Nro 4-2014
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Teatterit, orkesterit ; 
Avainsanat: Uudenkaupungin Teatteri, Taivaan tulet, Kari Väänänen, Timo Parvela, kantaesitys, Jari Luolamaa, Rauno Melos, Sanna Koivula, Katja Laine


Näytelmän pääroolissa nähdään Sanna Koivunen. Kuva: Uudenkaupungin Teatteri

Taivaan tulet
Uuteenkaupunkiin

Televisiossa miljoonayleisön kerännyt kotimainen tv-sarja Taivaan tulet nähdään pian myös teatterilavalla. Uudenkaupungin Teatterin kevään 2015 suursatsaus, Taivaan tulien näytelmäversion kantaesitys, perustuu sarjan ensimmäisen tuotantokauteen.


  Taivaan tulet on Kari Väänäsen ja Timo Parvelan käsialaa. Mainiota poliisipäällikkö Junnia näytellyt Väänänen myös ohjasi tv-sarjan. Taivaan tulien näytelmäversion dramatisoi ja ohjaa teatterinjohtaja Jari Luolamaa, ja musiikin sovituksesta vastaa Rauno Melos.

  Uudessakaupungissa musiikkinäytelmää varten kootaan kuoro, jonka laulut johdattavat tunnelmasta toiseen. Esityksessä kuullaan monet sarjasta mieleen jääneet, Ismo Alangon säveltämät melodiat. Alanko on myös sanoittanut sarjan tunnusmusiikkina toimineen kappaleen. Näytelmän pääroolissa Raunina nähdään Sanna Koivunen, ja muissakin rooleissa on uusikaupunkilaisittain tuttuja näyttelijöitä.

Rauni, Junni ja muut tutut


  Taivaan tulien tarina alkaa, kun vanhempi konstaapeli Rauni Väänänen palaa kotiseudulleen Kemijärvelle selvittääkseen välit isänsä kanssa. Kotiinpaluu ei suju aivan ongelmitta, sillä maailma ja ihmiset muuttuvat jopa Kemijärvellä. Poliisin työkin on erilaista kuin etelässä, jotain hämärää on jossain, mutta mitä ja missä, sitä eivät Lapin miehet kerro.

  Kemijärvellä kohdataan myös mm. poliisipäällikkö Junni, Raunin työpari Aimo, lääkäri Erkki Viherkoski, kaupunginjohtaja Sinikka Ström "eli niin kuin met sanomma Römmi" sekä neljän kopla.

  Taivaan tulien ensi-ilta on lauantaina 24.1.2015, ja esityksiä on yhteensä 21 jatkuen aina huhtikuun puoliväliin asti. Taivaan tulien lisäksi Uudenkaupungin Teatterissa on kaavailtu myös syksylle 2015 Suomen teatterien kantaesitystä.

  – Voidaan sanoa että vuosi 2015 tuo tullessaan hyvinkin mielenkiintoista ja todellakin uutta katsottavaa koko Suomen teatterikentälle! toteaa Uudenkaupungin Teatterin teatterisihteeri Katja Laine tyytyväisenä, pienoista ylpeyttä teatteristaan tuntien.

www.uudenkaupunginteatteri.fiTekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »