Nro 4-2014
Luokittelu: Savo ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Vihreän kullan kulttuuritie, Sulkava, Kukkapää, lomakeskus, Ravintola Romantika, ruokamatkailu, Ivan Liukkonen, liikunta, hyvinvointipalvelut


Saimaa tarjoaa liikuntamahdollisuuksia sekä kesällä että talvella. Kuva: Lomakeskus Kukkapää

Kukkapää
– toimintaa ja rauhaa sopivassa suhteessa

KukkapäänlLomakeskuksen vetovoimatekijöitä ovat yhtäältä puhdas ja kaunis luonto aktiviteetteineen, toisaalta nykyaikaiset palvelut ja maistuva lähiruoka.


  Vilkaharjulla, Saimaan rannalla sijaitseva lomakeskus tarjoaa mainiot raamit ja upeat maisemat vapaa-ajanviettoon, lomailuun sekä kokousten ja juhlien järjestämiseen ympäri vuoden. Lomakeskukseen on Sulkavalta matkaa seitsemisen kilometriä.


Kukkapään uusi päärakennus. Kuva: Lomakeskus Kukkapää
  Uudenkarhea päärakennuksen laajennus mahdollistaa kokous-, koulutus- ja juhlapalvelut jopa yli 100 hengen ryhmille. Käytössä on 21 saunallista hirsimökkiä, uusi ravintola sekä kokous- ja tilaussauna.

  – Neljä korkeatasoista hotellihuonetta lisää osaltaan lomakeskuksen majoituskapasiteettia ja tarjoaa vaihtoehdon mökkimajoitukselle. Kaikkiaan Kukkapäässä mahtuu majoittumaan 130 henkeä, listaa markkinointipäällikkö Ivan Liukkonen.

Romantikan herkut

  Ravintola Romantika kattaa maittavan lounaan viikon jokaisena päivänä. Makuelämyksiä voi valita myös erinomaiselta à la carte -listalta tai tilauksesta räätälöidyltä juhlamenulta.

  Ruokamatkailun suosion kasvu on Liukkosen kertoman mukaan yksi näkyvimmistä kansainvälisistä trendeistä. Ruoan myötä matkailija pääsee helposti kokemaan kohteen kulttuuria ja paikallisuutta. Kiinnostus puhtaisiin makuihin, kuten luomuun, on edelleen kasvamassa. Romantika vastaa haasteeseen panostamalla lähiruokaan ja paikallisherkkuihin.

Aktiivisille matkaajille

  Kukkapää on tiiviisti verkottunut ja tarjoaa yhteistyökumppaneidensa kautta monenlaisia aktiviteetteja kaikkina vuodenaikoina. Kaunis alue innostaa ulkoiluun ja luonnonrauhasta nauttimiseen. Alueella toimii venevuokraus, ja lisäksi lainaksi saa luistimia, suksia ja potkukelkkoja. Ainutlaatuinen Saimaa kutsuu myös melonta- ja kalastusretkille sekä kannustaa omatoimiseen luontoretkeilyyn.


Kukkapää vuokraa veneiltä, joilla pääsee soutelemaan Saimaalle. Kuva: Lomakeskus Kukkapää
  Markkinointipäällikkö nostaa Kukkapään tarjoamista mahdollisuuksista esiin myös monipuoliset hyvinvointipalvelut kuten hieronnan, kuppauksen ja kasvohoidot sekä savusaunan lempeät löylyt.

  – Tarve hiljaisuuteen ja luonnon äänien kuuntelemiseen kasvaa entistä stressaavamman elämänrytmin myötä. Yhä useammat matkailijat hakevatkin luontoelämyksiä ja rauhaa, luonnehtii Liukkonen.

www.kukkapaa.fiTekstin kirjoittiMaiju Junko


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »