja toimintaa, toimitusjohtaja Pakkanen lupaa.

  Omatoimisille vieraille on monia mahdollisuuksia vapaa-ajanviettoon ja ulkoiluun. Alueella voi harrastaa urheilua, pelejä ja leikkejä mielensä mukaan.

Riista- ja kalaherkut houkuttelevat


  Heimarin keittiö on kuulu monipuolisesta noutopöydästä sekä paikallisia riistaa ja kalaa suosivista herkuistaan. Suureen ravintolasalin pöytiin mahtuu kerralla jopa 250 henkeä. Keittiö toteuttaa asiakastoiveiden mukaan erilaisten tilaisuuksien ruokalistat, saatavilla on muun muassa näyttäviä teemaruokailuja.


  – Järjestämme myös ohjelmallisia illanviettoja toiveiden mukaan. Olipa kyseessä juhlaillallinen, grilli-ilta tai välipala saunomisen lomassa, saat tilaisuuteesi maistuvat tarjoilut juomineen, Pakkanen korostaa.

www.heimari.comTekstin kirjoittiMaiju Junko


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »