Nro 4-2014
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Teatterit, orkesterit ;  Syksy ;  Talvi ; 
Avainsanat: Vaasan kaupunginteatteri, Tarkastaja, Miika Korkiakoski, Erik Kiviniemi, Janne Reinikainen, Outi Rossi, Badding - rokkiin ja takaisin, Oiva Nuojua, Heikki Metsämäki, Fiikka Forsman, teatteripaketti


Edessö vas, Ville Härkönen ja Jari Hietanen, takana vas. Timo Luoma, Toni Ikola ja Jorma Tommila. Kuva: Mari Kettula

Tarkastaja ravistelee liitoksia
komedian keinoin

Tarkastaja on aikalaiskomedia tämän päivän Suomesta, jota kuntaliitoskysymykset ravistelevat.


  Vapaasti Gogolin Reviisoria mukaileva Tarkastaja saa paikoin jopa farssin piirteitä. Kuntaselvitysmies on tulossa pieneen pohjalaiskuntaan ja saa kunnan pamput varpailleen. Tiedossahan saattaa olla jopa kauhistuttava kunnan itsellisyyden menetys. Alkaa raivokas tervehdyttäminen, siivoaminen ja selvitysmiehen pimeimpienkin tarpeiden tyydyttäminen tavoilla, joille mikään inhimillinen ei ole vierasta.

  Päämäärien suurimmat esteet löytyvät kuitenkin kunnanjohtajan omasta perhepiiristä, naisilla kun on aivan omat näkemyksensä siitä, mikä on yhteisölle ja heille itselleen parasta. Entä kuka loppujen lopuksi on tämä hotelliin majoittunut matkalainen?

  – Suosittelen katsojille ennakkoluulotonta heittäytymistä näytelmän vietäväksi. Uskon, että ajankohtaisia teemoja käsittelevään tarinaan on helppo samastua. Tarkastaja käsittelee vaikeitakin asioita huumorin keinoin, kertoo myyntijohtaja Miika Korkiakoski.

  Tarkastajan ohjaa Erik Kiviniemi. Gogolin tekstin on sovittanut Janne Reinikainen ja dramatisoinut Outi Rossi. Ensi-ilta on Romeo-näyttämöllä 8. marraskuuta 2014.

Surullisen hahmon ritari


  Badding – rokkiin ja takaisin -näytelmä marssittaa estradille suomalaisen musiikin suuren yksinäisen. Rauli "Badding" Somerjoen roolin Vaasassa tekee tunteella pohjoisen poika Oiva Nuojua.

  Baddingin tulkinnat rockklassikoista ja iskelmän ikivihreistä eivät ruostu. Hänen äänessään soi pohjoisen sielunmaiseman syvin olemus, joka henkii samalla kipua ja riemua, kaipuuta tulla hyväksytyksi omana itsenään.

  Näytelmässä matkataan muutama päivä Baddingin vierellä, kuvataan ohikiitäviä onnen hetkiä ja raskaita muistoja. Näistä piirtyy monitahoisen taiteilijan kuva. Syrjään vetäytyvä outolintu, josta väliin puhkeaa hilpeä seuramies. Itsetietoinen runoilija, joka pakoilee yleisöään. Etsijä, joka tavoittelee valoa pimenevälle polulleen. Näytelmän käsikirjoitus on Heikki Metsämäen ja Fiikka Forsmanin käsialaa. Ohjaajana toimii Fiikka Forsman.

Vaasa satsaa palveluun

  Vaasan kaupunginteatteri räätälöi mielellään ryhmille sopivimmat palvelupaketit.

  – Teatterikokonaisuus voidaan rakentaa avaimet käteen -pohjalta aina kuljetuksia, ruokailuita ja kahvituksia myöten. Tarjolla on myös hotellipaketteja ja VIP-kattauksia, muistuttaa myyntijohtaja Miika Korkiakoski. Kuljetus järjestyy myös pienille ryhmille.

  – Voimme yhdistää ryhmiä samaan linja-autokuljetukseen. Yhteistyökumppaniliikennöitsijällämme on käytössä myös minibusseja, joten kaikenkokoiset ryhmät ovat tervetulleita!

www.teatteri.vaasa.fiTekstin kirjoittiMaiju Junko


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »