Nro 5-2014
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Suuri Postitie, Raisio, Huhkon Kartano, Eva Juva, pitopalvelu, buffetpöytä, joulupöytä, ryhmäruokailut, tapahtumat


Eva Juva Huhkon Kartanon puistossa. Kuva: Veikko Wahlroos

Huhkon Kartano
heräsi uuteen kukoistukseen

Koko elämänsä ajan yrittäjänä toiminut Eva Juva löysi Raisiosta unelmiensa tilat omalle pitopalvelulle. Syyskuussa 2014 Huhkon Kartanossa aloittanut Juva valmistaa maittavaa ruokaa tarjoten juhlalliset ja tunnelmalliset tilat niin pieniin kuin suurempiinkin tilaisuuksiin.


  – Pitopalvelun alkutaival Huhkon Kartanossa on ollut huikea, ja suuri kiitos siitä kuuluu paikallisille asukkaille, jotka ovat ottaneet meidät uskomattoman hyvin vastaan, Eva Juva iloitsee.

  Raision kaupungilta vuokrattu empiretyylinen kartanorakennus on viime vuosina jäänyt vähäiselle käytölle. Raisiolaiset ovat mielissään, kun Huhkon Kartano on saatu vihdoinkin hyötykäyttöön ja osaavan ammattilaisen käsiin.

Tuoretta, rakkaudella valmistettua ruokaa

  Erityylisiin tilaisuuksiin on laadittu oma houkutteleva menunsa. Asiakkaan toiveiden mukaan muokattavissa olevissa tarjoiluehdotuksissa on huomioitu niin lapset kuin aikuisetkin.  – Buffetpöytä on aina runsas ja monipuolinen, ja sitä koristaa juhlallinen kattaus, Eva Juva kertoo.

  Jokainen ruokalaji valmistuu kartanon omassa keittiössä, eikä valmisteita käytetä. Tarjoiluehdotukset vaihtelevat vuodenajan ja sesongin mukaan, mutta kalaa ja lihaa on tarjolla aina.

  – Kalastamassa käydään aina, kun mökille vain päästään. Saaliista suuri osa päätyy Huhkon Kartanon buffetpöytään esimerkiksi jogurttiahventen muodossa, Eva Juva esittelee.

   Joulupöytä on katettuna jokaisena adventtisunnuntaina. Ryhmiä Huhkon Kartanossa kestitään tilauksesta ympäri vuoden, jolloin vieraat saavat nautittavakseen saaristolaisherkkuja tai vaikkapa iltapäiväkahvit voileipäkakun kera.

Juhlia ja koko perheen tapahtumia

  Huhkon Kartano tarjoaa tilat jopa 110 hengen tilaisuuksiin, mutta parhaiten tilat soveltuvat noin 80 hengen juhliin.


Kartanon yläkerrassa on kaksi makuuhuonetta, jotka on vuokrattavissa juhlien yhteydessä. Kuva: Huhkon Kartano
Lapsille on oma leikkihuone leluineen ja peleineen. Juhlatila on sisustettu täysin uudelleen, ja seiniä koristavat turkulaisen Galleria Interin taideteokset.

  – Ajatuksena on jossakin vaiheessa pitää myös taidekahvilaa ja konsertteja, Juva visioi.

  Kesäaikana kartanoa ympäröivä puutarha valtavine nurmikenttineen luo lisämahdollisuuksia suurempien juhlien toteuttamiseen.

  – Hyödynnämme pihaa ympäri vuoden. 7.12.2014 vieraaksi saapuu joulupukki, joka kyyditsee lapsia hevosen ja kärryjen kanssa. Luvassa on myös glögiä ja riisipuuroa sekä joululauluja pianistin säestämänä, Eva Juva kertoo. Vastaavanlaisia koko perheen tapahtumia pyritään järjestämään Huhkon Kartanossa aika ajoin.

www.huhkonkartano.comTekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »