Nro 4-2014
Luokittelu: Savo ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Vihreän kullan kulttuuritie, Punkaharjun Lomakeskus, Kesämaa, Sini Laukkanen, ravintola Punkaharju Paviljonki, Luhtitalo Topelius, Saimaan Huljupuisto


Punkaharjun Lomakeskus sijaitsee Saimaan rannalla. Kuva: Punkaharjun Lomakeskus

Lomakeskus Suomen
 kauneimmassa maisemassa

Punkaharjun Lomakeskus on koko perheen ympärivuotinen lomanviettopaikka, jonne moni palaa yhä uudelleen.


  Kesäkausi on Punkaharjun Lomakeskuksessa pääsääntöisesti perhematkailuaikaa, jolloin niin isot kuin pienetkin nauttivat vesi- ja puuhapuisto Kesämaan useista mahdollisuuksista.


Hyppyvene Nautic jet osoittautui Kesämaan kesän 2014 suosikiksi. Kuva: Punkaharjun Lomakeskus
   – Puisto tarjoaa runsaasti hauskaa koettavaa vesiliukumäistä ja altaista törmäilyveneisiin ja polkuautoihin, kertoo lomakeskuksen johtaja Sini Laukkanen. Hänen mukaansa kesän 2014 suurin suosikki oli uutuus hyppyvene Nautic Jet. Kesämaa saikin paljon kiitosta siitä, että tekemistä on nyt monen ikäiselle lapselle.

Aktiivista lomailua vuoden ympäri

   Punkaharjun henkeäsalpaavan upeat maisemat luovat loistavat puitteet ulkoiluun. Alueen ehdoton valtti on luonnonrauha.

  – Tänne tullaan lataamaan akkuja, toteaa Laukkanen.


Lapsiperheet viihtyvät Punkaharjulla myös tavlella. Kuva: Punkaharjun Lomakeskus
   Jokainen voi harrastaa liikuntaa oman mieltymyksensä ja kuntonsa mukaan. Keväästä syksyyn Punkaharjun maastot houkuttelevat pyöräilemään ja sauvakävelemään, ja talvella hiihdetään, luistellaan tai lumikenkäillään. Retkiluisteluradat ja hiihtoladut alkavat aivan lomakeskuksen pihapiiristä. Valmiilla reiteillä voi liikkua ohjatusti tai omatoimisesti. Välineitä liikkumiseen voi vuokrata Lomakeskukselta ja viereisestä Harjun Portin välinevuokraamosta.

   Tuunaansaari ja harjualue tarjoavat myös mielenkiintoista nähtävää kävelymatkan etäisyydellä. Kesällä naapurissa on avoinna Taidekartano Johanna Oras, eikä Metsämuseo Lustoonkaan ole kävellen kuin 2 km. Autoa ei tarvita edes Savonlinnassa piipahtamiseen, sillä juna kuljettaa sinne vain 20 minuutissa. Heinäkuussa Savonlinnaan pääsee kerran viikossa myös reittiliikenteen höyrylaivalla.

Maittavaa ruokaa ja monipuolista majoitusta

  Järven rannalla sijaitseva ravintola Punkaharju Paviljonki on auki kesällä päivittäin. Tarjontaan kuuluu niin kotiruokalounas, à la Carte -herkkuja kuin pizzaa ja virvokkeitakin. Muun osan vuodesta ravintola toimii tilausravintolana sekä palvelee majoittujia kahvilana ja snacks-ravintolana.


Ravintola Paviljongin kuhaa. Kuva: Punkaharjun Lomakeskus
   – Teemme ympäri vuoden tilauksesta ryhmille erilaisia lounas-, illallis- ja juhlatarjoiluja sekä esim. pikkujoulupaketteja, kertoo Laukkanen.

   Ryhmille järjestettävä Tukkilaisilta on suosittu teemaruokailu, jossa teeman mukainen ruoka tarjoillaan pöytiin katetuilta lankuilta. Silloin myös ravintola on koristeltu tukkilaishenkisesti, ja juhlaan voi tilata myös trubaduurin tunnelmaa nostattamaan.

   Majoitustilaa Lomakeskuksessa on yhteensä yli 300 hengelle, ja tarjonta kattaa koko repertuaarin leirintäaluepalveluista aina hulppeisiin huviloihin. Ravintola Paviljongin vieressä sijaitsee vuonna 2013 valmistunut 12 huoneiston Luhtitalo Topelius, jonka avarat ja valoisat huoneistot soveltuvat hyvin kahden tai neljän hengen majoitukseen. Sen hotellitasoisista huoneistoista on kaikista hieno näköala järvelle.

   Lomakeskus on ollut Laukkasen mukaan myös varttuneempien pariskuntien suosiossa.

  – Tässä pystyy hyvin yöpymään ja käymään monissa lähellä sijaitsevissa kulttuurikohteissa, hän toteaa.

   Joulu on yksi Lomakeskuksen sesongeista. Moni pariskunta ja perhe haluaa tulla Punkaharjulle viettämään valmista ja rauhallista joulua nauttien herkullisesta jouluruuasta takkatulen äärellä.

Mieleenpainuvaa ohjelmaa ryhmille

   Punkaharjun Lomakeskus on oiva paikka erilaisille kokouksille, tilaisuuksille ja juhlille.

  – Meidän kauttamme hoituu ryhmille kaikki tarvittava, kuljetuksesta ohjelmapalveluihin, Laukkanen lupaa.


Kuohuviini täydentää nautinnon Saimaan Huljupuistossa. Kuva: Punkaharjun Lomakeskus
  Ryhmille on tarjolla monenlaista ohjelmaa rentoutumisesta Saimaan Huljupuistossa aktiivisempaan Paintball-värikuulasotaan ja leikkimielisiin kisailuihin.

  – Hyvä yhdistelmä kesäaikaan niin ryhmille kuin omatoimimatkailijoille on vierailu Taidekartanolla ja sen jälkeen kotiruokalounas meillä, vinkkaa Laukkanen. Talvisia elämyksiä tarjoavat esimerkiksi pilkkiretket ja retkiluistelu.

   Saimaan Huljupuistossa voi rentoutua nauttien järvinäköalaista. Lomakeskuksella on kylpytynnyreitä yhteensä neljä, joista lämmitetään aina kulloinkin ryhmän tarvitsema määrä. Jokaiseen tynnyriin mahtuu noin viisi henkilöä kerrallaan. Kun välillä pulahtaa viileään Saimaaseen, on ihanaa palata taas kylpytynnyrin suloiseen lämpöön. Huljupuisto on käytössä ympäri vuoden, ja monen mielestä se on parhaimmillaan kirkkaina tähti-iltoina ja pikkupakkasilla.

www.punkaharjunlomakeskus.fiTekstin kirjoittiIrmeli Kojonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »