Nro 4-2014
Luokittelu: Aina ; 
Avainsanat: kolumni, Matkan varrelta, Matleena Ikonen, huoltoasema, myyjä, asiakaspalvelu, vessa, WC

Matkan varrelta


Matleena Ikonen on Matkailu kotimaassa.fi -lehden toimittaja, joka kirjoittaa kolumnissaan matkan varrella tekemistään havainnoista. Kuva: Petteri Ikonen, www.kuvaan.fi

Se tärkeä Eka Kerta

  Tapahtui tosielämässä:

   Pariskunta pysähtyy huoltoasemalle matkallaan jossain päin Etelä-Suomea. Miehen tankatessa nainen, nimeltä mainitsematon, aivan tavallinen suomalainen nainen, käy huoltoasemalla aikeinaan ostaa juotavaa. Samalla hän päättää "varmuuden vuoksi" käydä vessassa.

   Nainen astuu sisään huoltoasemalle, jonka yhteydessä toimii myös kahvila, varaosamyymälä ja taitaa siinä motellikin olla. Nainen vilkuilee ympärilleen hieman sekavanoloisessa ympäristössä yrittäen ottaa tilan haltuun, mutta ei löydä wc-kylttejä, joten maksaessaan juomapulloa kassalla nainen kysyy neuvoa myyjältä.

  Myyjä: 3,90 €.

  Nainen (ojentaa rahan): Onko teillä täällä vessaa?

  Myyjä (naiseen katsomatta, laskee vaihtorahoja): Kai tällaisessa talossa nyt aina vessa on.

  Nainen ottaa vaihtorahat ja hymähtää kohteliaasti vitsiksi luulemalleen vastaukselle, mutta katsoessaan myyjää ymmärtää pian, että se ei ollutkaan vitsi.

  Nainen: No, missäköhän se on?

  Myyjä (edelleen naista katsomatta) huitaisee kädellään selkänsä taakse ja sanoo: Tuolla, missä on tuo kyltti, jossa on kaksi kirjainta, W ja C, näetkö? Olisikohan siellä?

   Nainen vilkaisee myyjän osoittamaan suuntaan, ja totta tosiaan, takaseinässä on kuin onkin pieni valkoinen kyltti, jossa seisovat nuo maagiset kirjaimet.

  Nainen: Ai katsos vain, en sitä huomannut.

  Myyjä: Kyllä sen löytää kun katsoo ympärilleen.

  Nainen: No, sinullehan se tietysti on helppoa kun tiedät, mistä etsiä. Itse en sitä heti huomannut.

  Myyjä: No ei kai tällaisessa paikassa nyt montaa mahdollisuutta ole, missä se voi olla.

  Nainen, nyt jo hieman tuohtuneena, ottaa juomapullonsa ja lähtee: Anteeksi kun kysyin!

  "Ole hyvä vain", myyjä huutaa perään.

   Vessa on siisti, mutta pytyllä istuessaan nainen päättää, että on nyt pysähtynyt tällä huoltoasemalla kaksi kertaa: ensimmäisen ja viimeisen.Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »