Nro 4-2014
Luokittelu: Savo ;  Alue-esittelyt ;  Nähtävyydet ;  Ruokailu, majoitus ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Vihreän kullan kulttuuritie, Anttola, Mikkeli, Ollinmäen Viinitila, Sirpa Villanen, Ruhtinatar-kuohuviini, viinikellari, viinitupa, ravintola, myymälä, majoitus


Sirpa Villanen esittelemässä alkoholintonta Prinsessa-kuohuviiniä. Kuva: Ollinmäen Viinitila

Ruhtinaallisen hyvää lähiviiniä!

Ollinmäen Viinitilan viinit, siiderit ja liköörit kantavat suomalaiskansallisia nimiä ja kyljessään Joutsen-merkkiä. Luonnonkauniissa maisemassa sijaitseva tila on oivallinen matkakohde.


  Ollinmäen Viinitila sijaitsee Anttolassa, Etelä-Savossa – paikalla, jossa puutarhaviljely on aloitettu jo 1920-luvulla. Tilan isäntäpari Sirpa ja Jukka Villanen jatkavat entisten sukupolvien perinteitä jalostamalla marjat tilaviineiksi, likööreiksi ja viinoiksi. Villaset ovat hakeneet ammattioppinsa Keski-Euroopasta, jossa on vanhastaan valmistettu marjaviinejä rypäleviinien rinnalla.  – Valikoimaamme kuuluu ruokailuun ja seurusteluun sopivia viinejä, siidereitä, likööreitä ja tisleitä. Tervetuloa maistelemaan ja ostamaan palkittuja tilaviinejämme, kutsuu tilan emäntä Sirpa Villanen.

  Erityisen iloisia viinitilalla ollaan siitä, että Ruhtinatar-kuohuviini ja Puolukkalikööri pääsivät Alkon valtakunnalliseen valikoimaan.

Linnamaiset puitteet


  Viinikellarina, -tupana ja ravintolana toimii Ollinmäen vanha, luonnonkivistä rakennettu linnamainen navetta. Viinituvassa pääsee läheltä seuraamaan viininvalmistusta. Myymälä tarjoaa kotiinvietäväksi tai tuliaisiksi laajan valikoiman tilaviinejä. Viinipohjaiset hyytelöt ja tervapontikkasinappi ovat tilan erikoisuuksia. Lämpimällä säällä mauista ja maisemista voi nauttia kesäterasilla, tornibaarista taas viinitilan tapahtumia pääsee seuraamaan vähän korkeammalta.

Suosittu viinipruuvi


  Viinipruuvi on suosittu myös ryhmämatkailijoiden keskuudessa. Ohjelmanumero sisältää maistelun lisäksi hauskan rautaisannoksen viinitietoutta, ja pruuviin voi yhdistää myös mutkattoman seurustelun ja hyvän ruoan. Viihtyisä satapaikkainen Ollinkellari sopii ryhmien kahvitukseen, ruokailuun ja juhlintaan. A-oikeuksin varustetun ravintolan voi kätevästi varata yksityis- ja yritystilaisuuksiin.

  Tilauksesta vierailun yhteyteen voidaan rakentaa monenmoista ohjelmaa: musiikkia, tanssia, viihdettä, makkaranpaistoa lähilaavulla…


Luksushuvila Villa Maria. Kuva: Ollinmäen Viinitila
  Ollinmäen Viinitila tarjoaa myös bed & breakfast -tyyppistä aamiaismajoitusta, sillä pihapiirin perinteisissä, sähköistetyissä riviaitoissa on monta mukavaa petipaikkaa. Kolme luksushuvilaa Saimaan rannalla luovat tasokkaat puitteet ympärivuotiseen perhelomailuun, majoitukseen, savusaunomiseen ja yritystilaisuuksiin.

Ruhtinaspari sai Prinsessan

  Ollinmäen Viinitilan valikoima on laaja, ja kansallisromanttiset nimet juontavat juurensa Kantelettareen. Viinikulttuurin ystävien iloksi tarjolla on muun muassa Puntun Paavo, Myllärin Matti, Hentun Liisa ja Juortanan Jussi.

  Ruhtinatar
-kuohuviini on valmistettu punaisista viinimarjoista. Nimensä kupliva juoma on saanut Anttolan Hovin ruhtinattaren Natalia Demidoffin mukaan. Listalla on toki myös Ruhtinas, kuiva kuohuviini. Viinitilan Villasen pariskunnan saatua ensimmäisen lapsenlapsensa oli luontevaa, että alkoholiton kuohuviiniuutuus sai nimekseen Prinsessa!

www.ollinmaenviinitila.fiTekstin kirjoittiMaiju Junko


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »