Nro 5-2014
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Ruissalon Kylpylä, spa-osasto, allasosasto, liikunta, kuntokartoitus, luennot, ravinto, Kuntoutuskeskus Ruissalo, kuntoutusosasto, potilashotelli, sairaanhoito, kokoukset, juhlat, majoitus, Ruissalo Marina, luonto


Ruissalon Kylpylän kokonaisuuden kruunaa silmiä hivelevä maisema. Kuvat: Ruissalon Kylpylä

Ruissalon Kylpylässä on
kaikki paitsi kaupunki

Ruissalon luonnonkauniissa saaressa on vietetty kylpyläelämää jo 1970-luvulta lähtien. Upeissa merellisissä maisemissa Ruissalossa hoidetaan niin mieltä kuin kehoa.


  Ruissalon Kylpylä on ainutlaatuinen kokonaisuus, jossa vapaa-ajan lomamatkailu yhdistyy ammattitaitoiseen terveydenhoitoon ja kuntoutukseen. Kokonaisuuden kruunaa silmiä hivelevä saaristomaisema merinäköaloineen ja vanhoine, puhuttelevine tammimetsineen. Vain kymmenen kilometrin päässä Turun keskustan riennoista Ruissalossa kylpylävieras on aivan maalla – luonnon keskellä kuin toisessa maailmassa.

Spa-maailma meren rannalla

  Ruissalon Kylpylä on profiloitunut terveyden edistäjänä, kunnon kohentajana ja hyvinvoinnin tuojana. Kylpylävierasta kohdellaan kokonaisuutena, jossa kehon hoitojen lisäksi kiinnitetään huomiota myös mielen hyvinvointiin: Erilaiset hellivät ja kaunistavat hoidot täydentävät hyvää oloa.  Kylpylän spa-osastolta kasvo- ja vartalohoitoihin löytyy vaihtoehtoja jokaiseen makuun tai vaikka jokaiselle lomapäivälle omansa – yrteillä, aromeilla ja tuoksuilla, tai vaikka suklaalla siivitettynä. Olipa tarve sitten rentoutukselle, virkistäytymiselle tai vain hetkeksi arjesta irtautumiselle, Ruissalon spasta kylpylävieras poistuu uutena ihmisenä.

  Allasosastolla on kolme allasta: kaksi liikunta-allasta, joissa vesi on 27-asteista sekä 35-asteinen virkistysallas. Allasosastolta pääsee ympäri vuoden uimaan myös viereiseen mereen – rohkeimmat kylpijät pulahtavat talvella avantoon ja kipaisevat sen jälkeen allasosaston saunoihin lämmittelemään.

  Ruissalossa hyvän olon loman ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa pelkästään hemmottelua ja kauneushoitoja. Spa-maailman tarjonnan kanssa käsi kädessä käyvät myös monipuoliset liikunta-aktiviteetit, kuntokartoitukset ja asiantuntijaluennot. Kokonaisvaltaiseen hyvinvointilomaan kuuluu olennaisena osana myös hotellin ravintolan tarjoama herkullinen ruoka.

Täyden palvelun kuntoutuskeskus

  Perinteisiä kylpyläpalveluita täydentää Ruissalon Kylpylän yhteydessä toimiva Kuntoutuskeskus Ruissalo, jonka palvelutarjontaan kuuluvat monipuoliset kuntoutuspalvelut. Kuntoutuskeskuksella on kaksi toimipistettä, Ruissalon Kylpylässä ja Naantalin Kylpylässä. Kuntoutuskeskus on yksi Suomen monipuolisimmista kuntoutuskeskuksista sekä kokonsa että palvelutarjontansa laajuuden perusteella.

  Kuntoutuskeskuksessa toimii lähes 80 terveysalan ammattilaista. Moniammatilliseen tiimiin kuuluvat mm. lääkäri, sairaanhoitaja, sosionomi, toimintaterapeutti, fysioterapeutti, liikunnanohjaaja, kuntohoitaja ja psykologi. Keskuksen palveluihin kuuluvat erilaiset Kelan kuntoutuspalvelumuodot, veteraanikuntoutus, vakuutusyhtiöiden kustantamat kuntoutukset, työhyvinvointipalvelut sekä terveyskuntotarkastukset ja kuntotestit. Kuntoutuskeskus palvelee itse maksavien asiakkaiden lisäksi myös sopimus- ja ostopalveluasiakkaita.

Sairaalatasoista hoitoa sitä tarvitsevalle


  Kuntoutuskeskuksen palvelutarjontaan kuuluu myös vaativa laitoskuntoutus. Ruissalon 34-paikkaisella kuntoutusosastolla henkilökunta on läsnä ympäri vuorokauden ja sillä on sairaalaoikeudet. Kuntoutuksen lisäksi osasto tarjoaa myös toipilashoitopalveluita mm. leikkauksesta tai sairaudesta toipuville. Toipilas- ja kuntoutuspotilaat ovat pääsääntöisesti geriatrisia ja proteesileikkauspotilaita tai neurologista kuntoutusta tarvitsevia, kuten aivoverenkiertohäiriöstä toipuvia henkilöitä. Osasto, kuten koko kylpylä, toimii myös potilashotellina.  Osasto mahdollistaa lomailun myös niille asiakkaille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista sairaanhoidollista hoivaa ja apua. Omaishoitajille kuntoutusosasto tarjoaa kaivatun hengähdystauon arkeen, kun hoitoa tarvitsevan voi huoletta jättää ammattitaitoisen henkilökunnan hoitoon siksi aikaa, kun itse ottaa hetken vapaata kylpylän puolella. Näin omaishoitaja voi lomailla yhdessä hoidettavansa kanssa, mutta huolehtia samalla omasta jaksamisestaan.

Arkeen ja juhlaan

  Lomailijoiden ja kuntoilijoiden lisäksi Ruissalon kylpylä palvelee kokous- ja juhla-asiakkaita. Kylpylän uusi lisäsiipi tarjoaa edustavat ja toimivat puitteet onnistuneille kokouksille ja erilaisille tilaisuuksille. Onnistuneen kokouspäivän kruunaavat kattavat vapaa-ajanviettomahdollisuudet allasosastolla ja kylpylän ympäristössä.

  Ruissalon Kylpylässä on 171 huonetta, joista 43 on tyylikkäitä ja tilavia minisviittejä. Ne ovat normaalihuoneita hieman suurempia ja lähes kaikissa on parveke. Lisäksi minisviiteissä on huonekohtainen ilmastointi, sohvaryhmä ja minibaari. Myös kuntoutusosaston asiakkaat, jotka eivät tarvitse inva-varustelua, voivat asua normaalihuoneissa tai minisviiteissä.  Perheelle tai kahdelle pariskunnalle idyllinen majoitusvaihtoehto on aivan kylpylän palveluiden läheisyydessä sijaitseva huvilahuoneisto Ruissalon Marina. Talvilämmin, suloinen pitsihuvila sijaitsee meren rannalla ja tarjoaa mukavaa yksityisyyttä sitä kaipaaville.

  Ruissalossa onnistunut loma tai kokous ei jää ainakaan puitteista kiinni. Luonto metsineen ja merineen on aivan vieressä, laadukkaat palvelut kaikki saman katon alla ja kaupungin riennotkin vain lyhyen bussi- tai taksimatkan päässä. Elämysten takia ei tarvitse matkustaa kauas.

www.ruissalospa.fi
www.ruissalo.fiTekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »