Nro 4-2014
Luokittelu: Savo ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Aina ; 
Avainsanat: Vihreän kullan kulttuuritie, Anttola, Mikkeli, Anttolanhovi, hyvinvointi, Day Spa, perhematkailu, Rantahotelli, Art & Design Villat, joulu, lähiruoka, Kotaravintola, Rantaravintola, Makuja maalta


Anttolanhovin tunnelmallinen Kotaravintola. Kuvat: Anttolanhovi

Anttolanhovi kutsuu
          Saimaan
rantamaisemiin

Moni suuntaa Saimaalle lomanviettoon, eikä vain kesäkaudella. Anttolanhovin ympärivuotinen tarjonta houkuttelee matkailijoita nauttimaan lomastaan monipuolisesti ja terveellisesti. Kotimaanmatkailijoiden ohella Anttolanhovissa käy paljon vieraita ulkomailta.


  – Pyrimme nostamaan esiin juuri tätä hyvinvointiteemaa, hotellinjohtaja Eija Martikainen kertoo.

  – Asiakkaan valittavissa on erilaisia liikuntaryhmiä sekä sisällä että allastiloissa. Järjestämme myös hyvänolon retriittejä.  Anttolanhovin Day Spalla on monipuolinen valikoima sekä hierontapalveluja että kosmetologisia hoitoja. Tarjolla on myös muutaman vuorokauden mittaisia hemmottelulomia.

Liikuntaa monella tapaa

  Eri liikuntamuodoissa löytyy valinnanvaraa. Päivän voi aloittaa virkistävällä aamu-uinnilla – kesällä järvessä ja talvisaikaan allasosastolla. Sisätiloissa kannattaa kokeilla jotain lukuisista eri palloilulajeista tai osallistua ohjatulle jumppatunnille. Ulos voi lähteä tutustumaan rauhoittaviin maalaismaisemiin pyörän selässä tai suunnata järvelle vaikkapa melontaretkelle tai soutelemaan.

  – Syyslomakauden koittaessa meillä on lapsiperheille suunnattua omaa ohjelmaa, on laavuretki, ohjelmallista liikuntaa, frisbeegolfrata mutta myös askartelu- ja leivontapaja, Martikainen sanoo.

  – Olemme rauhallinen ja turvallinen kohde, jossa löytyy lapsille tekemistä niin sisällä kuin ulkona, ja sovellumme siksi hyvin myös lapsiperheille.

Monipuoliset majoitustilat

  Anttolanhovissa majoittuvalla on mahdollisuus valita useista eri vaihtoehdoista. Rantahotellissa on yhden ja kahden hengen hotellihuoneita sekä perheille soveltuvia väliovellisia yhdyshuoneita. Art & Design Villat tarjoavat puolestaan ylellistä yksityisyyttä hotellitason palveluilla. Yhteensä 11 huvilaa rakennettiin keväällä 2006 järjestetyn suunnittelukilpailun tuloksena. Näistä seitsemällä on oma ranta ja kuusi sijaitsee rinteessä. Rinnehuvilat on suunnitellut Timo Leiviskä ja rantahuvilat Emma Johansson. Huvilat soveltuvat niin yritys- kuin yksityiskäyttöön. Ne on sisustettu suomalaisella designilla huonekaluja ja astioita myöten, ja jokaisella villalla on myös oma nimikkotaiteilijansa, jonka taidetta on esillä huvilassa. Ajatuksena on tuoda taide osaksi normaalia käyttöesineistöä. Art & Design Villojen taiteilijoita ovat Kari Cavén, Kaarina Kaikkonen, Marika Mäkelä, Teemu Saukkonen, Hanna Vahvaselkä, Rauha Mäkilä, Antti Keitilä, Johanna Ilvessalo, Pekka Jylhä ja Jussi Tiainen.

Joulu ilman kiirettä

  Joulu on yksi Anttolanhovin suosituimmista sesongeista, ja sen huonevarauksia aletaan tehdä jo alkusyksystä. Joulua tullaan viettämään kahden, kolmen sukupolven kanssa, kun halutaan viettää yhteistä mutta kiireetöntä aikaa perheen kesken.

  – Paljon on asiakkaiden joukossa myös pariskuntia, jotka haluavat tulla valmiiseen joulupöytään, Martikainen toteaa.

  Joulun ohjelma on lämminhenkinen tulvillaan tunnelmallista musiikkia, maittavia jouluherkkuja ja sopivasti liikuntaa. Ympäröivä, puhdas luonto ja kuulas talvimaisema luovat oman tenhonsa joulunpyhien aikaan.  – Suosittu on myös metsän eläinten ruokintaretki sekä aattohartaudessa ja joulukirkossa käynti, laulamme yhdessä ja rentoudumme muutenkin, hän kertoo.

Lähiruokaa ja luomua

  Anttolanhovissa uskotaan eteläsavolaiseen ruokakulttuuriin ja arvostetaan hyviä raaka-aineita. Hotellista löytyy Rantaravintolan lisäksi tilauskäytössä oleva Kotaravintola. Suosittu on myös viikonloppuisin katettava Makuja maalta -noutopöytä. Moni tekee pienimuotoisen makumatkan maalle, varaa aikaa ja käy ensin vähän liikkumassa tai rentoutuu allasosastolla yhdessä perheen kanssa – ja istuu sitten valmiiseen pöytään.

  – Hyödynnämme mahdollisimman paljon lähialueiden tuottajien raaka-aineita keittiössämme, Martikainen summaa.

– Kalat ostetaan paikallisilta kalastajilta, sienet ja marjat on poimittu Saimaan puhtaasta luonnosta, ja lihat tulevat yksityisiltä pientuottajilta.

Ruoka tehdään alusta loppuun asti itse ja kaikki leivonnaiset ovat nekin talon oman leipurin tekemiä.  – Meillä on myös oma pieni puoti, josta voi ostaa tuoretta leipää sekä lähituottajien tuotteita mukaansa viemisiksi. Tarjolla on siis samoja tuotteita, joita käytetään keittiössämme, Martikainen paljastaa.

www.anttolanhovi.fiTekstin kirjoittiIrmeli Kojonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »