Nro 5-2014
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Teatterit, orkesterit ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Suuri Postitie, Uusikaupunki, Aquarius, Toni Tyrjy, majoitus, ravintola, kokous, aktiviteetit


Hotelli Aquarius sijaitsee upealla paikalla Kaupunginlahden suulla. Kuvat: Hotelli Aquarius

Aquarius
– elämyshotelli meren rannalla

Uudenkaupungin merenrantamaisemissa sijaitseva Hotelli Aquarius on varsinainen matkailijan monitoimikeskus. Ajanvietettä, aktiviteetteja ja menomestoja ei tarvitse etsiä kaukaa, sillä Aquariuksesta kaikki löytyy saman katon alta. Mikäli jotakin jää uupumaan, se järjestyy pyynnöstä.


  – Meille jokainen asiakas on yksilö, ja jokaisen hotellivieraan toiveet ja tarpeet ovat erilaisia, toimitusjohtaja Toni Tyrjy toteaa painottaen henkilökohtaisen palvelun tärkeyttä.

  Aquariuksessa pyritään täyttämään asiakkaan kaikki toiveet, ja majoituspaketit laaditaan niiden mukaisesti. Tyrjyn mukaan hotelliyöpymisen on oltava ennen kaikkea elämys.

  – Yksityisenä toimijana meidän ei tarvitse pyydellä lupia pääkonttorista toiselta puolen Suomea, vaan voimme tehdä joustavia ja nopeita ratkaisuja paikan päällä, täsmentää Tyrjy hotellinsa toimintaperiaatteita.

  Hotelli Aquariuksessa asiakas saa rahoilleen vastinetta, sillä kaikki peruspalvelut sisältyvät hintaan. Tämä pitää sisällään muun muassa ilmaisen pysäköinnin, upean merenrannan, kuntoiluhuoneen käytön, asukassaunan, langattoman internetyhteyden sekä runsaan ja maittavan buffetaamiaisen hotellin ravintolassa.

  – Lisäksi hintamme ovat muutenkin edulliset, Tyrjy huomauttaa.

  Tyrjy kehuu myös saumatonta yhteistyötä paikallisten yritysten välillä, mikä on hänen mukaansa yksi Uudenkaupungin suurimmista valttikorteista.

Laadukasta loma-asumista


  Hotelli Aquariuksessa on 62 tyylikästä huonetta sekä kaksi saunallista sviittiä. Asumisviihtyvyyttä parannetaan jatkuvasti, ja takana ovat hiljattain valmistuneet kylpyhuoneremontit sekä kalusteuusinnat. Kesäkauteen 2015 mennessä loputkin hotellihuoneremontit saadaan tehtyä, ja lisäksi kaikkiin huoneisiin asennetaan säädettävä jäähdytysjärjestelmä.  Aikaisempia isoja investointeja ovat olleet muun muassa aulan ja vastaanoton kunnostaminen sekä tietenkin kaupungin ainoan keilahallin rakentaminen hotellin yhteyteen vuonna 2010.


Aquariuksessa voi myö kokeilla hohtokeilausta. Kuva: Hotelli Aquarius
  – Jatkuva uudistuminen on yksi periaatteistamme. Ideoita muhii pääkopassa jatkuvasti, mutta kaikkea ei voi toteuttaa kerralla, Tyrjy täsmentää.

  – Kunhan saamme seuraavan suunnitteilla olevan projektin rattaat pyörimään, se mullistaa paikallisen loma-asumisen, Tyrjy vihjaa salaperäisesti, mutta ei ole vielä valmis paljastamaan, mistä on kyse.

Teatteria, kokouksia ja iskelmäiltoja

  Uusinta uutta Aquariuksessa on lokakuun lopulla avattu Iskelmäbaari, mikä tuo Uuteenkaupunkiin menevää ajanvietettä aikuisempaan makuun live-esiintyjien ja karaokeiltojen merkeissä. Toimintaansa jatkaa normaalisti myös hotellin yökerho Reeina, jossa soitettava musiikki on hieman nuorempien ikäluokkien mieleen.

  Rauhallisempaankin menoon löytyy vaihtoehtoja runsain määrin. Uudenkaupungin Teatteri sijaitsee samassa rakennuksesta Hotelli Aquariuksen kanssa, kuten myös kulttuurikeskus Cruselli, josta löytyy hulppeat tilat kokouksiin ja suurempiikin tapahtumiin.

  – Kokouksen jälkeen on helppo rentoutua hohtokeilauksen parissa, ja samalla voi nauttia pari huurteista työkavereiden kanssa. Kaikki löytyy saman katon alta tai ainakin samasta pihasta, kehaisee Tyrjy.  Aquariuksessa järjestetään myös yksityistilaisuuksia, kuten häitä, syntymäpäiviä ja firmojen juhlia. Polttariporukoille ja muille rennommille juhlijoille tilaksi soveltuu hotellin poreallas- ja saunaosasto, jossa voi illan aikana katsella vaikkapa videotykin avulla valkokankaalle heijastettua jääkiekkomatsia. Sinne voi tilata myös pientä purtavaa ja raikkaita juomia hotellin ravintolasta. Saunan ja porealtaan lisäksi rentoutumista edesauttaa hotellin tiloissa toimivan Hoitopiste Kastanjan palvelut.

  – Jalkahoidot, hieronnat ja turvehoidot on kuitenkin syytä varata ajoissa, Tyrjy vinkkaa.

Luonnonläheisyyttä ja liikunnan iloa

  Meren läheisyys ja Uudenkaupungin upea luonto tarjoavat hotellivieraille myös monenlaisia aktiviteettimahdollisuuksia. Hotelli Aquariuksen valikoimasta löytyvät räätälöidyt golf-, kalastus-, ralli- ja kuntopaketit. Kuntopaketit toteutetaan yhteistyössä Vahterusringin kanssa, mikä mahdollistaa hiihdon ja curlingin harrastamisen aina syksystä kevääseen asti sekä ympärivuotisesti muun muassa rullaluistelun.

  Kesäisin matkailijoita houkuttelee golfkenttä, joka sijaitsee vain muutaman minuutin päässä Hotelli Aquariuksesta. Mielenkiintoisia merellisiä kohteita ovat Isokarin majakkasaari ja Iso-Haiduksen seikkailusaari. Niihin voi suunnata joko omalla veneellä tai kaupungin satamasta lähtevällä risteilyaluksella.

  – Laitesukellusretkellä on mahdollista mennä katsomaan merenpohjassa makaavia hylkyjä, ja mikäli lintujen bongaus kiinnostaa, sekin onnistuu, Tyrjy mainostaa. Hän kiittelee tiivistä yhteistyötä paikallisten yritysten ja Uudenkaupungin matkailutoimiston kanssa, joiden ansiosta hotellivieraiden erikoisimmatkin toiveet saadaan toteutettua.

 www.hotelliaquarius.fiTekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »